τι-είναι-αυτό-που-κάνει-έναν-φίλο-καλό-61854

Τι είναι αυτό που κάνει έναν φίλο καλό; Μάθε να ξεχωρίζεις τα άτομα που γνωρίζεις στη ζωή σου

Ανάγνωση: 5'

Γιατί οι καλοί φίλοι είναι τόσο σημαντικοί

Έρευνες έχουν δείξει ότι όσο καλύτερη είναι η ποιότητα των σχέσεών σας, τόσο πιο πιθανό είναι να είστε ευτυχισμένοι. Έτσι, το να είστε καλός φίλος με κάποιον και να έχετε φίλους που σας στηρίζουν, είναι καλό για την ψυχική σας ευεξία. Αλλά τι ακριβώς κάνει έναν φίλο να είναι καλός;

Σημάδια ενός καλού φίλου

Οι φίλοι θα έρθουν και θα φύγουν στη ζωή σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό διαρκούν οι φιλίες σας, το πιο σημαντικό πράγμα είναι η αποδοχή των φίλων σας για αυτό που είστε. Ένας καλός φίλος τηρεί τα λόγια του και δείχνει ότι νοιάζεται με τις πράξεις του – μικρές και μεγάλες.

Ένας καλός φίλος:

  • είναι εκεί για σένα, ό,τι κι αν συμβεί
  • δεν σε κρίνει
  • δεν σε υποτιμά ή δεν πληγώνει σκόπιμα τα αισθήματά σου
  • είναι ευγενικός και σε σέβεται
  • είναι κάποιος του οποίου την παρέα απολαμβάνεις
  • είναι πιστός είναι αξιόπιστος και πρόθυμος να σου πει την αλήθεια, ακόμη και όταν σου είναι δύσκολο να την ακούσεις
  • γελάει μαζί σου
  • μένει κοντά σου όταν τα πράγματα δυσκολεύουν
  • σε κάνει να χαμογελάς
  • είναι εκεί για να σε ακούσει σε παρηγορεί όταν κλαις.

Πώς να είστε καλός φίλος

Αν συμπεριφέρεστε στους ανθρώπους γύρω σας με τους τρόπους που περιγράφονται παραπάνω, τότε είστε ήδη καλός φίλος τους. Αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να ξέρεις πώς να είσαι εκεί για τους φίλους σου.

Ακούστε τους

Προσπαθήστε να κατανοήσετε μια κατάσταση από την οπτική γωνία του φίλου σας. Κάντε ερωτήσεις για να καταλάβετε το πρόβλημα ή το θέμα, αλλά το κυριότερο είναι να τους ακούσετε. Δεν χρειάζεται να έχετε όλες τις απαντήσεις και μην υποθέτετε ότι ο φίλος σας θέλει συμβουλές – μπορεί απλώς να θέλει να μιλήσει για να μπορέσει να το λύσει μόνος του.

Ενημερωθείτε για τα γεγονότα

Εάν ο φίλος σας έχει κάποιο ιατρικό ή ψυχικό πρόβλημα, ένας καλός τρόπος για να του προσφέρετε υποστήριξη είναι να μάθετε για το τι έχει διαγνωστεί. Το να ενδιαφέρεστε για το τι περνάει δείχνει ότι νοιάζεστε και ότι σκοπεύετε να μείνετε κοντά του ό,τι κι αν συμβαίνει.

Ρωτήστε τους τι χρειάζονται

Αν ανησυχείτε για κάποιον και θέλετε να είστε δίπλα του, ρωτήστε τον τι χρειάζεται. Έτσι θα ξέρετε τι θεωρούν χρήσιμο σε δύσκολες στιγμές και μπορείτε να τους προσφέρετε υποστήριξη με τρόπο που να είναι πραγματικά χρήσιμος.

Σωματοποιείστε τα συναισθήματά σας

Αν είστε τύπος που αγκαλιάζει, ρωτήστε τον φίλο σας αν θα ήταν εντάξει να τον αγκαλιάσετε. Μόλις πάρετε το ” ναι”, αγκαλιάστε τον! Το να αγκαλιάζετε τους φίλους σας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξετε ότι νοιάζεστε γι’ αυτούς. Η σωματική επαφή μπορεί να είναι ανακουφιστική, ειδικά όταν κάποιος νιώθει μόνος.

Κρατήστε επαφή

Ακόμα και αν δεν μένετε κοντά, δείξτε στους φίλους σας ότι είστε εκεί για αυτούς, κάνοντας προσπάθεια να κρατάτε τακτική επαφή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μηνυμάτων ή τηλεφωνημάτων.

Πείτε τους πώς αισθάνεστε

Δεν χρειάζεται να το κάνετε συνέχεια μεγάλο θέμα, αλλά μπορείτε να κάνετε πραγματική διαφορά στο πώς αισθάνεται κάποιος απλά και μόνο με το να του πείτε πόσο σημαντικός είναι για εσάς. Οπότε, κάντε το!

Να είστε πρόθυμοι να πάρετε μια δύσκολη απόφαση

Αν πιστεύετε ότι η ασφάλεια του φίλου σας κινδυνεύει, ίσως χρειαστεί να δράσετε χωρίς τη συγκατάθεσή του και να ζητήσετε βοήθεια. Μπορεί να είναι μια δύσκολη απόφαση, ιδίως όταν ανησυχείτε για το πώς θα αντιδράσει, αλλά να θυμάστε ότι οι καλοί φίλοι νοιάζονται αρκετά ώστε να επέμβουν και ότι το κάνετε για να τους προστατέψετε από κακό.

Με τους παραπάνω, λοιπόν τρόπους μπορεί κάποιος να γίνει ένας σωστός και καλός φίλος για τους δικούς του ανθρώπους. Μάλιστα, έχοντας αυτά ως σύμβουλο, μπορούμε να ελέγξουμε και αν τελικά οι δικοί μας φίλοι είναι καλοί ή οχι.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

“Ραγίζουν” καρδιές οι πρώτες εικόνες: Η “γιορτή” της Μαίρη Χρονοπούλου- Έφτασε στο σπίτι της μέσα σε λευκό φέρετρο

Αληθινή ιστορία: Oι φίλoι μoυ με εγκατέλειψαν επειδή ντρέπoνταν πoυ φoρoύσα περoύκα λόγω του καρκίνου

Αύξηση δικτύου και φίλων: 7 τρόποι για σίγουρη επιτυχία στην ψηφιακή σας πλατφόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ