νερό-και-υγεία-πόσο-νερό-πρέπει-να-πίνο-62080

Νερό και υγεία: Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε καθημερινά και ποια τα οφέλη του;

Ανάγνωση: 5'

Το νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία. Αυτές οι οδηγίες μπορούν να σας βοηθήσουν να μάθετε.

Πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα;

Οι μελέτες έχουν παράγει ποικίλες συστάσεις κατά τη διάρκεια των ετών. Αλλά οι ατομικές σας ανάγκες σε νερό εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της υγείας σας, του πόσο δραστήριοι είστε και του πού ζείτε.Καμία φόρμουλα δεν ταιριάζει σε όλους. Αλλά το να γνωρίζετε περισσότερα για τις ανάγκες του σώματός σας για υγρά θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε πόσο νερό πρέπει να πίνετε κάθε μέρα.

Ποια είναι τα οφέλη του νερού για την υγεία;

Το νερό είναι το κύριο χημικό συστατικό του σώματός σας και αποτελεί περίπου το 50% έως 70% του σωματικού σας βάρους. Το σώμα σας εξαρτάται από το νερό για να επιβιώσει.Κάθε κύτταρο, ιστός και όργανο στο σώμα σας χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Για παράδειγμα, νερό:

-Απαλλάσσει τα απόβλητα μέσω της ούρησης, της εφίδρωσης και των κινήσεων του εντέρου

-Διατηρεί τη θερμοκρασία σας κανονική

-Λιπαίνει και μαξιλαρίζει τις αρθρώσεις

-Προστατεύει τους ευαίσθητους ιστούς

Πόσο νερό χρειάζεστε;

Κάθε μέρα χάνετε νερό μέσω της αναπνοής, της εφίδρωσης, των ούρων και των κινήσεων του εντέρου. Για να λειτουργεί σωστά το σώμα σας, πρέπει να αναπληρώσετε την παροχή νερού καταναλώνοντας ποτά και τροφές που περιέχουν νερό.Λοιπόν, πόσα υγρά χρειάζεται ο μέσος, υγιής ενήλικας που ζει σε ένα εύκρατο κλίμα; Οι Εθνικές Ακαδημίες Επιστημών, Μηχανικής και Ιατρικής των ΗΠΑ προσδιόρισαν ότι η επαρκής ημερήσια πρόσληψη υγρών είναι:

Περίπου 15,5 φλιτζάνια (3,7 λίτρα) υγρών την ημέρα για τους άνδρες

Περίπου 11,5 φλιτζάνια (2,7 λίτρα) υγρών την ημέρα για τις γυναίκες

Αυτές οι συστάσεις καλύπτουν υγρά από νερό, άλλα ποτά και τρόφιμα. Περίπου το 20% της ημερήσιας πρόσληψης υγρών προέρχεται συνήθως από τα τρόφιμα και το υπόλοιπο από τα ποτά.

Τι γίνεται με τη συμβουλή να πίνετε 8 ποτήρια την ημέρα;

Πιθανότατα έχετε ακούσει τη συμβουλή να πίνετε οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Αυτό είναι εύκολο να το θυμάστε και είναι ένας λογικός στόχος.Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι μπορούν να παραμείνουν ενυδατωμένοι πίνοντας νερό και άλλα υγρά όποτε αισθάνονται δίψα. Για μερικούς ανθρώπους, λιγότερα από οκτώ ποτήρια την ημέρα μπορεί να είναι αρκετά. Αλλά άλλοι άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται περισσότερα.Ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε τη συνολική πρόσληψη υγρών με βάση διάφορους παράγοντες:

Ασκηση. Εάν κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που σας κάνει να ιδρώνετε, πρέπει να πίνετε επιπλέον νερό για να καλύψετε την απώλεια υγρών. Είναι σημαντικό να πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση.

Περιβάλλον. Ο ζεστός ή υγρός καιρός μπορεί να σας κάνει να ιδρώσετε και απαιτεί επιπλέον υγρά. Η αφυδάτωση μπορεί επίσης να συμβεί σε μεγάλα υψόμετρα.

Γενική υγεία. Το σώμα σας χάνει υγρά όταν έχετε πυρετό, έμετο ή διάρροια. Πίνετε περισσότερο νερό ή ακολουθήστε τη σύσταση του γιατρού για να πίνετε από του στόματος διαλύματα επανυδάτωσης. Άλλες καταστάσεις που μπορεί να απαιτούν αυξημένη πρόσληψη υγρών περιλαμβάνουν λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης και πέτρες του ουροποιητικού συστήματος.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός. Εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε, μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον υγρά για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.

Είναι το νερό η μόνη επιλογή για να παραμείνετε ενυδατωμένοι;

Όχι. Δεν χρειάζεται να βασίζεστε μόνο στο νερό για να καλύψετε τις ανάγκες σας σε υγρά. Αυτό που τρώτε παρέχει επίσης μια σημαντική μερίδα. Για παράδειγμα, πολλά φρούτα και λαχανικά, όπως το καρπούζι και το σπανάκι, είναι σχεδόν 100% νερό κατά βάρος.Επιπλέον, ποτά όπως το γάλα, οι χυμοί και τα αφεψήματα από βότανα αποτελούνται κυρίως από νερό. Ακόμη και τα καφεϊνούχα ποτά – όπως ο καφές και η σόδα – μπορούν να συμβάλουν στην ημερήσια πρόσληψη νερού. Αλλά χαλαρώστε με τα ποτά με ζάχαρη. Τα κανονικά αναψυκτικά, ενεργειακά ή αθλητικά ποτά και άλλα γλυκά ποτά περιέχουν συνήθως πολλή πρόσθετη ζάχαρη, η οποία μπορεί να παρέχει περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζονται.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Η συνήθεια στον ύπνο που αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι άνοιας – Γιατί κλωτσούν και φωνάζουν

Νέες εξελίξεις για τον Δημήτρη Κόκοτα πριν λίγο

Έγινε γνωστό για τον Νίκο Βέρτη: Μαθεύτηκαν τα νέα για την υγεία του τραγουδιστή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ