12-συμβουλές-διακόσμησης-σπιτιού-από-έν-61839

12 συμβουλές διακόσμησης σπιτιού από έναν αρχιτέκτονα εσωτερικού χώρου

Ανάγνωση: 8'

Η διακόσμηση του σπιτιού σας δεν είναι μια μεγάλη συνωμοσία – ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό σας, υπάρχουν γρήγορα και εύκολα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να κάνετε τους εσωτερικούς σας χώρους να τραγουδήσουν. Από τη συγγραφή ενός σχεδίου μέχρι την εύρεση του στυλ σας – εδώ είναι μερικές συμβουλές εσωτερικής διακόσμησης για να διαμορφώσετε το σπίτι σας σαν επαγγελματίας από την εμπειρογνώμονα εσωτερικών χώρων Jacinta Preston.

Πώς θα βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει

Η τεχνική “Style & Error” είναι μια θεμελιώδης μέθοδος επίλυσης προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων σχεδιασμού και εσωτερικής διακόσμησης. “Style & Error” σημαίνει επαναλαμβανόμενες, ποικίλες προσπάθειες, μέχρι να βρείτε ένα στυλ που είναι ακριβώς το σωστό. Μπορεί να είναι όσο μη συστηματική θέλετε. Μην περιμένετε επίσης να είναι κάτι πεπερασμένο ή στατικό… η λειτουργία “Style & Error” θα συνεχίζεται σε όλη σας τη ζωή. Κάθε νέα φάση της ζωής σας ή κάθε νέο ακίνητο θα σας αναγκάζει να επαναπροσδιορίζετε κάπως τις ιδέες σας για το στυλ.

2. Περιγράψτε πώς το φαντάζεστε!

Ακόμα και αν πρόκειται να γίνετε μόνοι σας σχεδιαστές, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε μια διαδικασία. Όλα ξεκινούν με το design brief… ή ίσως με μια μακρά λίστα επιθυμιών. Ένα καλό brief σχεδιασμού πρέπει να εστιάζει στο αποτέλεσμα του σχεδιασμού. Η σύντομη περιγραφή του σχεδιασμού αναφέρεται συχνά ως αντικείμενο εργασιών. Περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με όλα τα στοιχεία που πρέπει να καλυφθούν στο έργο, μια λίστα αγορών των αναγκών και των επιθυμιών, μαζί με ιδέες σχετικά με τον προϋπολογισμό και το χρονοδιάγραμμα. Είναι ευκολότερο να προετοιμάσετε μια σύντομη περιγραφή του σχεδιασμού ανά δωμάτιο.

Αντλήστε έμπνευση από διάφορες πηγές. Μου αρέσει να κάνω καταιγισμό ιδεών για όλες, και σοβαρά εννοώ ΟΛΕΣ τις επιλογές μου, από τις μετριοπαθείς έως τις υπέροχα υπερβολικές. Τα ταξίδια, τα περιοδικά, οι εφημερίδες και οι εμπορικές εκθέσεις βοηθούν στο να ενημερώνεται ένας σχεδιαστής για νέα προϊόντα και υλικά, ακόμη και για ιδέες σχεδιασμού.

3. Δοκιμάστε τα δείγματα

Λατρεύω τα καλά δείγματα. Ένα δείγμα γλάστρας, κοπής, βούρτσας, καταλόγου. Τα δείγματα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο – στην αρχή ενός έργου αντιπροσωπεύουν πιθανές επιλογές, μια συλλογή ιδεών που αξίζει να εξεταστούν. Το δείγμα γίνεται σημείο αναφοράς και για πολλά άλλα υλικά. Καθώς το έργο εξελίσσεται, τα δείγματα αντιπροσωπεύουν μια καταγραφή των επιλογών. Προσπαθείτε πάντα να κρατάτε ΔΥΟ δείγματα – το ένα είναι ένα “δείγμα εργασίας” που χρησιμοποιείται για την αναφορά του χρώματος και της υφής καθώς το έργο εξελίσσεται. Το άλλο δείγμα πρέπει να παραμείνει στο κύριο αρχείο. Αυτό το δείγμα θα σας επιτρέψει να έχετε πρόσβαση στους τόσο σημαντικούς κωδικούς και αριθμούς χρωμάτων όταν χρειαστεί.

Μόλις επιλέξετε ένα ύφασμα, παραγγείλετε πάντα επιπλέον 3 ή 4 μέτρα υφάσματος – αυτό είναι το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας. Το ύφασμα θα είναι στην ίδια χρωματολογία με την αρχική σας παραγγελία, πράγμα που σημαίνει ότι αν συμβεί το αδιανόητο, θα μπορείτε να καλύψετε εκ νέου μερικά μεγάλα μαξιλάρια βάσης ή πλάτης. Εάν έχετε κατοικίδια ζώα, παραγγείλετε αρκετό από το ύφασμα του καναπέ ή της καρέκλας σας για να φτιάξετε μια κουβέρτα τύπου ριχτάρι για να καλύψετε τον καναπέ ή την καρέκλα. Αυτή μπορεί να ζει στον καναπέ καθημερινά και να αφαιρείται σε μια στιγμή και να αποκαλύπτει ωραία καθαρά έπιπλα χωρίς τρίχες.

4. Ο φωτισμός τα λέει όλα

Οι σπουδαίοι εσωτερικοί χώροι διαθέτουν μια ποικιλία πολυεπίπεδων φωτισμών που μπορούν να ελέγχονται ξεχωριστά για διαφορετικές ώρες της ημέρας, γεγονότα ή διαθέσεις. Οι περισσότεροι χώροι απαιτούν τρεις τύπους φωτισμού: γενικό φωτισμό, φωτισμό έμφασης και φωτισμό εργασίας. Ο γενικός φωτισμός φωτίζει ένα δωμάτιο με αρκετά ομοιόμορφο τρόπο.

Ο φωτισμός έμφασης χρησιμοποιείται για να τονίσει τα χαρακτηριστικά ενός δωματίου, όπως η τέχνη και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Ο φωτισμός εργασίας αφορά κατευθυνόμενες και ρυθμιζόμενες πηγές φωτός – σκεφτείτε τα φώτα ανάγνωσης και τις λάμπες μελέτης. Προσπαθήστε να φωτίζετε το μεγαλύτερο μέρος του δωματίου σας με μια ποικιλία από φώτα και λαμπτήρες, κατά προτίμηση όλα εξοπλισμένα με ροοστάτες. Και σας παρακαλώ, φτάνει πια με τα χαμηλά φώτα!

5. Δοκιμές, δοκιμές και πάλι δοκιμές

Πολλά καταστήματα και προμηθευτές θα σας επιτρέψουν να πάρετε κομμάτια όπως έργα τέχνης και χαλιά στο σπίτι σας με “έγκριση”. Τα χαλιά και τα έργα τέχνης είναι δύο υποψήφια VIP “δοκιμάστε πριν αγοράσετε”. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι αδύνατο να κάνετε μια μεγάλη επιλογή χαλιού χωρίς να το δείτε πρώτα επί τόπου. Η υπέροχη εξαίρεση είναι αν έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε απλώς αυτό που σας αρέσει και να φτιάξετε το τέλειο δωμάτιο γύρω από αυτό.

6. Δείτε και υπολογίστε πραγματικά το χώρο σας

Ο ευκολότερος τρόπος για να καταλάβετε το μέγεθος ενός χώρου είναι να τον μιμηθείτε μέσα σε ένα μεγάλο δωμάτιο (ή ακόμα και σε ένα υπόστεγο!). Συμπεριλάβετε τα βασικά έπιπλα, είτε χρησιμοποιώντας πραγματικά κομμάτια είτε μια στοίβα από χαρτόκουτα για να μοιάζει με τον όγκο. Η κολλητική ταινία και η κιμωλία μπορούν επίσης να βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία. Η ιδέα είναι να καταλάβετε τι χρειάζεστε και πού μπορείτε να κλέψετε.

7. Επιλογή επίπλων με “ροή”

Προβλέψτε έναν ευρύχωρο διάδρομο σε ένα δωμάτιο, ώστε να είναι εύκολη η μετακίνηση και το πέρασμα κάποιου. Εφαρμόστε αυτή τη γενναιοδωρία και στο μονοπάτι του κήπου. Μελετήστε τα πιθανάτίβα κίνησης στις κατόψεις σας – χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα για να εντοπίσετε τις πιθανές διαδρομές. Η αλλαγή του προσανατολισμού και της διαμόρφωσης των επίπλων σε ένα δωμάτιο μπορεί να βελτιώσει δραματικά την εμπειρία του πώς ζείτε μέσα σε αυτό.

8. Επενδύστε σε ένα καλό μαξιλάρι

Χρειάζεστε περισσότερο χρόνο και δυσανάλογα περισσότερο προϋπολογισμό για να τα πετύχετε αυτά σωστά. Κατανοήστε ότι η συμμετρική τοποθέτηση των μαξιλαριών κάνει τα πράγματα πιο επίσημα και δομημένα. Η συμμετρία τείνει να λειτουργεί καλά σε υπνοδωμάτια και σαλόνια, αλλά θα σημείωνα μια προτίμηση για τη διατήρηση αυτής της εμφάνισης στην κρεβατοκάμαρα. Η συμμετρία συχνά σημαίνει λιγότερα μαξιλάρια, οπότε αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στρατηγική για τη διαχείριση των περιορισμών του προϋπολογισμού. Τα τυχαία μαξιλάρια χρειάζονται περισσότερες δοκιμές “Style & Error” από ό,τι σχεδόν οποιοδήποτε άλλο στοιχείο.

Τα χρώματα των μαξιλαριών πρέπει να σχετίζονται με κάτι άλλο στο δωμάτιο, αλλά προσέξτε το “τέλειο ταίριασμα” – αυτό μπορεί εύκολα να πάει στραβά.

Παίξτε με τα μοτίβα, αλλά προσπαθήστε να δουλέψετε με μία ή δύο ίδιες παλέτες χρωμάτων. Τα μοτίβα μπορούν να είναι είτε παρόμοιας κλίμακας είτε ένα ισορροπημένο μείγμα – απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ρίξει μέσα μερικές επιλογές χαμηλών τόνων ή χρώματα μπλοκ, ώστε το μάτι να έχει κάπου να ξεκουραστεί. Τέλος, παίξτε και με το σχήμα– τα μεγαλύτερα μαξιλάρια θα πρέπει να τοποθετούνται στο πίσω μέρος και να τοποθετούνται με στρώσεις προς τα εμπρός για να δημιουργηθεί ένας συνδυασμός.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τα έχουμε όλοι στο σπίτι μας: Όμως αυτά τα 8 πράγματα φέρνουν κακή τύχη

Tεpάστια κpεβατοκάμαpα, πέτρες στο σαλόνι, τζάκι: Ο Κωνσταντίνος Αργυρός έχει το ομορφότερο σπίτι της showbiz

42χρονη αγόρασε κατεστραμμένο καταφύγιο, το μεταμόρφωσε σε ονειρεμένο σπίτι και το εσωτερικό του εντυπωσιάζει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ