πώς-να-ασπρίσετε-σωστά-τα-λευκά-σας-παπ-61786

Πώς να ασπρίσετε σωστά τα λευκά σας παπούτσια με 4 υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας

Ανάγνωση: 4'

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε τα λευκά σας παπούτσια να φαίνονται και πάλι σαν καινούργια και οι περισσότεροι χρησιμοποιούν βασικά προϊόντα οικιακής χρήσης που ελπίζουμε να έχετε ήδη στο σπίτι!

Ακολουθούν οι δικές μας επιλογές καθαρισμού για να καθαρίσετε λευκά αθλητικά παπούτσια, σανδάλια ή τακούνια:

4 υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι σας είναι η λύση

Ζεστό σαπουνόνερο: Απλά προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό πιάτων σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και ανακατέψτε. Χρησιμοποιώντας ένα πανί ή μια οδοντόβουρτσα, τρίψτε απαλά το παπούτσι μέχρι να καθαρίσει, σκουπίστε την περίσσεια νερού και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα για αρκετές ώρες.

Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι: Ιδανικό για παπούτσια από καμβά, αλλά λειτουργεί και για άλλους τύπους παπουτσιών. Ανακατέψτε μία κουταλιά της σούπας ζεστό νερό με μία κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι και μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα μαζί για να σχηματίσουν μια πάστα. Χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα, απλώστε στα παπούτσια με κυκλικές κινήσεις και, στη συνέχεια, αφήστε τα παπούτσια να αεριστούν για αρκετές ώρες πριν τα βουρτσίσετε και τινάξετε την αποξηραμένη πάστα.

Ισχυρά αραιωμένη χλωρίνη: Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε υφασμάτινα παπούτσια, αρκεί να το κάνετε σε καλά αεριζόμενο χώρο, προστατεύοντας παράλληλα το δέρμα και τα μάτια σας. Δημιουργήστε ένα διάλυμα καθαρισμού από ένα μέρος χλωρίνης και πέντε μέρη νερού (η προσθήκη υπερβολικής ποσότητας χλωρίνης μπορεί να κιτρινίσει τα παπούτσια σας) και δουλέψτε το στα παπούτσια χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα με κυκλικές κινήσεις. Όταν τελειώσετε, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε το διάλυμα και αφήστε το να στεγνώσει για τουλάχιστον 5 ώρες.

Οδοντόκρεμα: Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε οδοντόκρεμα (τον λευκό κρεμώδες τύπο και όχι ένα χρωματιστό τζελ). Εφαρμόστε την σε ολόκληρο το παπούτσι με κυκλικές κινήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν βαριές κηλίδες. Αφήστε το για 10 λεπτά πριν το σκουπίσετε με μια υγρή πετσέτα και επαναλάβετε αν χρειαστεί.

Διατηρώντας τα λευκά παπούτσια καθαρά

Μόλις τα λευκά σας παπούτσια φαίνονται και πάλι φρέσκα, ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα διατηρήσετε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση:

Η πρόληψη είναι το κλειδί: Σταματήστε τους λεκέδες πριν προλάβουν να δημιουργηθούν, χρησιμοποιώντας ένα σπρέι που απωθεί τους λεκέδες και το νερό κάθε λίγες εβδομάδες. Αν και θα εξακολουθείτε να τα καθαρίζετε καλά από καιρό σε καιρό, θα δυσκολεύει τη βρωμιά και τη βρωμιά να εισχωρήσουν στο παπούτσι. Τα υδατοαπωθητικά δεν είναι ιδανικά για παπούτσια με λουστρίνι, καθώς μπορεί να θαμπώσουν το γυαλιστερό φινίρισμα.

Καθαρισμός σε σημεία: Αντιμετωπίστε τυχόν λεκέδες ή κηλίδες αμέσως μόλις τις παρατηρήσετε. Όσο περισσότερο τους αφήνετε, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τους αφαιρέσετε.

Αποφύγετε το πλυντήριο: Παρόλο που μπορεί να είναι δελεαστικό να ρίξετε τα παπούτσια σας στο πλυντήριο, αυτό μπορεί να βλάψει τα παπούτσια σας και να τα κάνει να γεράσουν πρόωρα.

Αν έχετε δοκιμάσει τα πάντα, αλλά τα παπούτσια σας εξακολουθούν να φαίνονται λίγο χειρότερα από τη φθορά, ίσως είναι πραγματικά καιρός να επενδύσετε σε ένα νέο ζευγάρι. Για να σας απαλύνουμε τον πόνο του αποχαιρετισμού των παλιών σας παπουτσιών, συγκεντρώσαμε μια σειρά από σχέδια παπουτσιών για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το επόμενο αγαπημένο σας ζευγάρι αξιόπιστων λευκών παπουτσιών!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Δεν πάει ο ανθρώπινος νους: Έτσι δούλευε ο Παλαιοχριστιανός στην καθαριότητα του Δήμου μέσα από το λαγούμι

Εξαφανίστε τα καφέ σημάδια που αφήνουν οι γλάστρες στα πλακάκια, με αυτή τη φυσική συνταγή

Έξυπνα, εύκολα και γρήγορα: Τέλος στη μαυρίλα και καμένα λίπη στο τηγάνι- Το καλύτερο tip για να τα εξαφανίσετε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ