πτυχίο-στις-σχέσεις-ειδικοί-αποκαλύπ-60456

Πτυχίο στις σχέσεις! Ειδικοί αποκαλύπτουν τα μυστικά ενός επιτυχημένου γάμου

Ανάγνωση: 4'

Ένας επιτυχημένος γάμος δεν σημαίνει ένα πράγμα μόνο. Άλλωστε η επιτυχία και η ευτυχία για τον καθένα είναι προσωπική υπόθεση. Και ενώ ένας επιτυχημένος γάμος για πολλούς μοιάζει μια… Ιθάκη, που κυνηγούν να φτάσουν εκεί, κάποιοι άλλοι έχουν καταλάβει πως πρόκειται για ένα καθημερινό ταξίδι, έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο που δεν μπορεί κανένας να σου δείξει.Η προσωπική σου Ιθάκη λοιπόν, μαζί με τον σύντροφο που έχεις επιλέξει, είναι ένας γάμος χωρίς προβλήματα με αγάπη και κατανόηση. Αν θέλεις αυτό, πρέπει να είσαι έτοιμος να δεχθείς και να δώσεις. Μπορεί οι φίλοι, η οικογένειά σας και οι γνωστοί σας μπορεί να έχουν καλές προθέσεις αλλά συνήθως δεν έχουν τις απαντήσεις όσον αφορά έναν επιτυχημένο γάμο. Οι ειδικοί όμως και όσοι δουλεύουν πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις μπορούν να σε συμβουλεύσουν καλύτερα. Πάμε παρακάτω να δούμε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τα…δράματα και να περάσετε μέλι γάλα με το άλλο σας μισό.

Ποτέ μη διαφωνείτε με άδειο στομάχι

Καλύτερα αν θέλετε να λύσετε μία παρεξήγηση να το σκεφτείτε καλά και να μην το κάνετε ενώ είστε κουρασμένοι, νηστικοί και ταλαιπωρημένοι. Πάρτε το χρόνο σας και συζητήστε αργότερα.

Μη φοβάστε να ζητήσετε συγγνώμη

Κάντε αυτό το πολύ μικρό πραγματάκι και θα σας βοηθήσει και στο άλλο σας μισό αλλά και στη σχέση με τον εαυτό σας: Ζητήστε μία συγγνώμη όταν σφάλετε σε κάτι!

Μερικές φορές πρέπει να κάνετε εσείς το πρώτο βήμα

Δεν χρειάζεται να περιμένετε πάντα από τους άλλους να σας ψάξουν, να σας αναζητήσουν ή να ξεκινήσουν τη συζήτηση και τη συμφιλίωση μαζί σας. Μπορείτε να είστε εσείς ο γενναίος και να υποχωρήσετε.

Δεν πειράζει να πέσετε για ύπνο θυμωμένοι

Πολλές φορές τα ζευγάρια βάζουν έναν παράξενο… όρο, πως δεν μπορεί να αφήσουν τον καβγά για το επόμενο πρωί και να ξαπλώσουν στο ίδιο κρεβατι θυμωμένοι. Το να  είσαι θυμωμένος είναι υγιές και παραγωγικό γιατί σημαίνει ότι αναγνωρίζεται το πρόβλημα και θα το λύσετε ή τουλάχιστον θα προσπαθήσετε. Αντιθέτως, το να επισπεύσετε τα πράγματα για να μην πέσετε στο κρεβάτι μουτρωμένοι και να βιάσετε τον καβγά για εκείνη την ώρα θα σας κάνει να τσακωθείτε χειρότερα.

 Ξεχωριστά μπάνια

Πολλές φορές αυτή η συμβουλή ακούγεται μεταξύ σοβαρού και αστείου από νέα ζευγάρια όμως είναι αλήθεια πως τα ξεχωριστά μπάνια θα σας γλιτώσουν από πολλές παρεξηγήσεις. Νομίζω πως δεν χρειάζεται περισσότερη ανάλυση!

Κάντε κάτι όμορφο για τον σύντροφό σας χωρίς να σας το ζητήσει

Κάθε μέρα να θυμάστε να δίνετε και να παίρνετε αγάπη. Όσο βεβαρυμένα και να είναι τα προγράμματά σας πρέπει να βρίσκεται λίγο χρόνο ο ένας για τον άλλον και να κάνετε πάντα μέσα στη μέρα μία μικρή κίνηση αγάπης που δείχνει νοιάξιμο. Αυτό μπορεί να είναι κάτι πολύ μικρό όπως το αγαπημένου γλυκό του συντρόφου σας, όπως το να ετοιμάσετε ένα ζεστό μπάνιο για τον καλό σας ή την καλή σας και πολλές άλλες μικρές κινήσεις για να του δείξετε ότι είστε εδώ για εκείνον. Είναι αλήθεια πως οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής μας έχουν κάνει να μιλάμε με μηνύματα ή ραβασάκια στο ψυγείο με τον καλό μας κάποιες μέρες που τρέχουμε και οι δύο στη δουλειά , στις κοινωνικές υποχρεώσεις και στις δραστηριότητες των παιδιών. Όμως με μία μικρή κίνηση μπορείτε να καταφέρετε θαύματα!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Αντί για γάμος, κηδεία: Ο πατέρας του γαμπρού έπεσε νεκρός μπαμ και κάτω στο χορό

Νυφούλα μετά από 3 αναβολές η Πριγκίπισσα Θεοδώρα: Ο βασιλικός γάμος υπερπαραγωγή στην Αθήνα & ο πλούσιος γαμπρός

“Έχουν ήδη τρία παιδιά..” Τελέστηκε στη Νέα Σμύρνη ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ