10-πράγματα-που-μπορείτε-να-ανακυκλώσετ-62145

10 πράγματα που μπορείτε να ανακυκλώσετε ή να επαναχρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας

Ανάγνωση: 9'

Είτε αναζητάτε φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους για να αποσυμφορήσετε την ακαταστασία είτε απλώς προσπαθείτε να μάθετε τι μπορείτε να ανακυκλώσετε στο σπίτι, υπάρχουν πολλές πρακτικές και δημιουργικές ιδέες για ανακύκλωση στο σπίτι ή για να δώσετε νέα ζωή σε παλιά αντικείμενα.

Μάθε για την ανακύκλωση

Στην πραγματικότητα, το σπίτι σας είναι πιθανότατα ένας θησαυρός αντικειμένων που μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε, να ανακυκλώσετε, να επαναχρησιμοποιήσετε ή να ανακυκλώσετε. Όταν αλλάξετε την οπτική σας για το πέταμα των πραγμάτων (πού είναι το “μακριά” τέλος πάντων;)… θα δείτε τον εαυτό σας να βλέπει τα καθημερινά αντικείμενα με διαφορετικό μάτι.

Τι να ανακυκλώσετε γύρω από το σπίτι σας

Αυτά είναι τα οικιακά αντικείμενα που οι περισσότερες πόλεις περιλαμβάνουν στα προγράμματα ανακύκλωσης :

Χαρτί, κάρτες, ανεπιθύμητη αλληλογραφία, περιοδικά, εφημερίδες

Καφέ χάρτινες σακούλες, κουτιά παπουτσιών

Όλα τα χάρτινα προϊόντα αρκεί να είναι καθαρά και χωρίς διακοσμητικά στοιχεία όπως γκλίτερ κ.λπ.

Τεμαχισμένο χαρτί

Κουτιά αυγών – χάρτινα / χάρτινα ή πλαστικά

Χαρτοκιβώτια – ισοπεδωμένα και σπασμένα σε διαχειρίσιμα μεγέθη

Κουτιά αλουμινίου/ατσάλινα κουτιά

Πλαστικά και γυάλινα μπουκάλια

Πλαστικά & γυάλινα βάζα (βεβαιωθείτε ότι τα γυάλινα και πλαστικά δοχεία είναι απαλλαγμένα από υπολείμματα τροφίμων)

Δοχεία γιαουρτιού

Κουτιά αεροζόλ

Καθαρό αλουμινόχαρτο

Όταν πρόκειται να γίνετε πράσινοι, η μείωση είναι το πιο σημαντικό. Περιορίστε αυτά που καταναλώνετε και θα έχετε λιγότερα πράγματα να ανησυχείτε για την ανακύκλωση.

1. Πλαστικά μπουκάλια νερού

Το πιο σημαντικό, ΜΕΙΩΣΤΕ τη χρήση μπουκαλιών νερού εγκαθιστώντας ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού (μάθετε γιατί η κατανάλωση φιλτραρισμένου νερού είναι καλύτερη) και πίνοντας από αληθινά ποτήρια ή κύπελλα στο σπίτι. Να έχετε μαζί σας ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερού για νερό εν κινήσει.

Αν δεν έχετε τουαλέτα χαμηλής ροής, μπορείτε να προσθέσετε πλαστικό νερό (γεμάτο με νερό ώστε να μην επιπλέει στην κορυφή) στη δεξαμενή σας για να αντισταθμίσετε την υπερβολική ροή νερού.

Κόψτε τους πυθμένες των μπουκαλιών νερού και φυτέψτε μέσα σε αυτά δενδρύλλια.

Ελέγξτε το Pinterest για ιδέες κατασκευών με ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού.

Αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πλαστικό μπουκάλι νερού, φροντίστε να καταλήξει στον κάδο ανακύκλωσης αντί να συμβάλλετε στην κρίση πλαστικών απορριμμάτων μιας χρήσης.

2. Πλαστικές σακούλες

Όπως ακριβώς μειώνετε όλη την κατανάλωση πλαστικού, πετάξτε τις πλαστικές σακούλες όποτε είναι δυνατόν. Κουβαλάτε τις δικές σας τσάντες στο παντοπωλείο και στη λαϊκή αγορά – μόλις συνηθίσετε να τις χρησιμοποιείτε, είναι μια απλή αλλαγή.

Μερικές φορές όμως καταλήγετε και πάλι με μια πλαστική σακούλα – όπως όταν η τοπική σας εφημερίδα αφήνει μια δωρεάν δοκιμή ή μια σειρά διαφημίσεων πωλήσεων τυλιγμένη σε μια πλαστική σακούλα. Υπάρχουν τρόποι να τις επαναχρησιμοποιήσετε ή να τις ανακυκλώσετε στο σπίτι.

Στρώστε τα καλάθια απορριμμάτων σας αντί να αγοράζετε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων.

Για εργασίες όπως το βάψιμο, τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα πάνω από το καπάκι του δοχείου μπογιάς πριν το αντικαταστήσετε, για να αποτρέψετε τη βρωμιά ή τις νιφάδες αποξηραμένης μπογιάς από το να μπουν στο υγρό στην κάτω πλευρά του καπακιού.

Αποθηκεύστε τις για να τυλίξετε εύθραυστα αντικείμενα για αποθήκευση ή αποστολή.

Ανακυκλώστε τα στα σούπερ μάρκετ και σε ορισμένα πεζοδρόμια.

Βρείτε ιδέες για κατασκευές με ανακυκλωμένες πλαστικές σακούλες στο Pinterest.

3. Φύλλο αλουμινίου

Η χρήση αλουμινόχαρτου για την αποθήκευση τροφίμων ενέχει κάποιους κινδύνους για την υγεία. Υπάρχουν όμως πολλοί τρόποι για να επαναχρησιμοποιήσετε καθαρό αλουμινόχαρτο.Αντανακλαστήρας: τοποθετήστε το αλουμινόχαρτο πίσω από τα φυτά στη σκιά για να αντανακλά το φως πίσω σε αυτά.

Ακονιστής σκευών: Διπλώστε το χρησιμοποιημένο αλουμινόχαρτο σε 6 στρώσεις πάχους. Ακονίστε ψαλίδια ή μαχαίρια κόβοντας το αλουμινόχαρτο αρκετές φορές.

Καθαριστικό κοσμημάτων. Προσθέστε ζεστό νερό και μία κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό πλυντηρίου σε σκόνη και ανακατέψτε. Περιστρέψτε τα κοσμήματα στο μείγμα για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρέστε τα και στεγνώστε στον αέρα.

Στεγνωτήριο: Θρυμματίστε το αλουμινόχαρτο σε μια μπάλα 2-3 ιντσών και τοποθετήστε το στο στεγνωτήριο μαζί με τις μάλλινες μπάλες στεγνωτηρίου σας για να βοηθήσει στην απομάκρυνση του στατικού ηλεκτρισμού και των ρυτίδων.

4. Παλιές τηλεοράσεις

Η συντάκτριά μας αρέσκεται να μοιράζεται ότι ποτέ δεν είχε περισσότερες από δύο τηλεοράσεις στο σπίτι της. Και ο σύζυγός της είναι ακόμα πιο περήφανος για το πόσες φορές έχει επισκευάσει την 10 ετών τηλεόρασή τους. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να αναβαθμίσετε, οι τηλεοράσεις περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες… έως και 8 κιλά μόλυβδο και άλλα βαρέα μέταλλα. Στην πραγματικότητα, έχουμε βρεθεί στην περιοχή παράδοσης και παρακολουθήσαμε ένα νεαρό ζευγάρι να πετάει μια συσκευή στον κάδο απορριμμάτων.

Προσπαθήστε να φτιάξετε την τηλεόρασή σας πριν την πετάξετε. Απλώς πληκτρολογήστε το πρόβλημα σε μια αναζήτηση στο YouTube και θα βρείτε μια απάντηση που μπορεί να περιλαμβάνει απλώς την αφαίρεση μερικών βιδών και τον καθαρισμό μερικών σημείων.

Καλέστε ή ελέγξτε τον ιστότοπό τους για λεπτομέρειες σχετικά με την ανακύκλωση ηλεκτρονικών ειδών.

5. CD, DVD, κασέτες VHS

Μεταφέρετε επιτέλους όλες αυτές τις παλιές οικιακές ταινίες σε ψηφιακή μορφή; Όταν είστε έτοιμοι να καθαρίσετε αυτά τα παλιά αντικείμενα πολυμέσων, επικοινωνήστε με το τοπικό σας κέντρο ανακύκλωσης για να δείτε αν τα δέχονται. Αυτή είναι η ευκολότερη επιλογή για ανακύκλωση στο σπίτι. Διαφορετικά, εδώ είναι μερικοί ενδιαφέροντες τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καταλήξουν να γεμίσουν τη χωματερή.

Φτιάξτε ένα δημιουργικό σκιάχτρο χρησιμοποιώντας CD. Το ανακλώμενο φως θα κρατήσει τα πουλιά και κάποια ζωάκια της ημέρας μακριά από τον κήπο σας. Ή αν έχετε κάποιο κατοικίδιο που είναι έξω, βοηθάει να κρατήσετε τα κοράκια μακριά από το να φάνε την τροφή που έχετε βάλει για το ζώο.

Ανακυκλώστε τα σε ένα τοπικό κέντρο τέχνης και χειροτεχνίας, όπου τα χρησιμοποιούν για να φτιάξουν βάσεις για τσάντες δώρων ή να ρίξουν ατράκτους για να κλωστούν μαλλί.

Δημιουργήστε ένα κολάζ από ανακλαστικά CD για τον τοίχο ή το ταβάνι σας.

Χρησιμοποιήστε παλιά ταινία VHS για να δέσετε μεταξύ τους στύλους στον κήπο σας αντί να αγοράσετε πλαστικό σχοινί.

6. Πώματα κρασιού

Έχετε συλλογή από φελλούς κρασιού; Περιμένουν να τους μετατρέψετε σε κάτι δημιουργικό.Φτιάξτε εκπληκτική τέχνη.

Κόψτε τους φελλούς κρασιού για να φτιάξετε από αυτούς τρίβους για τον πίνακα ανακοινώσεων.

Διακοσμήστε το ψυγείο σας με μαγνήτες από φελλούς.

Χρησιμοποιήστε τους για να φελλώσετε μπουκάλια με σπιτικές σάλτσες, έλαια και κονσέρβες.

Θα μπορούσατε να πληρώσετε μέχρι και ένα δολάριο το τεμάχιο για αντηρίδες γλάστρας φυτών. Έχουν σχεδιαστεί για να βοηθούν την αποστράγγιση και να μην αφήνουν τις γλάστρες να λεκιάζουν τη βεράντα ή το κατάστρωμα. Αλλά οι φελλοί κρασιού λειτουργούν εξίσου καλά – και είναι δωρεάν.

φελλός κρασιού πόδια γλάστρας ανυψωτικά DIY

7. Παλιά κινητά τηλέφωνα και συσκευές

Από τότε που δημοσιεύτηκε αρχικά αυτό το άρθρο, οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν πολλαπλασιαστεί σε σημείο που χρειαζόμασταν ένα ολόκληρο άρθρο για τη μείωση των ηλεκτρονικών σας αποβλήτων.

Καθαρίστε το παλιό σας τηλέφωνο, πάρτε ένα νέο κάλυμμα και χαρίστε το ή δωρίστε το σε κάποιον που το χρειάζεται.

Αποσυναρμολογήστε το τηλέφωνο. Ανακυκλώστε την μπαταρία και άλλα μέρη σε μονάδες ανακύκλωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών ή ηλεκτρονικών συσκευών.

8. Ανεπιθύμητη αλληλογραφία και φάκελοι

Εάν οι φάκελοι απάντησης είναι σε καλή κατάσταση, επαναχρησιμοποιήστε τους για να στείλετε τη δική σας αλληλογραφία. Καλύψτε τυχόν λογότυπα ή διεύθυνση επιστροφής με τις δικές σας ετικέτες επιστροφής.

Κρατήστε τους χρησιμοποιημένους φακέλους σε ετοιμότητα για να φυλάξετε σπόρους κήπου ή κολλήστε τους κάτω από τα τρυπάνια για να πιάνουν τη σκόνη.

Τεμαχίστε τους φακέλους και χρησιμοποιήστε τους για να δημιουργήσετε οργανικό εδαφοβελτιωτικό στον κήπο σας ή για να γεμίσετε μαξιλαροθήκες για να κρατήσετε ζεστά τα κατοικίδια ζώα σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα.

Φροντίστε να ανακυκλώνετε όλο το χαρτί που δεν επαναχρησιμοποιείτε.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Αναβλητικότητα: Οργάνωση, έλεγχος και άλλα μυστικά για να ξεπεραστεί

Πώς να εξασκήσετε την ενσυνειδητότητα: 11 πρακτικά βήματα και συμβουλές

10 τρόποι για να είσαι κομψός χωρίς να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ