άνδρικο-ντύσιμο-πώς-να-πετύχετε-ένα-αν-61816

Άνδρικο ντύσιμο: Πώς να πετύχετε ένα ανδρικό κομψό στυλ σε 6 απλά βήματα

Ανάγνωση: 8'

Υπάρχουν ήδη αρκετοί κανόνες στη ζωή. Κάποιοι, ωστόσο, υπάρχουν για να βοηθήσουν. Όπως οι κανόνες που διέπουν το πώς να ντύνεσαι καλά. Φυσικά, κάθε άνδρας ή γυναίκα που έχει άποψη για τέτοια πράγματα μιλάει από προσωπική εμπειρία – και αναμφίβολα αυτό που λειτουργεί για τον έναν δεν λειτουργεί πάντα για τον άλλον- ή αυτό που λειτουργεί για τον έναν θεωρείται πολύ πεζό ή πολύ πρωτοποριακό από κάποιον άλλον. Έτσι, όταν πρόκειται για το ντύσιμο, πρέπει πάντα να τα παίρνουμε τοις μετρητοίς. Είναι αξιόπιστες προτάσεις και όχι η τελευταία λέξη για το στυλ.

Αλλά οι καλές συμβουλές μόδας για τους άνδρες δεν πρέπει ποτέ να είναι άχρηστες, και, καθώς η ανδρική ένδυση γίνεται όλο και πιο πλούσια και ποικίλη, όλο και πιο πειραματική και άφθονη, όλο και πιο συνειδητοποιημένη ως προς τις τάσεις, σε στιγμές σύγχυσης και αυτοαμφισβήτησης, μπορεί να βοηθήσει να έχετε μια πολύτιμη εφεδρική θέση που ξεφεύγει από την ακαταστασία.

Αυτές οι συμβουλές για το ντύσιμο των ανδρών τείνουν να βασίζονται στην ιστορία – έχουν λειτουργήσει για πολλές γενιές, οπότε θα μπορούσε κάλλιστα να υποτεθεί ότι λειτουργούν καλά και σήμερα. Και τείνουν να βασίζονται στο προφανές, τόσο προφανές που συχνά παραβλέπεται: προτίμηση στην καλή εφαρμογή, την υψηλή ποιότητα, την ευελιξία, την καλή τιμή, την έλλειψη ακραίων επιλογών και τη νηφαλιότητα.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί άλλοι κανόνες από αυτούς που παρουσιάζονται εδώ. Ορισμένους από αυτούς μπορεί να τους έχετε ήδη ανακαλύψει μόνοι σας. Αυτό, άλλωστε, είναι μέρος της ευχαρίστησης των ρούχων, την οποία κανένας κανόνας δεν πρέπει να εμποδίζει: να δοκιμάζετε νέα ρούχα, να βλέπετε αν σας ταιριάζουν, να βλέπετε πώς σας κάνουν να αισθάνεστε. Όμως, αυτοί οι κανόνες έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και, όταν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό, λειτουργούν ως ένας ασφαλής οδηγός για το πώς να ντύνεστε καλά ως άντρας σήμερα.

1. Φορέστε ένα καλό “σετ” κοστούμι

Το κλειδί για να δείχνει ένα κοστούμι καλό είναι η εφαρμογή. Αν αγοράζετε από το χέρι, επικεντρωθείτε στην εφαρμογή στους ώμους, επειδή η αλλαγή του στήθους και της μέσης είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, σύμφωνα με τον Davide Taub, επικεφαλής του τμήματος κοστουμιών κατά παραγγελία του ράφτη Savile Row Gieves & Hawkes. “Να είστε προσεκτικοί με το να φοράτε ένα κοστούμι εποχής, εκτός αν επιδιώκετε μια συνολική εμφάνιση εποχής, επειδή μεμονωμένα το κοστούμι αρχίζει να μοιάζει με καινοτομία”, προσθέτει. Το κλασικό είναι το καλύτερο και πιο χρήσιμο – σκούρο, δίκομβο, μονόπετο, μέτριο στις λεπτομέρειες. “Δεν είναι βαρετό. Το κοστούμι είναι μια στολή. Η ιδέα είναι να σκεφτείτε αυτό το κοστούμι ως καμβά για να χτίσετε γύρω του διαφορετικές ιδέες ατομικότητας. Είναι ο τρόπος που το φοράς, όχι η ετικέτα στο εσωτερικό του, που εντυπωσιάζει”.

2. Επενδύστε σε ένα καλό ρολόι

“Ένα ρολόι είναι σαν ένα έργο τέχνης”, υποστηρίζει ο Don Cochrane, διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής μάρκας ρολογιών Vertex. “Επιλέξτε το επειδή το αγαπάτε, όχι επειδή νομίζετε ότι μπορεί να σας αποφέρει χρήματα. Τα ρολόγια είναι προσωπικά, σηματοδοτούν το πέρασμά σας μέσα στο χρόνο. Αλλά πρέπει επίσης να είσαι και πρακτικός”. Τα αισθητικά, λειτουργικά, στιβαρά αθλητικά μοντέλα ταιριάζουν με τα πάντα και αντέχουν τα σκληρά χτυπήματα της καθημερινής χρήσης. Ωστόσο, ένα ρολόι πρέπει ακόμα να σας ταιριάζει. Θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα και να είναι σωστό όσον αφορά το μέγεθος και το βάθος σε σχέση και με τον καρπό σας – τα 40 χιλιοστά θεωρούνται το μέγεθος “Goldilocks”.

3. Μη φοβηθείτε το χρώμα

Είτε πρόκειται για casualwear είτε για επίσημο ένδυμα, αφεθείτε σε λίγο χρώμα. “Οι περισσότεροι άνδρες το φοβούνται αδίκως – τους τρομάζει οτιδήποτε δεν είναι ναυτικό ή γκρι”, λέει ο σχεδιαστής ανδρικών ρούχων Oliver Spencer. “Αλλά το χρώμα μπορεί επίσης να είναι διαχρονικό”. Ένα πράσινο κοστούμι, για παράδειγμα, μπορεί να δείχνει ιδιαίτερα κομψό, ενώ ο Spencer συνιστά επίσης τα ροζ, τα πράσινα, τη μουστάρδα και τις πιο φωτεινές αποχρώσεις του μπλε ως ιδιαίτερα ευέλικτες αποχρώσεις για όλο το χρόνο που θα απογειώσουν ολόκληρο το ντύσιμό σας. Προσθέτει όμως ότι, όταν πρόκειται για χρώμα, το λιγότερο εξακολουθεί να είναι περισσότερο: “Χρειάζεστε μόνο λίγο από αυτό, σε ένα ρούχο”.

4. Φορέστε ένα τζιν που σας πηγαίνει πραγματικά

Το πιο χρήσιμο κόψιμο του πιο δημοφιλούς ρούχου στον κόσμο, σύμφωνα με τον Alex Mir, συνιδιοκτήτη της εταιρείας Forge Denim με έδρα το Sheffield, είναι το “slim-tapered”. “Είναι φαρδύτερο στο μηρό, ώστε να είναι άνετο, αλλά στενεύει, ώστε να ταιριάζει είτε με έξυπνα παπούτσια είτε με sneakers”, συμβουλεύει. “Είναι το καλύτερο στυλ για όλο το χρόνο, που μπορεί να φορεθεί με τα πάντα, να ντυθεί με ή χωρίς ρούχα”. Οι σοφοί θα φορέσουν επίσης σκούρο, ακατέργαστο τζιν και θα αφήσουν τα προ-ντυμένα μακριά. “Η όλη απόλαυση του denim είναι ότι γερνάει με τον τρόπο που το φοράς. Γιατί να το χάσεις αυτό;”

5. Μην παραμελείτε την εμφάνισή σας

Είναι μια συμβουλή που μπορεί να σας δώσει η μητέρα σας, αλλά αν έχετε επενδύσει χρήματα και σκέψη στα ρούχα σας, φροντίστε τα. Χρησιμοποιήστε ξύλινες κρεμάστρες για τα πουκάμισα και παπουτσόξυλα για τα καλύτερα παπούτσια σας- βάλτε το κοστούμι σας σε στεγνό καθάρισμα και σιδέρωμα- πλύνετε τακτικά τα ρούχα σας και, ιδανικά, μην τα στεγνώνετε στο στεγνωτήριο (μπορεί να υποβαθμίσει το ύφασμα)- και γυαλίστε τα παπούτσια σας. Εξίσου, δεν είναι μόνο το δέρμα του δερμάτινου σακακιού σας που πρέπει να φροντίζετε, το ίδιο ισχύει και για αυτό που φοράτε καθημερινά. Καθιερώστε ένα απλό, αλλά όχι λιγότερο σταθερό, σύστημα περιποίησης, βουρτσίστε τα μαλλιά σας. Εξάλλου, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες.

6. Απλά και κλασικά

Το στυλ δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουν όλοι οι άλλοι. Όταν πρόκειται για τα ανδρικά εσώρουχα, υπάρχουν δύο κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε. Πρώτον, τα πρωτότυπα prints δεν είναι για μεγάλους άντρες – “το εσώρουχό σας δεν είναι το μέρος για να εκφράσετε την “προσωπικότητά” σας”, όπως σημειώνει η Emma Willis, που κατασκευάζει πουκάμισα και εσώρουχα. Και, δεύτερον, τα έντονα επώνυμα εσώρουχα στερούνται φινέτσας. “Από όλα τα μέρη όπου θα μπορούσατε να έχετε την αυτοπεποίθηση να μην έχετε επώνυμο σήμα, το εσώρουχό σας θα έπρεπε να είναι αυτό”, προσθέτει η Willis. Το στυλ που έχει αντέξει καλύτερα στη δοκιμασία του χρόνου, βέβαια, είναι το βαμβακερό boxer short ή boxer brief, πιθανότατα επειδή (όπως συμβαίνει και με το λινό) αντέχουν στο επανειλημμένο πλύσιμο, αναπνέουν καλά και είναι άνετα στο δέρμα σας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ