12-πράγματα-που-πρέπει-να-γνωρίζει-κάθε-62303

12 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε άτομο που ταξιδεύει με τον σκύλο του

Ανάγνωση: 9'

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο -αν όχι αδύνατο- να ταξιδέψεις με σκύλους. Έτσι, οι περισσότεροι υποθέτουν ότι θα πρέπει να φορτώσουν ένα φορτίο μετρητών για να καλύψουν τα έξοδα φύλαξης των σκύλων που θα αφήσουν τα σκυλάκια τους πίσω όσο ταξιδεύουν.

Ταξίδι με σκύλο;

Ωστόσο, έμαθα ότι, με έρευνα και λίγο επιπλέον προγραμματισμό, μπορείτε να πάρετε τους τριχωτούς φίλους σας μαζί σας στις περισσότερες ταξιδιωτικές περιπέτειες – και δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

Σύμφωνα με την Εθνική Έρευνα για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων 2017-2018, το 68% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ έχουν κατοικίδιο ζώο. Αυτό σημαίνει 89 εκατομμύρια σκύλους, μια αύξηση της τάξης του 56% από το 1988.

Και από αυτόν τον αριθμό, περίπου το 37% των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων ταξιδεύουν πραγματικά με τα κατοικίδιά τους κάθε χρόνο, από μόλις 19% πριν από μια δεκαετία. Η Διεθνής Ένωση Μεταφοράς κατοικίδιων ζώων και ζώων ανέφερε ότι, παγκοσμίως, περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια ζωντανά ζώα μεταφέρονται με αεροπλάνα κάθε χρόνο.

Η ταξιδιωτική βιομηχανία έπρεπε να προσαρμοστεί σε αυτή την αυξανόμενη ζήτηση και σήμερα, το ταξίδι με το σκύλο σας είναι πιο εύκολο από ποτέ.

Ως κάποιος που είναι εξαιρετικά παθιασμένος με τα ταξίδια ΚΑΙ τους σκύλους, ήθελα να μοιραστώ αυτά που έμαθα στο δρόμο σχετικά με αυτή την αναδυόμενη τάση.

1. Μην κάνετε υποθέσεις

Τα ταξίδια με ζώα αυξάνονται κάθε χρόνο, και τα ιδρύματα χρειάστηκαν χρόνο για να τα προλάβουν, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά μέρη δεν έχουν ακόμη πολιτικές για σκύλους (ή οι πολιτικές τους δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί διεξοδικά). Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για εστιατόρια και ξενοδοχεία των οποίων οι ιστότοποι ή/και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναφερθεί ως φιλικά προς τους σκύλους, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Συμβαίνει.

Όταν έχετε αμφιβολίες, πάντα ρωτάτε. Ποτέ μην υποθέτετε ότι τα σκυλιά επιτρέπονται ή δεν επιτρέπονται. Είναι σπουδαίο να αναζητάτε την πινακίδα “Απαγορεύονται τα κατοικίδια” ή την ανακοίνωση “Φιλικό προς τα κατοικίδια”, αλλά είτε ένα μέρος έχει τέτοια πινακίδα είτε όχι, είναι πάντα καλύτερο να το ελέγχετε ξανά. Ένα γρήγορο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή ένα τηλεφώνημα μπορεί να σας γλιτώσει από πολύ χρόνο, σύγχυση και απογοήτευση. Για παράδειγμα, με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι τα σκυλιά είναι ευπρόσδεκτα στα περισσότερα εμπορικά κέντρα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ποιος το ήξερε;

2. Κάντε αντίγραφα των εγγράφων που σχετίζονται με τα κατοικίδια ζώα

Αν σκοπεύετε να περάσετε σύνορα ή να ταξιδέψετε διεθνώς, θα χρειαστείτε τα ιατρικά αρχεία του σκύλου σας πρόχειρα (κάτι σαν εμάς τους ανθρώπους και τα διαβατήριά μας). Αυτά είναι απαραίτητα για να αποδείξετε ότι ο σκύλος σας είναι υγιής και εμβολιασμένος. Οι υπάλληλοι ζητούν να τα δουν και, ανάλογα με τον αρμόδιο υπάλληλο, είτε θα κρατήσουν τα πρωτότυπα είτε θα κάνουν αντίγραφο. Επιπλέον, αν χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν νέο κτηνίατρο στο εξωτερικό, θα μπορείτε να του παρέχετε το ιατρικό ιστορικό του τριχωτού σας φίλου.

Για τους λόγους αυτούς, μου αρέσει να έχω πάντα μαζί μου πολλαπλά αντίγραφα των ιατρικών φακέλων και των πληροφοριών του κτηνιάτρου των σκύλων μου. Αυτό περιλαμβάνει τόσο ένα εικονικό αντίγραφο στο τηλέφωνό μου όσο και εκτυπωμένα αντίγραφα στην ημερήσια τσάντα μου.

3. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές φιλικές προς τους σκύλους

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν όταν βρίσκεστε στο δρόμο με το κουτάβι σας. Έχει γίνει πολύ πιο εύκολο απ’ ό,τι όταν ταξίδευα τον κόσμο χωρίς iPhone. Οι αγαπημένες μου εφαρμογές περιλαμβάνουν τα εξής:

All Trails – Αυτό έχει τη μεγαλύτερη συλλογή χαρτών μονοπατιών (πάνω από 50.000). Περιηγηθείτε σε φωτογραφίες και κριτικές και φιλτράρετε την αναζήτησή σας με βάση μονοπάτια φιλικά προς τους σκύλους, ώστε να ξέρετε ποιες πεζοπορίες να κάνετε με τον σκύλο σας.

Bring Fido – Το Yelp του κόσμου των σκύλων. Το Bring Fido σας βοηθά να εντοπίσετε κοντινά ξενοδοχεία, αξιοθέατα και εστιατόρια που καλωσορίζουν κατοικίδια.

Pet First Aid by American Red Cross – Αυτή η εφαρμογή σας βοηθά να εντοπίσετε το πλησιέστερο νοσοκομείο επειγόντων περιστατικών για ζώα και παρέχει βήμα προς βήμα οδηγίες για κοινές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για κατοικίδια ζώα.

4. Παρακάμψτε τα τέλη του ξενοδοχείου

Πολλά ξενοδοχεία χρεώνουν πρόσθετες χρεώσεις για να φιλοξενήσουν το κατοικίδιό σας. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από μια εφάπαξ χρέωση 50 έως 250 δολάρια έως μια ημερήσια χρέωση 10 έως 50 δολάρια κατά μέσο όρο. Αυτά τα επιπλέον έξοδα αθροίζονται, αυξάνοντας την τιμή του ταξιδιού σας και πιέζοντας τον προϋπολογισμό σας. Αν κλείσετε ένα ξενοδοχείο με χρέωση 50 δολάρια ανά διανυκτέρευση για κατοικίδια για μια εβδομάδα, αυτό σημαίνει επιπλέον 350 δολάρια!

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες αλυσίδες ξενοδοχείων που καλωσορίζουν τα κατοικίδιά σας χωρίς να ζητούν επιπλέον χρήματα – χωρίς πρόσθετα τέλη, χωρίς προκαταβολές και χωρίς εφάπαξ χρεώσεις. Σκεφτείτε ένα από αυτά τα ξενοδοχεία όταν κάνετε κράτηση για το επόμενο ταξίδι σας.

5. Πάρτε ένα μεταφορέα κατοικίδιων ζώων

Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά όσον αφορά τους μεταφορείς κατοικίδιων ζώων. Τα αγαπημένα μου περιλαμβάνουν το k9 Sport Sack, ένα σακίδιο πλάτης μεταφοράς σκύλου που ταιριάζει σε σκύλους μέχρι 40 κιλά (psst – χρησιμοποιήστε τον κωδικό προσφοράς BOOGIE για έκπτωση 10%). Έρχεται σε πολλά χρώματα και μπορεί να εξατομικευτεί με μπαλώματα. Χρησιμοποιώ επίσης το The Roodie, ένα φούτερ μεταφοράς κατοικίδιων ζώων που χωράει σκύλους βάρους έως 15 λίβρες.

6. Να σέβεστε τους ανθρώπους που συναντάτε

Όπου κι αν πάτε με τον σκύλο σας, να είστε ειλικρινείς και διακριτικοί με τους γύρω σας. Μερικοί άνθρωποι αγαπούν τα ζώα, ενώ άλλοι μπορεί να τρομοκρατηθούν ακόμα και από ένα μικροσκοπικό κουτάβι. Να είστε ευγενικοί και να γνωρίζετε τα όρια του σκύλου σας.

Να θυμάστε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις με τους σκύλους διαφέρουν απίστευτα από πολιτισμό σε πολιτισμό. Για παράδειγμα, στη Γουατεμάλα, είδαμε περισσότερα σκυλιά του δρόμου παρά κατοικίδια. Οι άνθρωποι συχνά εξεπλάγησαν όταν έμαθαν ότι οι σκύλοι μας ταξιδεύουν με αεροπλάνα, και ακόμη πιο έκπληκτοι όταν έμαθαν ότι κοιμούνται στο κρεβάτι μας. Προσπαθήστε να έχετε επίγνωση αυτών των πολιτισμικών διαφορών και να είστε ευαίσθητοι στα όρια ανθρώπου-σκύλου στα οποία έχουν συνηθίσει οι άνθρωποι.

Επιπλέον, αν το κατοικίδιό σας τείνει να μην είναι φιλικό με τους ανθρώπους (ή με άλλους σκύλους), κάντε το πολύ σαφές σε όποιον πλησιάζει. Δεν θέλετε να καταλήξετε σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί με μια σαφή προειδοποίηση. Εξάλλου, τα σκυλιά είναι ζώα – ως ιδιοκτήτες είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτά.

7. Ελέγξτε τρεις φορές τις πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών για τα κατοικίδια ζώα

Όταν πετάμε, ειδικά διεθνώς, πάντα διπλοτσεκάρουμε, αν όχι τριπλοτσεκάρουμε, τις πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών για τα κατοικίδια. Οι πολιτικές είναι συνεχώς σε εξέλιξη και οι κανόνες αλλάζουν συνεχώς. Θέλετε να είστε ιδιαίτερα σίγουροι ότι τόσο εσείς όσο και ο σκύλος σας είστε ευπρόσδεκτοι σε αυτή την πτήση. Συνήθως ελέγχω τον ιστότοπο της αεροπορικής εταιρείας, τους τηλεφωνώ και στέλνω επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν πρόκειται να φέρω τα σκυλιά μου σε μια πτήση.

Οι πολιτικές και οι τιμές για πτήσεις με το κατοικίδιό σας ποικίλλουν επίσης ανάλογα με μερικούς παράγοντες. Συνήθως εξαρτώνται από την αεροπορική εταιρεία, τη χώρα στην οποία ταξιδεύετε και το μέγεθος και τη φυλή του κατοικίδιου ζώου σας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα αεροπορικού ταξιδιού στην καμπίνα, στο φορτίο και στις αποσκευές.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Γαβγίζει, τρώει κόκαλα, πίνει νερό από μπολ: Άνδρας ξόδεψε 14.000€ για να γίνει σκύλος και διχάζει το ίντερνετ

Σκύλος φόρεσε ζώνη ασφαλείας και η φωτογραφία έλιωσε το ίντερνετ

Σκύλος υιοθέτησε μια μικρή αλεπού η οποία έχασε τη μητέρα της σε ατύχημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ