βαρέθηκες-να-περιμένεις-7-δοκιμασμένο-61779

Βαρέθηκες να περιμένεις; 7 δοκιμασμένοι τρόποι για να στεγνώσουν γρηγορότερα τα ρούχα σας

Ανάγνωση: 5'

Σε κανέναν δεν αρέσει να περιμένει να στεγνώσουν τα ρούχα του. Γι’ αυτό ξεκουραστείτε την επόμενη φορά που θα ασχοληθείτε με ένα σωρό ρούχα με μερικές συμβουλές για να στεγνώσετε τα ρούχα σας πιο γρήγορα.

Πριν από λίγο καιρό, οι απλώστρες ρούχων ήταν ο κανόνας των νοικοκυριών. Σήμερα, ωστόσο, ενώ σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να βγάζουν στον αέρα τα “άπλυτά” τους, μόνο το 21% του πληθυσμού εξακολουθεί να κρεμάει τα ρούχα του για να στεγνώσουν. Σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο κόσμο, η ταχύτητα είναι το παν. Τι θα λέγατε λοιπόν αν σας λέγαμε ότι το σκληρά εργαζόμενο στεγνωτήριο ρούχων σας θα μπορούσε να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά; Είναι τόσο απλό, που μπορεί να σας πάρει μόλις ένα λεπτό. Δοκιμάστε κάποια από τις παρακάτω συμβουλές για να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής σας και να συρρικνώσετε το χρόνο που χρειάζεται για να στεγνώσει το φορτίο -όχι τα ρούχα σας.

1.Καθαρίστε τον αεραγωγό του στεγνωτηρίου και τον αγωγό εξαγωγής.

Ο περιοδικός καθαρισμός αποτρέπει τη συσσώρευση χνουδιών, τα οποία διαφορετικά θα εμπόδιζαν τη ροή του αέρα και θα αύξαναν το χρόνο στεγνώματος. Ίσως το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η τακτική συντήρηση αποτρέπει την πρόκληση πυρκαγιάς στη συσκευή. Θα πρέπει να καθαρίζετε το σωλήνα του στεγνωτηρίου σας με μια βούρτσα μία φορά το χρόνο και να επιθεωρείτε τον εξαερισμό για τυχόν εμπλοκές τουλάχιστον κάθε 6 μήνες.

2. Κοντύνετε τον εύκαμπτο σωλήνα του στεγνωτηρίου.

Όταν αποσυνδέετε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαερισμού του στεγνωτηρίου σας (αυτόν τον μεταλλικό σωλήνα που μοιάζει με ακορντεόν) για να τον καθαρίσετε, σκεφτείτε ταυτόχρονα να τον περικόψετε. Ο εύκαμπτος σωλήνας πρέπει να είναι αρκετά μακρύς μόνο για να φτάσει στο στεγνωτήριο σας, που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον τοίχο. Ένας πιο κοντός σωλήνας απαιτεί λιγότερη ενέργεια για την άντληση αέρα γεμάτου υγρασία έξω από το μηχάνημα από ό,τι ένας σωλήνας πλήρους μήκους, οπότε το στεγνωτήριο μπορεί να κάνει τη δουλειά του έως και 20 τοις εκατό γρηγορότερα.

3. Αφαιρέστε τα χνούδια από τη σήτα του φίλτρου.

Το άδειασμα της σήτας χνουδιών μετά από κάθε φορτίο είναι μια άλλη εργασία που είναι απολύτως απαραίτητη λόγω της ευφλεκτότητας των χνουδιών. Εάν η σήτα φράξει πολύ, το στεγνωτήριο μπορεί να υπερθερμανθεί και να απενεργοποιηθεί αυτόματα ως μέτρο ασφαλείας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο κύλινδρος εξακολουθεί να περιστρέφεται και να φυσάει, οπότε δεν θα καταλάβετε ότι τα θερμαντικά στοιχεία είναι απενεργοποιημένα μέχρι να ανοίξετε την πόρτα και να βρείτε έναν σωρό από βρεγμένα ρούχα. Αποφύγετε τη φωτιά και κάθε χαμένο χρόνο, διατηρώντας την καθαρή.

4. Στίψτε καλά τα ρούχα 

Αμέσως μετά την έξοδο των ρούχων από το πλυντήριο, στύψτε και ανακινήστε κάθε ρούχο πάνω από το νεροχύτη για να απομακρύνετε το περιττό νερό. Αν κάποια κομμάτια είναι υπερβολικά υγρά, τοποθετήστε τα ξανά στο πλυντήριο και εκτελέστε μόνο τον κύκλο “στύψιμο” για να τραβήξετε μέρος της υγρασίας. Αυτό μπορεί να πάρει επιπλέον 15 λεπτά, αλλά ο επιπλέον κύκλος στο πλυντήριο θα σας εξοικονομήσει αργότερα συνολικό χρόνο στεγνώματος.

5. Μην υπερφορτώνετε το στεγνωτήριο.

Είναι λάθος να πιστεύετε ότι γεμίζοντας το στεγνωτήριο θα εξοικονομήσετε χρόνο -στην πραγματικότητα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Τα ρούχα χρειάζονται χώρο για να στεγνώσουν, ώστε ο θερμαινόμενος αέρας να περάσει πάνω και μέσα από κάθε αντικείμενο, οπότε περιορίστε το φορτίο σας στο ελάχιστο για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

6. Αντισταθείτε στο άνοιγμα της πόρτας.

Κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του στεγνωτηρίου στη μέση του κύκλου, ο ζεστός αέρας διαφεύγει και απαιτείται λίγος περισσότερος χρόνος για να στεγνώσει πλήρως το φορτίο. Επιπλέον, αν προσθέτετε ένα ξεχασμένο αντικείμενο, το ένα και μοναδικό βρεγμένο κομμάτι σε ένα μερικώς στεγνό φορτίο βγάζει εκτός λειτουργίας τον ανιχνευτή υγρασίας του στεγνωτηρίου ρούχων σας. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα ρούχα μπορεί να είναι υπερβολικά στεγνά και άλλα ακόμα υγρά. Για να το αποφύγετε αυτό, αποφασίστε να κολλήσετε τα περισσευούμενα ρούχα σε μια σχάρα στεγνώματος, αντί γι’ αυτό.

7. Μία στεγνή πετσέτα μπορεί να διευκολύνει το στέγνωμα

Αν έχετε μερικά αντικείμενα που πρέπει να στεγνώσετε γρήγορα, ρίξτε τα στο στεγνωτήριο μαζί με μια μεγάλη, στεγνή πετσέτα για να απορροφήσει μέρος της υγρασίας. Μετά από 15 λεπτά, αφαιρέστε την πετσέτα και κρεμάστε την για να στεγνώσει- διαφορετικά θα συνεχίσει να συμβάλλει στο επίπεδο υγρασίας στο στεγνωτήριο και θα παρατείνει το χρόνο στεγνώματος, ακυρώνοντας έτσι το σκοπό. Στη συνέχεια, όταν ελέγξετε τα υπόλοιπα αντικείμενα σε άλλα πέντε έως 10 λεπτά, θα πρέπει να βρείτε το φορτίο έτοιμο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

«Δεν θέλω να…»: Τσακίζουν κόκαλα, 32 χρόνια μετά,, τα τελευταία λόγια της Τζένης Καρέζη λίγο πριν πεθάνει

Μπήκαν στα ΑΤΜ από 1.000€ έως 50.000€: Ελέγξτε άμεσα τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς, μπορεί να είστε εσείς ένας από αυτούς

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρέβα Γκραμπόφσκι στην τελετή έναρξης – Η selfie φωτογραφία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ