πέντε-οφέλη-της-αλόης-για-να-την-βάλετε-60260

Πέντε οφέλη της αλόης για να την βάλετε σήμερα κιόλας στη ζωή σας

Ανάγνωση: 4'

Η Aloe Vera είναι φυτό και μάλιστα μόλις διαβάσεις τι μπορεί να σου προσφέρει δεν θα μπορείς να την βγάλεις από τη ζωή και την καθημερινότητά σου. Πρόκειται για ένα φυτό με πολλά οφέλη για τον άνθρωπο που είναι κατά κόρον φαρμακευτικό αλλά και δερμοκαλλυντικό με διάφορες χρήσεις.

Tι είναι η Aloe Vera;

Εκτός από καλλυντικές ιδιότητες έχει και φαρμακευτικές ιδιότητες και είναι το νούμερο ένα πράγμα που σκεφτόμαστε για τα καψίματα, τον ήλιο, τους ερεθισμούς, τα κουνούπια και τα εγκαύματα. Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό με μεγάλα σαρκώδη φύλλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκεται ένα διάφανο ζελέ αυτό το οποίο κάνει και όλη τη δουλειά! Η αλόη σε κάποιες μορφές της τρώγεται κιόλας και ξεχωρίζει ανάμεσα σε 400 και πλέον είδη φυτών και αποτελεί έναν σημαντικό σύμμαχο της υγείας μας. Αν θέλετε να μάθετε πως συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού συνεχίστε την ανάγνωση και δείτε γιατί πρέπει να τη βάλετε στη ζωή σας!

1. Αντιοξειδωτική και αντιβακτηριδιακή δράση:

Το μυστικό είναι στις πολυφαινόλες. Τα συγκεκριμένα αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, βοηθούν στην μείωση των βακτηρίων και φυσικά μιλάμε για τα βλαβερά βακτήρια και όχι για αυτά που είναι χρήσιμα για τον οργανισμό μας, γιατί υπάρχουν και τέτοια!

2. Ενίσχυση ανοσοποιητικού:

Η αλόη έχει ένζυμα και βιταμίνες. Η μεγάλη περιεκτικότητα του βοτάνου σε βιταμίνες (Ε, C, A, B1, Β2, Β3, Β6, Β12, φολικό οξύ), μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό, μας γλιτώνει από μικρολοιμώξεις που είναι πολύ εύκολο να…κολλήσουμε και ενισχύει τον οργανισμό μας θωρακίζοντάς τον.

3. Επούλωση εγκαυμάτων:

Όλοι είχαμε χτυπήσει και καεί ως παιδιά και είναι γνωστό πως η αλόη μπορεί να καταπραύνει τις πληγές και τα καψίματα μέσα σε λίγες ώρες. Ακόμη κι όταν το αποτέλεσμα δεν έρχεται άμεσα, η αλόη μας ανακουφίζει, χαρίζει ένα αίσθημα δροσιάς και αποτελεί εξαιρετική θεραπεία για εγκαύματα που προέρχονται από τον ήλιο αλλά και από άλλους παράγοντες όπως  η επαφή με καυτές εστίες και άλλα.  Με την aloe vera ο ιστός αναπλάθεται και το δέρμα…βγαίνει, σαν καινούργιο.

4. Ενυδάτωση

Έχοντας ευαίσθητο δέρμα με τάση να κοκκινίζει, ο γιατρός μου με συμβούλευσε να χρησιμοποιώ αλόη και στο σώμα και στο πρόσωπό μου, γεγονός που πραγματικά με έχει σώσει. Υπάρχει η αλόη που μπορούμε να πάρουμε απευθείας από το φυτό και είμαστε τυχεροί αν μεγαλώνουμε ένα τέτοιο φυτό – σωτήριο φάρμακο στον κήπο μας,είτε προϊόντα με αλόη που βρίσκουμε στο φαρμακείο.

5. Καταπολέμηση εξανθημάτων:

Τα εξανθήματα, τα ψυχοσωματικά, ο κνησμός και το κοκκίνισμα είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα ενοχλητικών ασθενειών που μπορείς να διώξεις και να ανακουφίσεις με την aloe vera.Χάρη στην αντιβακτηριδιακή, αντιμικροβιακή και αντισηπτική της δράση η Aloe Vera είναι σε θέση να αντιμετωπίσει δερματοπάθειες όπως: η ακμή, η ψωρίαση, οι κηλίδες του δέρματος κ.α. Ακόμη, μπορείτε να βάλετε αλόη στα μαλλιά σας, με τα κατάλληλα προϊόντα που θα βρείτε στο φαρμακείο. Όπως πάντα, συμβουλευτείτε τον γιατρό και τον φαρμακοποιό σας προτού δοκιμάσετε ένα νέο προϊόν γιατί ο  κάθε οργανισμός και ο κάθε τύπος δέρματος είναι διαφορετικός από άνθρωπο σε άνθρωπο, οπότε χρειάζεται προσοχή και επιμέλεια. Η αλόη είναι το φυτό που θα σας γλιτώσει από πολλές παθήσεις και θα αναπλάσει το ταλαιπωρημένο και κόκκινο δέρμα σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ