διώξτε-το-άγχος-μακριά-τα-οφέλη-της-φύσ-60414

Διώξτε το άγχος μακριά: Τα οφέλη της φύσης στην ψυχική μας υγεία

Ανάγνωση: 4'

Οι ρυθμοί ζωής σήμερα είναι εκτός από πολύ γρήγοροι και πολύ αγχωτικοί. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να βρίσκεται χαμένος στις σκέψεις του και να μην ξέρει τι να κάνει για να βοηθηθεί, όμως στους δύσκολους αυτούς καιρούς μερικά tips για να διώξεις το άγχος και να κερδίσεις την ψυχική σου υγεία είναι απαραίτητα. Φυσικά όταν κάποιος πάσχει από ψυχικές ασθένειες καλό είναι να ζητήσει τη βοήθεια ενός ειδικού και δεν σημαίνει πως οι συμβουλές για να διώξουμε το άγχος ισοδυναμούν με θεραπεία με έναν θεραπευτή, όμως είναι σίγουρα μερικά μικρά βήματα για να νιώσουμε καλύτερα. Μια απλή βόλτα στη φύση ή στη θάλασσα μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα και να δεις πως μπορεί να σου ανέβει η ψυχολογία με απλές λύσεις.

Επαφή με τη φύση

Η επαφή με τη φύση μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις προβλήματα κατάθλιψης, να εστιάσεις την προσοχή σου στα σημαντικά πράγματα της ζωής σου και να διαχειριστείς καλύτερα το άγχος σου. Το άγχος, η κατάθλιψη, οι τάσεις φυγής και τα νοσήματα του άγχους, έχουν πάψει να είναι ταμπού θέματα και είναι πολύ συνηθισμένα στην εποχή μας. Αρχίζει να γίνεται αρκετά δημοφιλής η θεραπεία προβλημάτων μέσω της επαφής με τη φύση και την συστήνουν όλοι οι ειδικοί. Αν μη τι άλλο, δεν χρειάζεται επιστημονική εξήγηση για το ότι μία βόλτα θα σε χαλαρώσει και θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα για να αδειάσεις λίγο τις σκέψεις σου και το μυαλό σου.

Η εξάρτηση από τις οθόνες, είναι μια μάστιγα στις μέρες μας. Προς θεού, δεν είμαστε της άποψης ότι η σημερινή νεολαία το μόνο που κάνει είναι να τσατάρει και να αποχαυνώνεται στα κινητά, όμως οι οθόνες έχουν μπει τόσο πολύ μέσα στη ζωή μας και στα επαγγέλματά μας που τις κοιτάζουμε σχεδόν όλη μέρα. Η έλλειψη της επαφής με τη φύση επομένως μπορεί να αποβεί μοιραία για εμάς σε συνδυασμό με την έλλειψη κοινωνικοποίησης και τις πολλές ώρες στην οθόνη και την καθιστική ζωή. Ειδικά όσοι ζούμε στις μεγαλουπόλεις και όσοι έχουμε καθιστικό τρόπο ζωής και εργασίας μπροστά από μία οθόνη σε μία καρέκλα και ένα γραφείο, είναι βέβαιο πως έχουμε στερηθεί τη φύση και πως η επαφή με αυτή μπορεί να μας γιατρέψει.  Γι’ αυτό και πλέον γίνονται προσπάθειες απεξάρτησης από τα κοινωνικά δίκτυα και τις οθόνες. Ακόμα και αν σου αρέσει να ζεις σε μια μεγαλούπολη επειδή εκεί είναι η ζωή σου και οι αγαπημένοι σου, αργά ή γρήγορα θα δεις πως χρειάζεσαι την επαφή με τη φύση ως τμήμα της ζωής σου.

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα;

Το ερώτημα είναι πώς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και πώς μπορούμε να συνδεθούμε ή να επανασυνδεθούμε με τη φύση αν αυτό το έχουμε χάσει; Δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες ευκαιρίες για να συναναστραφούν με το φυσικό περιβάλλον λόγω του ότι ο καθένας ακολουθεί έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Η επιστροφή στη φύση μπορεί ακόμα να βοηθήσει στην επανασύνδεση μεταξύ οικογενειών και των μελών τους όπως επίσης μπορεί να συνδέσει ένα ζευγάρι και να δημιουργήσει δεσμούς και γλυκές συνήθειες μεταξύ τους. Δοκιμάστε μια χαλαρωτική βόλτα με το ταίρι σας, ή ένα πικ-νικ με τους καλύτερούς σας φίλους.

Μην υποτιμάς τη δύναμη του καθαρού αέρα στην ψυχική σου υγεία!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Η συνήθεια στον ύπνο που αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι άνοιας – Γιατί κλωτσούν και φωνάζουν

Νέες εξελίξεις για τον Δημήτρη Κόκοτα πριν λίγο

Έγινε γνωστό για τον Νίκο Βέρτη: Μαθεύτηκαν τα νέα για την υγεία του τραγουδιστή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ