ταξίδια-τρεις-λόγοι-που-θα-σε-κάνουν-κα-60235

Ταξίδια: Τρεις λόγοι που θα σε κάνουν καλύτερο και πιο σοφό άνθρωπο

Ανάγνωση: 5'

Τα ταξίδια δεν αρέσουν σε όλο τον κόσμο! Η ιδέα ενός ταξιδιού ειδικά όταν έχεις την οικονομική δυνατότητα ακούγεται ελκυστική όμως υπάρχουν πολλοί που αντιστέκονται σε νέες εμπειρίες και άλλοι που δεν είναι το αγαπημένο τους σπορ το να κανονίζουν πτήσεις, κρατήσεις και άλλα! Τα ταξίδια πρέπει να ξέρεις πως σε κάνουν ένα καλύτερο άνθρωπο και έχουν αναρίθμητα οφέλη που δεν μπορείς να τα βρεις μένοντας στο σπίτι. Σίγουρα η ασφάλεια και η σιγουριά και άνεση του σπιτιού σου είναι από τα αγαπημένα σου, αλλά ταξιδεύοντας μπορείς να κερδίσεις πάρα πολλά, από το να επεκτείνεις του ορίζοντες σου μέχρι να εκθέσεις τον αυτό σου σε πρωτόγνωρες κουλτούρες που θα δεις πως ανοίγουν τους ορίζοντες και το μυαλό σου σε όλους τους τομείς. Όλες αυτές οι επιρροές που θα αποκομίσεις από τα ταξίδια κρατάνε για όλη σου τη ζωή. Συνεπώς κάνε ένα καλό στον εαυτό σου και «επένδυσε» σε αυτό το ταξίδι που τόσο καιρό σκέφτεσαι και ποτέ δεν το τολμάς. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τρία οφέλη των ταξιδιών και λόγους που θα σε κάνουν πιο σοφό άνθρωπο.

1.Νέοι φίλοι

Όταν είσαι μακριά από το σπίτι σου και μακριά από όλες τις ανέσεις που σου προσφέρει αυτό, συνειδητοποιείς ότι μπορείς να ζήσεις με λιγότερα ή με περισσότερα, ότι μπορείς να συναναστραφείς με άλλο κόσμο εκτός από τα πολύ κοντινά σου άτομα και πως μπορείς γενικώς να ζήσεις διαφορετικά από ότι έχεις συνηθίσει. Όταν μένεις σπίτι είναι μια χαρά να αρκεστείς στα κοντινά σου άτομα, αλλά όταν ταξιδεύεις όλα αλλάζουν, δεν έχεις τη βολή σου, βλέπεις άλλα πρόσωπα και αυτό μακροπρόθεσμα θα σου κάνει μόνο καλό.

2. Τα ταξίδια είναι ένα είδος μάθησης!

Έχεις μπερδευτεί καμία φορά και δεν μπορείς να βρεις που είναι η ανατολή που η δύση; Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είσαι πολυταξιδεμένος και κοσμοπολίτης για να τα βρεις αυτά, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει.  Δε μπορείς να καταλάβεις από ποια κατεύθυνση θα δύσει ο ήλιος και είναι λογικό αν δεν έχεις βγει έξω να δεις την πραγματική δύση του ήλιου επειδή συνήθως εκείνη την ώρα είσαι είτε κολλημένος στο γραφείο σου είτε στον καναπέ του σπιτιού σου. Δεν υποτιμούμε σε καμία περίπτωση την άνεση του σπιτιού σου, άλλωστε γούστα είναι αυτά, αλλά αν θέλεις να δοκιμάσεις μια νέα εμπειρία πήγαινε το ταξίδι που πάντα δίσταζες να πας!Δεν υπάρχει καλύτερο μάθημα από το να βρεθείς σεργιανίζοντας στα σοκάκια μιας άγνωστης πόλης και να στριφογυρίζεις μες τη μέση του δρόμου για να βρεις που πρέπει να πας. Ο προσανατολισμός σου θα φτιάξει από μόνος του με τον καιρό! Όταν είσαι μόνος σου χωρίς χάρτη στη μέση του πουθενά αναγκάζεσαι στο τέλος να βρεις τη λύση! Άλλωστε…δεν έχεις και άλλη επιλογή.

Η καθημερινή ζωή ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα η οποία είναι αποδοτική ως προς τον τρόπο ζωής που έχει χτίσει ο κάθε ένας από εμάς αλλά όταν ταξιδεύεις βγαίνεις από τη ρουτίνα αυτή και αυτό είναι μαγικό! Είσαι τόσο μακριά από τις καθημερινές συνήθειες σου που αναγκάζεσαι να γίνεις ανοικτός σε νέες!

3.Μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου

Έχει αναλογιστεί πόσα χρήματα ξοδεύεις καθημερινά; Μπορεί ένα ταξίδι να μοιάζει ακριβό όνειρο όμως κάθε μέρα χαλάμε ένα σωρό λεφτά σε καφέ, ψώνια, κινητή τηλεφωνία, συνδρομές και άλλα που αν αναλογιστούμε πόσα είναι θα δούμε ότι δεν είναι τα ταξίδια που μας…βγάζουν από τον προϋπολογισμό μας! Εκείνο το ξενύχτι κάθε σαββατοκύριακο, τα λεφτά για τη βενζίνη που καις καθημερινά και πολλά άλλα που είναι μέρος του σύγχρονου τρόπου ζωής όμως όταν ταξιδεύεις γίνεσαι ο λογιστής του εαυτού σου και βάζεις όρια στο budget σου επειδή αναγκάζεσαι να το κάνεις!

Ορίζεις το δικό σου budget, έχεις ένα συγκεκριμένο ποσό που πρέπει να ξοδέψεις για τις καθημερινές σου ανάγκες και πρέπει να το τηρείς γιατί δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Είσαι στη μέση του πουθενά χωρίς δικούς σου ανθρώπους και σίγουρα δεν θέλεις να βρεθείς και χωρίς χρήματα. Έτσι θα μάθεις να εκτιμάς περισσότερο τα έσοδα και τα έξοδά σου.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Έτρωγε κονσέρβες, πήγαινε κανονικά σχολείο: 9χpονος ζούσε μόνος του σε διαμέρισμα 2 χρόνια “Δεν πήραμε χαμπάρι”

Σάστισαν και οι Ιταλίδες: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός κάνει θραύση και στο εξωτερικό- Πήγε Ιταλία και αποθεώθηκε

Τετράχρονο βρέθηκε άγρια δολοφονημένο στο σπίτι του – Ακούσαμε κραυγές, είπαν οι γείτονες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ