οικονομικά-και-εύκολα-7-τρόποι-για-να-ε-62391

Οικονομικά και εύκολα: 7 τρόποι για να εκσυγχρονίσετε το παλιό σας αυτοκίνητο

Ανάγνωση: 7'

Τα επιβατικά οχήματα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πραγματικά το τι θεωρείται στάνταρ εξοπλισμός. Ο εκσυγχρονισμός ενός παλαιότερου αυτοκινήτου μπορεί να συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής του και να κάνει την οδήγηση πιο ευχάριστη και βολική.Δεν είναι όλες οι αναβαθμίσεις οικονομικά αποδοτικές, οπότε, από τις εξαιρετικές οθόνες αφής μέχρι τον εξοπλισμό υλικού, παρακάτω θα βρείτε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να εκσυγχρονίσετε το παλαιότερο αυτοκίνητό σας αντί να το αναβαθμίσετε σε καινούργιο.

Αναβαθμίσεις ήχου

Ένας τρόπος για να χρονολογήσετε ένα όχημα είναι να αξιολογήσετε τις ηχητικές του δυνατότητες και επιδόσεις. Δεδομένου ότι τα παλαιότερα ηχεία τείνουν να είναι φθαρμένα, δεν μπορούν να παράγουν τους ήχους που μπορούσαν κάποτε. Επιπλέον, οι παλαιού τύπου μονάδες κεφαλής και η έλλειψη οθονών αφής δεν βοηθούν ακριβώς την υπόθεση.

Οι αναβαθμίσεις ήχου μπορεί να κυμαίνονται από την αντικατάσταση ενός μεμονωμένου εξαρτήματος έως την προσθήκη τουίτερ και γούφερ. Ορισμένοι συνήθεις λόγοι για την αναβάθμιση των ηχητικών εξαρτημάτων σας περιλαμβάνουν την καλύτερη ποιότητα ήχου, τη βελτίωση του ηχητικού σκηνικού και τη δυνατότητα να διαχειρίζονται περισσότερη ισχύ. Οι διαμορφώσεις είναι ατελείωτες, αφήνοντας την ιδανική να την αναζητήσετε εσείς!

1. Κεντρική μονάδα Apple CarPlay ή Android Auto

Παρόλο που ένα aftermarket ραδιόφωνο θα είναι δραστικά καλύτερο από αυτό που ήταν αρχικά εξοπλισμένο με το όχημά σας, πολλά σύγχρονα οχήματα διαθέτουν οθόνες αφής που διαθέτουν Apple CarPlay ή Android Auto.

Αυτές οι δύο ευκολίες μπορούν να εμφανίζουν πληροφορίες στην οθόνη του τηλεφώνου σας, πλοηγώντας αποτελεσματικά μέσω της αγαπημένης σας εφαρμογής πλοήγησης ή μουσικής. Τα μηνύματα κειμένου εμφανίζονται επίσης στην οθόνη και σας διαβάζονται μέσω του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου σας, ώστε να διασφαλίζεται ότι και τα δύο χέρια βρίσκονται στο τιμόνι.

Πολλές μεταγενέστερες μονάδες κεφαλής διαθέτουν λειτουργικό Android, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλές εφαρμογές στο Google Play Store. Μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε το συνοδευτικό πλοήγησης ή το πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής που προτιμάτε. Ανεξάρτητα από αυτό που θα επιλέξετε, θα παράγει εκθετικά καλύτερο ήχο από ό,τι πριν.

2. Αναβαθμισμένα ηχεία

Ο συνδυασμός μιας αναβαθμισμένης μονάδας κεφαλής με μερικά αναβαθμισμένα ηχεία θα αλλάξει επίσης δραστικά την ποιότητα του εσωτερικού του παλαιότερου οχήματός σας. Πολλά ηχεία από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 είναι εξαιρετικά ξεπερασμένα και συχνά ξεφουσκώνουν. Τα διαφράγματα των ηχείων συχνά ξεραίνονται όταν χρησιμοποιούνται υπερβολικά.

Τα ηχεία μπορούν να κοστίζουν από 20 έως 200 δολάρια, ανάλογα με την ισχύ και την ποιότητα. Η αντικατάσταση παλαιών, φθαρμένων ηχείων είναι εύκολη και μπορεί να γίνει τα Σαββατοκύριακα με λίγο ελεύθερο χρόνο και εργαλεία.

Αναβαθμίσεις προσβασιμότητας

Τα φανταχτερά χαρακτηριστικά ποιότητας ζωής που συνοδεύουν τα νεότερα οχήματα σήμερα κάνουν γενικά τα παλαιότερα αυτοκίνητα να φαίνονται ξεπερασμένα. Ωστόσο, με μερικά εργαλεία και ελεύθερο χρόνο, μπορείτε κι εσείς να απολαύσετε μερικές από αυτές τις ανέσεις που οι κατασκευαστές συνδυάζουν με τα αυτοκίνητα σήμερα.

Κάμερα αντιγράφων ασφαλείας οπίσθιας όψης

Οι κάμερες οπισθοπορείας έχουν τυποποιηθεί στα επιβατικά οχήματα τα τελευταία χρόνια. Αυτές σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τις γύρω περιοχές πίσω από το αυτοκίνητό σας, επιτρέποντάς σας ουσιαστικά να βλέπετε τις άκρες των πεζοδρομίων. Ορισμένες μάλιστα σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε τον περιβάλλοντα χώρο του αυτοκινήτου, δείχνοντας το μπροστινό μέρος, τις πλευρές και το πίσω μέρος του σε μια οθόνη.

Οι διαδικτυακοί έμποροι πωλούν κιτ που περιλαμβάνουν όλα όσα χρειάζεστε για να προσθέσετε μια κάμερα οπισθοπορείας στο όχημά σας. Με τη βοήθεια των αισθητήρων στάθμευσης και μιας κάμερας οπισθοπορείας, έτσι αποφεύγονται τυχόν ατυχήματα και το παρκάρισμα γίνεται παιχνιδάκι!

Ψηφιακό TPMS

Παρακολούθηση της πίεσης των ελαστικών που εμφανίζεται στην εικόνα του ταμπλό

Πολλά νεότερα οχήματα εμφανίζουν πολλές πληροφορίες στο HUD ή στο ταμπλό. Συχνά εμφανίζονται σύνολα δεδομένων όπως η απόδοση καυσίμου και η ταχύτητα, αλλά και η πίεση των ελαστικών του οχήματος. Η γνώση των ακριβών πιέσεων στα ελαστικά σας επιτρέπει να εντοπίζετε αποτελεσματικά το συγκεκριμένο ελαστικό με ανεπαρκή πίεση, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ψυχρότερα κλίματα.

Δεδομένου ότι πολλά αυτοκίνητα δεν διαθέτουν αυτό το χαρακτηριστικό, μπορείτε να προμηθευτείτε κιτ μεταγενέστερης αγοράς μέσω διαδικτυακών εμπόρων που περιλαμβάνουν υλικό που χρησιμοποιεί τα στελέχη βαλβίδων σε κάθε τροχό για να στέλνει πληροφορίες στην παρεχόμενη οθόνη κεφαλής (HUD).

 Ψηφιακά όργανα μέτρησης

Τα οχήματα με προσανατολισμό στις επιδόσεις διαθέτουν συχνά ψηφιακά όργανα που εμφανίζουν την ισχύ, τα επίπεδα ροπής και άλλα σύνολα δεδομένων χρήσιμα για τον οδηγό. Τα ψηφιακά όργανα ελέγχου γίνονται όλο και πιο διαδεδομένα, καθώς τείνουν να είναι πιο ακριβή και ευέλικτα από τα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενα μηχανικά όργανα ελέγχου.

Οι ψηφιακοί μετρητές είναι εφικτοί μεμονωμένα ή μπορούν να εμφανιστούν από τη μεταγενέστερη μονάδα κεφαλής σας χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που συλλέγονται από τη θύρα OBD-II. Οι ψηφιακοί μετρητές αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό των σύγχρονων οχημάτων, καθώς βοηθούν τους οδηγούς να παραμένουν ενημερωμένοι και ασφαλείς, καθιστώντας τους μια αξιόλογη αναβάθμιση.

Αναβαθμίσεις φωτισμού

Ο φωτισμός είναι σημαντικός για διάφορους λόγους, τόσο πρακτικούς όσο και αισθητικούς. Πρακτικά, ο φωτισμός είναι επιβεβλημένος για λόγους ορατότητας και ασφάλειας, ενώ αισθητικά, μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνολική ατμόσφαιρα και την ατμόσφαιρα ενός χώρου.

Όταν οι προβολείς LED έγιναν στάνταρ στα αυτοκίνητα στα τέλη της δεκαετίας του 2000, τα οχήματα με ξεθωριασμένους προβολείς αλογόνου αποδείχθηκε ότι έδειξαν τις αδυναμίες τους. Είτε θέλετε να αναβαθμίσετε το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου σας, παρακάτω θα βρείτε ορισμένα φωτιστικά.

Δώστε νέα πνοή στο παλιό σας αυτοκίνητο

Οι τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών αυξάνονται συνεχώς, και το ίδιο ισχύει και για τα επιβατικά οχήματα. Ως εκ τούτου, με τις ελλείψεις σε τσιπ και τις υψηλότερες τιμές, η απόκτηση ενός νεότερου αυτοκινήτου μπορεί να είναι πρόκληση, ειδικά αν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό.

Ευτυχώς, πολλές μεταγενέστερες τροποποιήσεις, όπως αυτές που συζητήσαμε, μπορούν να γίνουν για να αναβαθμίσετε το αυτοκίνητό σας ώστε να συμβαδίζει με τα σύγχρονα. Με μερικά εργαλεία και ένα Σαββατοκύριακο στη διάθεσή σας, η προσθήκη νέων ανέσεων θα δώσει νέα πνοή στο παλιό σας όχημα!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Γιώργος Αμούτζας: Τα πρώτα πλάνα του καμένου αμαξιού του μετά το live στο J2US

Τροχός της Τύχης: Επικός τελικός – Έλυσε τον γρiφο και κέρδıσε το αυτοκiνητο

Στο ”σφυρί” η θρυλική λιμουζίνα που είχε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη – Με δερμάτινα καθίσματα, ιδιαίτερο σαλόνι και συσκευή φαξ στο εσωτερικό του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ