διώξτε-το-άγχος-μακριά-15-απλοί-τρόποι-γ-61991

Διώξτε το άγχος μακριά: 15 απλοί τρόποι για να ανακουφιστείτε από το στρες

Ανάγνωση: 5'

Η ενασχόληση με δραστηριότητες που υποστηρίζουν την αυτοφροντίδα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν την άσκηση και τις πρακτικές ενσυνειδητότητας.

Το άγχος και το στρες είναι κοινές εμπειρίες για πολλούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν ότι αισθάνονται καθημερινά άγχος ή στρες.

Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το άγχος καθημερινά. Η εργασία, τα οικογενειακά ζητήματα, οι ανησυχίες για την υγεία και οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι μέρη της καθημερινής ζωής που συνήθως συμβάλλουν σε αυξημένα επίπεδα άγχους.

Επιπλέον, παράγοντες όπως η γενετική, το επίπεδο κοινωνικής υποστήριξης, το στυλ αντιμετώπισης και ο τύπος προσωπικότητας επηρεάζουν την ευπάθεια ενός ατόμου στο στρες, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να αγχωθούν από άλλους.

Η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ελαχιστοποίηση του χρόνιου στρες της καθημερινής ζωής είναι σημαντική για τη συνολική υγεία. Αυτό συμβαίνει επειδή το χρόνιο στρες βλάπτει την υγεία και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων όπως οι καρδιακές παθήσεις, οι αγχώδεις διαταραχές και η κατάθλιψη.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το άγχος δεν είναι το ίδιο με τις ψυχικές διαταραχές όπως το άγχος και η κατάθλιψη, οι οποίες απαιτούν θεραπεία από επαγγελματίες υγείας. Παρόλο που οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να ανακουφίσουν πολλούς τύπους άγχους, ενδέχεται να μην βοηθήσουν τα άτομα με αυτές τις καταστάσεις.

Ακολουθούν 15 τεκμηριωμένοι τρόποι για την ανακούφιση από το στρες.

1. Περισσότερη σωματική δραστηριότητα

Αν αισθάνεστε αγχωμένοι, η συνεχής κίνηση του σώματός σας μπορεί να σας βοηθήσει.

Μια μελέτη διάρκειας 6 εβδομάδων σε 185 φοιτητές πανεπιστημίου διαπίστωσε ότι η συμμετοχή σε αερόβια άσκηση 2 ημέρες την εβδομάδα μείωσε σημαντικά το συνολικό αντιλαμβανόμενο στρες και το αντιλαμβανόμενο στρες λόγω αβεβαιότητας. Επιπλέον, η ρουτίνα άσκησης βελτίωσε σημαντικά την αυτοαναφερόμενη κατάθλιψη.

Πολλές άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η ενασχόληση με τη σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων του στρες και στη βελτίωση της διάθεσης, ενώ η καθιστική συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο στρες, κακή διάθεση και διαταραχές του ύπνου .

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι η τακτική άσκηση βελτιώνει τα συμπτώματα κοινών καταστάσεων ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη.

Αν είστε επί του παρόντος αδρανείς, ξεκινήστε με ήπιες δραστηριότητες όπως το περπάτημα ή το ποδήλατο. Η επιλογή μιας δραστηριότητας που σας ευχαριστεί μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τις πιθανότητες να την ακολουθήσετε μακροπρόθεσμα.

2. Ακολουθήστε μια υγιεινή διατροφή

Η διατροφή σας επηρεάζει κάθε πτυχή της υγείας σας, συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής σας υγείας.

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα και πρόσθετη ζάχαρη είναι πιο πιθανό να βιώνουν υψηλότερα επίπεδα αντιλαμβανόμενου στρεw.

Το χρόνιο άγχος μπορεί να σας οδηγήσει στην υπερκατανάλωση τροφής και στην προσέλκυση εξαιρετικά εύγευστων τροφίμων, γεγονός που μπορεί να βλάψει τη συνολική υγεία και τη διάθεσή σας.

Επιπλέον, το να μην τρώτε αρκετά πυκνά σε θρεπτικά συστατικά πλήρη τρόφιμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανεπάρκειας θρεπτικών συστατικών που είναι απαραίτητα για τη ρύθμιση του στρες και της διάθεσης, όπως το μαγνήσιο και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Η ελαχιστοποίηση της πρόσληψης εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφών και ποτών και η κατανάλωση περισσότερων ολικής αλέσεως τροφών, όπως λαχανικά, φρούτα, φασόλια, ψάρια, ξηροί καρποί και σπόροι, μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι ο οργανισμός σας τρέφεται σωστά. Με τη σειρά του, αυτό μπορεί να βελτιώσει την ανθεκτικότητά σας στο στρες.

3. Ελαχιστοποιήστε τη χρήση τηλεφώνου και τον χρόνο στην οθόνη

Τα smartphones, οι υπολογιστές και οι ταμπλέτες αποτελούν αναπόφευκτο μέρος της καθημερινής ζωής για πολλούς ανθρώπους.

Ενώ οι συσκευές αυτές είναι συχνά απαραίτητες, η πολύ συχνή χρήση τους μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα άγχους.

Ορισμένες μελέτες έχουν συνδέσει την υπερβολική χρήση smartphone και τον “εθισμό στο iPhone” με αυξημένα επίπεδα στρες και διαταραχές της ψυχικής υγείας.

Η υπερβολική παραμονή μπροστά σε οθόνες γενικά συνδέεται με χαμηλότερη ψυχολογική ευημερία και αυξημένα επίπεδα στρες τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά.

Επιπλέον, ο χρόνος μπροστά στην οθόνη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο, γεγονός που μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα άγχους.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Όχι, δεν είναι ο χαμnλός σiδηρος: Αuτοί είναι οι 5 λόγοı που νıώθετε κοuρασμένοι όλn την ώρα

Δύσκολες ώρες για τον Σταμάτη Γαρδέλη: Παραμένει νοσηλευόμενος στο Δαφνί – Τι δηλώνει η μητέρα του ηθοποιού

Το “θαυματουργό” βότανο: Το έχουμε όλοι στο σπίτι- Διώχνει το άγχος, τονώνει τη μνήμη και την άμυνα του οργανισμού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ