είναι-πιο-σημαντική-από-ότι-νόμιζες-10-λ-61827

Είναι πιο σημαντική από ότι νόμιζες: 10 λόγοι που η τέχνη βοηθάει την καθημερινή μας ζωή

Ανάγνωση: 9'

Όλοι γνωρίζουμε ότι η τέχνη είναι σημαντική, αλλά ξέρουμε πραγματικά γιατί; Ακολουθούν δέκα λόγοι για τους οποίους η τέχνη είναι τόσο σημαντική στη ζωή μας. Είτε πρόκειται για ζωγραφική, σχέδιο, γλυπτική, ή ακόμη και για την εκτίμηση όμορφων τοπίων, η τέχνη μπορεί πραγματικά να αγγίξει τις καρδιές μας και να αλλάξει τη ζωή μας προς το καλύτερο.

Η τέχνη είναι μια μορφή έκφρασης

Προσωπική δημιουργική έκφραση

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με την τέχνη είναι ότι αποτελεί μια ισχυρή μορφή αυτοέκφρασης. Είναι μια διέξοδος στην οποία μπορείτε να μοιραστείτε τις εμπειρίες, τις σκέψεις, τα συναισθήματα και άλλες πτυχές της ζωής σας. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την τέχνη για να εκφραστούν από τους προϊστορικούς χρόνους και το γεγονός ότι συνεχίζουν να το κάνουν και σήμερα δείχνει πόσο σημαντική είναι πραγματικά αυτή η λειτουργία. Η τέχνη μπορεί να αντανακλά το ποιος είστε ως άτομο και τι πρεσβεύετε χωρίς να χρειάζεται να πείτε τίποτα.

Πολιτιστική έκφραση και εμπειρία

Η τέχνη μπορεί να γίνει κατανοητή από διαφορετικές πολιτισμικές οπτικές γωνίες και έχει διαφορετικά νοήματα ανάλογα με τον πολιτισμό από τον οποίο προέρχεται.Μπορεί να μας βοηθήσει να σχετιστούμε μεταξύ μας κατανοώντας τις διαφορές μεταξύ των πολιτισμών μας μέσω των παραδόσεων, των εθίμων και των μορφών τέχνης τους, γεγονός που μας βοηθά να γίνουμε πιο ανεκτικοί και να δούμε τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία.

Ιστορική έκφραση και εμπειρία

Η ιστορία της τέχνης και η καλλιτεχνική εκπαίδευση αποτελούν σημαντικά μέρη κάθε εκπαιδευτικού ή αυτομορφωτικού προγράμματος σπουδών.Μέσα από πίνακες όπως ο “Town Clerk” ή ποιήματα που περιγράφουν τη ζωή σε καιρό πολέμου, όπως το “The Charge of the Light Brigade”, μπορούμε να γυρίσουμε πίσω στο χρόνο και να δούμε πώς ήταν η ζωή στο παρελθόν.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αποκτήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση της ιστορίας μας, μπαίνοντας στη θέση των ανθρώπων που έζησαν εκείνη την εποχή και μαθαίνοντας πώς ζούσαν τη ζωή τους σε καθημερινή βάση – καλή ή κακή!

Η τέχνη μπορεί να βελτιώσει τις κοινωνικές σας δεξιότητες

Η τέχνη μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε να συνεργάζεστε με άλλους. Είτε εργάζεσαι σε μια ομαδική εργασία στο σχολείο είτε σε ένα ατομικό έργο τέχνης, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς να συνεργάζεσαι και να τα πηγαίνεις καλά με τους άλλους.

Για παράδειγμα, αν ζωγραφίζετε μια τοιχογραφία, είναι μια καλή άσκηση να ακούτε τις προτάσεις των συμμαθητών σας. Μπορεί να θέλατε να χρησιμοποιήσετε μόνο ψυχρά χρώματα, αλλά ένας από τους φίλους σας μπορεί να πιστεύει ότι τα ζεστά χρώματα θα ήταν καλύτερα. Αυτή είναι μια καλή άσκηση για να μάθετε πώς να συμβιβάζεστε, ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι με το τελικό προϊόν!

Παρόλο που η τέχνη μπορεί να μην έρχεται τόσο εύκολα σε μερικούς μαθητές όσο άλλα μαθήματα όπως τα μαθηματικά ή η ανάγνωση, δεν υπάρχει αμφιβολία για το πόσο σημαντική είναι η τέχνη για όλα τα παιδιά και τους μαθητές.

Η τέχνη σας βοηθά να αντιμετωπίσετε το άγχος και την κατάθλιψη

Η εμπειρία της δημιουργίας τέχνης μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος και την κατάθλιψη. Είναι ένας τρόπος να εκφράσετε τα συναισθήματά σας χωρίς να χρησιμοποιήσετε λέξεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τα μικρά παιδιά, επειδή μαθαίνουν ακόμα πώς να εκφράζουν τα συναισθήματά τους με λέξεις.

Η καλλιτεχνική θεραπεία μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη για άτομα των οποίων το άγχος ή η κατάθλιψη τους εμποδίζει να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους με άλλους ανθρώπους. Για να δημιουργήσετε κάτι, πρέπει να επικεντρωθείτε στο έργο που έχετε μπροστά σας και σε αυτό που κάνετε εκείνη τη στιγμή, όχι στα πράγματα που σας ανησυχούν.

Οι τέχνες είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι

Η ζωγραφική, η μουσική, ο χορός ή ακόμη και η χειροτεχνία – όλα απαιτούν να κινείτε ελεύθερα το σώμα σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτές οι τέχνες είναι συνήθως διασκεδαστικές και φέρνουν χαρά.

Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο η ζωγραφική, ο χορός και άλλες τέχνες, μην ανησυχείτε, γιατί κάνοντάς τες θα τεντώσετε καλά το σώμα σας, γεγονός που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε δραστήριοι.

Μπορείτε να ενταχθείτε σε μια ομάδα ή λέσχη που έχει να κάνει με την τέχνη και να συμμετέχετε ενεργά σε αυτήν. Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα μάθημα τέχνης ή ακόμη και να συμμετάσχετε σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, αν είστε ανταγωνιστικό άτομο. Μια δραστήρια ζωή δεν είναι ποτέ βαρετή, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ασχολείστε με μια δημιουργική δραστηριότητα που απασχολεί το μυαλό και το σώμα σας, όπως η τέχνη.

Η τέχνη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος

Όταν χάνετε τον εαυτό σας στη στιγμή, η τέχνη που κάνετε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε λιγότερο στρεσαρισμένοι και πιο θετικοί. Για παράδειγμα, αν κάνετε αγγειοπλαστική στο σχολείο, μπορείτε να ξεχάσετε τις ανησυχίες σας και να επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αισθάνεστε λιγότερο αφηρημένοι και πιο χαλαροί και συγκεντρωμένοι.

Η τέχνη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος.Σας βοηθά να χαλαρώσετε και να μπείτε σε μια ήρεμη κατάσταση του μυαλού σας. Ας υποθέσουμε ότι αισθάνεστε αγχωμένοι, ανήσυχοι ή πεσμένοι. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις τα καλά πράγματα στη ζωή, αλλά αν πάρεις λίγο χρόνο από τα προβλήματά σου και επικεντρωθείς στην τέχνη σου, μπορείς να ξεχάσεις οτιδήποτε κακό και να εκτονωθείς!

Οι τέχνες είναι ένας διασκεδαστικός και δημιουργικός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι

Η ζωγραφική, η μουσική, ο χορός ή ακόμη και οι χειροτεχνίες – όλα απαιτούν να κινείτε ελεύθερα το σώμα σας. Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτές οι τέχνες είναι συνήθως διασκεδαστικές και φέρνουν χαρά.

Αν σας ενδιαφέρει περισσότερο η ζωγραφική, ο χορός και άλλες τέχνες, μην ανησυχείτε, γιατί κάνοντάς τες θα τεντώσετε καλά το σώμα σας, γεγονός που θα σας βοηθήσει να παραμείνετε δραστήριοι.

Μπορείτε να ενταχθείτε σε μια ομάδα ή λέσχη που σχετίζεται με την τέχνη και να συμμετέχετε ενεργά σε αυτήν. Μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα μάθημα τέχνης ή ακόμη και να συμμετάσχετε σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς, αν είστε ανταγωνιστικό άτομο. Μια δραστήρια ζωή δεν είναι ποτέ βαρετή, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ασχολείστε με μια δημιουργική δραστηριότητα που απασχολεί το μυαλό και το σώμα σας, όπως η τέχνη.

Η τέχνη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακουφιστείτε από το άγχος

Όταν χάνετε τον εαυτό σας στη στιγμή, η τέχνη που φτιάχνετε μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε λιγότερο στρεσαρισμένοι και πιο θετικοί. Για παράδειγμα, αν κάνετε αγγειοπλαστική στο σχολείο, μπορείτε να ξεχάσετε τις ανησυχίες σας και να επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε.

Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να νιώσεις λιγότερο αφηρημένος και πιο χαλαρός και συγκεντρωμένος.

Η τέχνη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την ανακούφιση από το άγχος.

Σας βοηθά να χαλαρώσετε και να μπείτε σε μια ήρεμη κατάσταση του μυαλού σας.

Ας υποθέσουμε ότι αισθάνεστε αγχωμένοι, ανήσυχοι ή πεσμένοι. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τα καλά πράγματα στη ζωή, αλλά αν πάρετε λίγο χρόνο μακριά από τα προβλήματά σας και επικεντρωθείτε στην τέχνη σας, μπορείτε να ξεχάσετε οτιδήποτε κακό και να αποφορτιστείτε!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ