5-λόγοι-για-τους-οποίους-η-παρακολούθησ-61858

5 λόγοι για τους οποίους η παρακολούθηση ταινιών συμβάλλει στην προσωπική μας ανάπτυξη

Ανάγνωση: 7'

Αυτή την εποχή, σε ποιον δεν αρέσει να βλέπει ταινίες; Οι άνθρωποι στις μέρες μας είναι πιθανό να έχουν εμμονή με τις ταινίες. Μπορούμε να μάθουμε πολλά μέσα από την παρακολούθηση ταινιών χωρίς καν να το καταλάβουμε, αρκεί να τις διαχειριστούμε αποτελεσματικά. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις ταινίες για να απαλλαγούν από τις αρνητικές σκέψεις ή να γεμίσουν τις μπαταρίες τους. Η παρακολούθηση ταινιών είναι διασκεδαστική, ειδικά αν βλέπουμε ταινίες είτε με τους φίλους μας είτε με την οικογένειά μας, αλλά γνωρίζατε ότι η απλή δραστηριότητα που θεωρούμε δεδομένη μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξή μας; Οι ταινίες είναι ένας τρόπος να διασκεδάσουμε και να προσφέρουμε πολλά θετικά οφέλη. Ακολουθούν τα πέντε κορυφαία οφέλη της παρακολούθησης ταινιών!

1. Μαθαίνοντας μία νέα γλώσσα

Σας αρέσει σε κάποιον από εσάς να παρακολουθεί ταινίες σε άλλες γλώσσες εκτός της μητρικής του; Ταινίες από την Κορέα, την Ιαπωνία, την Κίνα, την Τουρκία, τα αραβικά ή πολλές άλλες. Γνωρίζετε ότι παρακολουθώντας ταινίες με διαφορετικό γλωσσικό υπόβαθρο θα σας δώσει σταδιακά κάποια από τα λεξιλόγια που εμφανίζονται συχνά στους διαλόγους της ταινίας; Ακόμη και αν εξακολουθούμε να παρακολουθούμε αυτές τις ταινίες με υπότιτλους, αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα της παρακολούθησης ταινιών σε γλώσσες εκτός της μητρικής μας γλώσσας. Μερικές φορές, ο εγκέφαλος μπορεί ασυνείδητα να επαναλάβει οικείο λεξιλόγιο για να αναγνωρίσει τη σημασία του ή ακόμη και να το προφέρει σωστά.

Για παράδειγμα, παρακολουθούμε ταινίες από δυτικές χώρες,. Η ευχέρεια στην αγγλική γλώσσα είναι ζωτικής σημασίας για ορισμένους ανθρώπους, ιδίως για εκείνους που δεν μεγάλωσαν σε χώρα όπου τα αγγλικά ήταν η πρώτη τους γλώσσα. Μπορούμε απλώς να παρακολουθούμε ταινίες για να βελτιώσουμε τις γλωσσικές μας δεξιότητες; Πώς το κάνουμε αυτό;

Δεν εξασκούμε μόνο τις δεξιότητες ακρόασης και ομιλίας μας όταν παρακολουθούμε ταινίες. Ο εγκέφαλος θα αναπαράγει αβίαστα τους διαλόγους στις αγγλικές ταινίες, δεδομένου ότι σχεδόν όλοι είναι εξοικειωμένοι με τα αγγλικά, μια διεθνή γλώσσα. Ως αποτέλεσμα, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μπορούμε ασυνείδητα να συνθέσουμε μια πρόταση στα αγγλικά κατά τη διάρκεια του διαλόγου ή να βρούμε τη σημασία μιας λέξης απλά σκεπτόμενοι, όπως στις ταινίες που έχουμε παρακολουθήσει.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνθρωποι μπορεί ακόμη και να κατακτήσουν μια νέα γλώσσα μόνο παρακολουθώντας ταινίες. Θα είναι σε θέση να παρακολουθήσουν την ταινία χωρίς να χρειάζεται να διαβάσουν υπότιτλους. Ίσως δεν θα καταλάβουν όλοι την περίπλοκη γραμματική ή το ασυνήθιστο λεξιλόγιο της χώρας. Ωστόσο, η κατανόηση του πλαισίου της γλώσσας τους, σε γενικές γραμμές, θα αυξήσει τις γνώσεις μας πέρα από την πρώτη και τη δεύτερη γλώσσα μας. Η χρήση υποτίτλων θα σας επιτρέψει να κατανοήσετε το περιεχόμενο. Συγκεντρωθείτε στις λέξεις-κλειδιά και κρατήστε σημειώσεις, εφόσον χρειάζεται, για να σας βοηθήσουν να θυμηθείτε. Ως αποτέλεσμα, θα διατηρήσετε τις πληροφορίες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

2. Επιμόρφωση στις διαφορετικές κουλτούρες

Οι λάτρεις της ιστορίας έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τις ταινίες. Μπορεί να μας δείξει νέα πράγματα για τον πολιτισμό που πιθανώς δεν γνωρίζαμε. Αποκτούμε πολλά πράγματα, όπως την ιστορία μιας χώρας ή έναν νέο πολιτισμό, και στη συνέχεια συνειδητοποιούμε κάποιες σημαίνουσες προσωπικότητες στον κόσμο. Η μόρφωση για την ιστορία μιας χώρας μπορεί να μας εμφυσήσει ένα αίσθημα εθνικισμού. Το ίδιο συμβαίνει και όταν παρακολουθούμε ιστορικές ταινίες από άλλες χώρες. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από μια εξαιρετική ιστορική ταινία κατανοώντας βασικά ζητήματα και γεγονότα. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι ιστορικές ταινίες είναι επίσης πολύτιμες στην τάξη, καθώς οι εκπαιδευτικοί μπορούν να τις προβάλλουν στους μαθητές τους, ώστε να μπορούν να αποκτήσουν ή να κατανοήσουν καλύτερα τα μαθήματα ιστορίας.

3. Οι ταινίες θα μπορούσαν να προσφέρουν τόσο απόλαυση όσο και μείωση του άγχους

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την παρακολούθηση ταινιών τόσο διασκεδαστική όσο και έναν τρόπο μείωσης του στρες. Η παρακολούθηση ταινιών μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε τα προβλήματά μας είναι μια εναλλακτική λύση για την απώλεια άγχους. Όπως ειπώθηκε προηγουμένως, η παρακολούθηση ταινιών μπορεί να έχει θετικό συναισθηματικό αντίκτυπο. Οι ταινίες μπορούν να μας ηρεμήσουν και να μας καταπραΰνουν. Μειώνουμε το άγχος μέσα μας μειώνοντας την ανησυχία και ακόμη και η παρακολούθηση μιας ταινίας μπορεί να μετατρέψει όλες τις αρνητικές σκέψεις σε καλύτερες, αρκεί να είναι ευχάριστη.

4. Οι ταινίες μας βοηθούν να αποκτήσουμε κίνητρα

Έχετε διαβάσει ποτέ ένα απόσπασμα από ταινία ξανά και ξανά; Αυτό δείχνει ότι η ταινία σας ενθάρρυνε να νιώθετε πιο θετικά και εμπνευσμένοι. Μπορούμε να μάθουμε πολλά βλέποντας ταινίες. Οι ταινίες μπορούν να μας παρακινήσουν να κάνουμε θετικές αλλαγές στη ζωή μας και οι δυνατοί χαρακτήρες των ταινιών μπορούν να μας εμπνεύσουν να κάνουμε το ίδιο. Το όφελος από την παρακολούθηση ταινιών μπορεί να αυξήσει την αυτοπαρακίνηση για να είμαστε σταθεροί και άκαμπτοι στην αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων. Παρόλο που πρόκειται απλώς για μια ταινία, μπορούμε να αποκτήσουμε αυτή την ψυχολογική επιρροή στη ζωή μας.

5. Η παρακολούθηση ταινιών μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε περισσότερη διορατικότητα και κατανόηση

Πέρα από την ψυχαγωγία, οι ταινίες μπορούν πιθανότατα να προσφέρουν διορατικότητα στους ανθρώπους, με τα διάφορα είδη να τους παρουσιάζουν πολλές νέες γνώσεις. Η παρακολούθηση ταινιών από άλλες χώρες μας λέει πολλά για τον πολιτισμό και τις εθνικές αξίες της κάθε χώρας. Η παρακολούθηση ταινιών μπορεί επίσης να δώσει μια διαφορετική άποψη σε κάθε θεατή από την αρχή της ίδιας της ιστορίας. Η πλοκή ή οι χαρακτήρες κάθε ταινίας θα μας δώσουν μια διαφορετική οπτική από οποιονδήποτε άλλον. Μας δίνει εικόνα για πράγματα που δεν γνωρίζαμε πριν χωρίς να τα αναγνωρίζουμε.

Υπάρχουν τόσα πολλά οφέλη που μπορούμε να αποκομίσουμε από τηνπαρακολούθηση ταινιών. Πρέπει να μετατρέψουμε το απλό μας χόμπι σε κάτι παραγωγικό, ώστε οι προσπάθειές μας να μην είναι μάταιες. Λοιπόν, τι περιμένετε; Ας βρούμε περισσότερες καλές ταινίες και ας πετύχουμε τους στόχους μας!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

” Πέθανε ο Γιώργος ; ” Νεκρός ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες παραγωγούς

Παράδειγμα προς μίμηση: Η Ειρήνη, η Τσιγγάνα που διαβάζοντας με τον φακό στα χέρια, τελείωσε την Πάντειο και άλλαξε τη ζωή της

Δεν πάει το μυαλό σας: 18 διάσημοι ηθοποιοί που έπαιξαν σε γνωστές ταινίες τρόμου αλλά κρύφτηκαν πίσω από τις μάσκες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ