γκαρνταρόμπα-και-γυναίκα-10-τρόποι-για-62357

Γκαρνταρόμπα και γυναίκα: 10 τρόποι για να είσαι πιο κομψή στις εμφανίσεις σου

Ανάγνωση: 9'

Αν και δεν συνιστούμε απαραιτήτως να ζήσετε από το μότο «νέο έτος, νέος εγώ» – και σίγουρα δεν θα προτείναμε να ασκήσετε πίεση στον εαυτό σας για να αναθεωρήσετε ολόκληρο τον τρόπο ζωής σας μόνο και μόνο επειδή έχει ξεκινήσει μια νέα χρονιά – δεν είναι κακό να κάνετε μικρές, εφικτές και θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Για πολλούς, το ξεκίνημα μιας ακόμη χρονιάς μπορεί να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επαναπροσδιορίσετε τη ζωή σας και να κάνετε έναν απολογισμό του τι πραγματικά χρειάζεστε, ειδικά όταν πρόκειται για την γκαρνταρόμπα σας. Από πολλές απόψεις, είναι η τέλεια στιγμή για να καταλάβετε τι πρέπει να μείνει και τι να πάει.

Η κομψότητα είναι θηλυκό!

Από το να κρατάμε τα παλιά ρούχα που δεν φοριούνται ποτέ μέχρι τα κομμάτια που αγοράζουν πανικό που δεν θα έχουν περισσότερες από μία εξόδους, όλοι είμαστε ένοχοι που παίρνουμε λιγότερο λογικές αποφάσεις όσον αφορά την γκαρνταρόμπα μας. Όμως, δεν χρειάζεται να είναι έτσι.

Παρακάτω, αναλύουμε 15 αναλύσεις γκαρνταρόμπας που πρέπει να αναλάβετε τώρα, ώστε να μπορείτε να δημιουργήσετε χώρο, να εξοικονομήσετε χρήματα και να φαίνεστε ότι καλύτερο έχετε ποτέ.

1. Μην αγοράζετε κάτι για μία μόνο περίπτωση

Είμαστε όλοι ένοχοι για αυτό. Ένας γάμος, ένα πάρτι γενεθλίων, ένα δείπνο επανασύνδεσης την Παρασκευή το βράδυ με τους φίλους σας. Πηγαίνοντας σε ένα συναρπαστικό μέρος σημαίνει ότι αναπόφευκτα νιώθουμε ότι χρειαζόμαστε κάτι ιδιαίτερο – και επομένως κάτι νέο – για να φορέσουμε. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές, όσο κι αν μας αρέσει το κομμάτι που αγοράζουμε, σπάνια έχει περισσότερες από μία εξόδους.

Αντί να αγοράζετε κάτι συγκεκριμένο για συγκεκριμένες εκδηλώσεις, προσπαθήστε να έχετε μερικά πιο κομψά κομμάτια στην γκαρνταρόμπα σας που είναι πιο ευέλικτα. Αν προτιμάτε κάτι απλό και πιο κλασικό, αντί για μοντέρνο στυλ, θα μπορείτε να το φοράτε ξανά και ξανά. Με έξυπνο αξεσουάρ, δεν θα μοιάζει ποτέ με την ίδια εμφάνιση.

2. Μην αγοράζετε ή κρατάτε κάτι που δεν ταιριάζει

Δεν είναι ασυνήθιστο να κρατάτε αντικείμενα που δεν σας ταιριάζουν πλέον με την ελπίδα ότι θα ξαναβρεθούν μια μέρα. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να αγοράζετε κάτι σε πολύ μικρό μέγεθος ως κίνητρο για να χάσετε βάρος ή επειδή είναι στην πώληση και δεν έχουν το συνηθισμένο σας μέγεθος. Ωστόσο, το να κρατάτε αυτά τα αντικείμενα – που δεν μπορείτε να φορέσετε φυσικά – είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν προσπαθείτε να μειώσετε το μέγεθος της γκαρνταρόμπας σας. Να είστε ρεαλιστές και ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Αν δεν σας ταιριάζει, ήρθε η ώρα να το πουλήσετε ή να το δωρίσετε.

3. Μην αγοράζετε ή κρατάτε κάτι που δεν σας ταιριάζει

Εκτός από το να κρατάμε πράγματα που δεν ταιριάζουν, πολλοί από εμάς κρατάμε κομμάτια που ξέρουμε ότι δεν μας ταιριάζουν. Συχνά έχουμε αγοράσει κάτι από ιδιοτροπία επειδή είναι μεγάλη τάση ή επειδή είδαμε κάποιον άλλο να το φοράει και πιστεύαμε ότι φαινόταν καταπληκτικό – αλλά επειδή απλώς δεν μας ταιριάζει, δεν το βγάλαμε ποτέ από το ντουλάπι. Εάν ένα ρούχο δεν σας κάνει να νιώθετε αυτοπεποίθηση και άνεση, δεν έχει θέση στη ζωή σας.

4. Μην αγοράζετε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι μια ευκαιρία

Είναι εύκολο να σας κερδίσει μια μεγάλη έκπτωση και θα πρέπει να αξιοποιήσετε στο έπακρο τις τεράστιες προσαυξήσεις – ειδικά όταν πρόκειται για επενδυτικά κομμάτια σχεδιαστών – αλλά μόνο εάν αυτό το κομμάτι είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να προσθέσετε στο οπλοστάσιό σας. Ποτέ μην αγοράζετε κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι υπέροχο. Ανεξάρτητα από το πόσο προσιτό ήταν, αν δεν το φορέσετε ποτέ, είναι εντελώς σπατάλη χρημάτων.

5. Όταν αγοράζετε κάτι, ξεφορτωθείτε κάτι άλλο

Ένας εξαιρετικός τρόπος σε λογικό μέγεθος είναι να υιοθετήσετε την πολιτική one-in, one-out: κάθε φορά που προσθέτετε κάτι νέο, βγάζετε ένα κομμάτι (και πουλάτε το ή δωρίζετε το σε φιλανθρωπικό σκοπό). Όχι μόνο θα προστατεύσει τις ράγες και τα ράφια σας από το να ξεχειλίσουν, αλλά σημαίνει επίσης ότι πρέπει να είστε πολύ πιο σίγουροι για αυτό που αγοράζετε. Δεν θα αγοράσετε ποτέ κάτι αν δεν το αγαπάτε εντελώς, γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να χάσετε κάτι ιδιαίτερο από την γκαρνταρόμπα σας.

6. Ανταλλάξτε ρούχα με τους πιο κομψούς φίλους σας

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την γκαρνταρόμπα σας φρέσκια είναι να ανταλλάξετε κομμάτια με φίλους. Εφαρμόστε την πολιτική σας για το one-in, one-out, αφαιρώντας κάτι που δεν έχετε φορέσει εδώ και μήνες και ανταλλάσσοντάς το με ένα κομμάτι που ο φίλος σας βαρέθηκε να φοράει (αλλά εσείς πάντα το προσέχετε). Είτε διοργανώνετε πάρτι ανταλλαγής ρούχων με μια μεγάλη ομάδα είτε απλώς έχετε μια συμφωνία με έναν φίλο, η ανταλλαγή ρούχων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε μια συναρπαστική γκαρνταρόμπα χωρίς να ξοδέψετε χρήματα ή να κάνετε περαιτέρω ζημιά στο περιβάλλον.

7. Μην πηγαίνετε σε υπερβολικά ψώνια

Συχνά κολλάμε σε στιλ, νιώθουμε ότι μισούμε τα πάντα στην γκαρνταρόμπα μας και δεν έχουμε τίποτα να φορέσουμε. Όταν συμβαίνει αυτό, τις περισσότερες φορές πηγαίνουμε σε ένα μεγάλο ξεφάντωμα για ψώνια και καταλήγουμε να ξοδεύουμε τεράστια χρηματικά ποσά σε αυτά ακριβώς τα βασικά είδη που καταλήγουν να κάθονται για πάντα στις ντουλάπες μας, χωρίς να τα φορέσουμε ποτέ. Μην το αφήσετε να φτάσει σε αυτό το σημείο. Αντίθετα, προσέξτε όλο το χρόνο για κομμάτια που αγαπάτε και σημειώστε τα πράγματα που σας λείπουν όταν το συνειδητοποιήσετε. Σκεφτείτε το ως μια συνεχή και εξελισσόμενη διαδικασία, αντί να επιστρέφετε στην αρχή κάθε λίγους μήνες. Το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να αγοράζει ένα πολύ ωραίο κομμάτι κάθε τόσο, αντί να κάνετε δύο τεράστιες αγορές το χρόνο, πιθανότατα θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ πιο μελετημένες αποφάσεις και, ως αποτέλεσμα, μια πολύ πιο κομψή γκαρνταρόμπα.

8. Κάντε μια προσπάθεια να ανακαλύψετε νέες μάρκες

Ένας άλλος λόγος που κολλάμε σε στυλ αυλακώσεις είναι επειδή δένουμε και βολευόμαστε με ορισμένα καταστήματα. Είναι υπέροχο να έχετε τους βασικούς σας αγαπημένους που εμπιστεύεστε και ξέρετε ότι διαρκούν καλά, αλλά υπάρχουν πάντα τόσες πολλές νέες, καταπληκτικές μάρκες που κυκλοφορούν στην αγορά που περιμένουν να τις ανακαλύψετε. Από ετικέτες επώνυμων σχεδιαστών έως πιο προσιτές μάρκες μεσαίας κατηγορίας, συνεχίστε την εξερεύνηση όλο το χρόνο. Θα καταλήξετε με μερικά πραγματικά ξεχωριστά, κομψά ευρήματα (αυτό – μπόνους – κανείς άλλος δεν το έχει).

9. Πάρτε μερικές δύσκολες αποφάσεις

Σε κανέναν δεν αρέσει να πετάει πράγματα. Το να αποχωριστείς ένα ρούχο μερικές φορές σημαίνει να αφήσεις αναμνήσεις, κάτι που μπορεί να είναι πολύ δύσκολο. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κρατάτε ό,τι έχετε αγαπήσει, ειδικά αν είναι κάτι που δεν έχετε φορέσει για δεκαετίες. Αν πραγματικά δεν αντέχετε να αποχωριστείτε κάτι, δοκιμάστε το και δείτε πόσες φορές θα το φορέσετε τους επόμενους έξι μήνες. Εάν δεν δει μια έξοδο, είναι επίσημα η ώρα να φύγει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ