επτά-τρόποι-με-τους-οποίους-μπορείτε-ν-62131

Επτά τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε στη στήριξη των μαθητών της κοινότητάς σας

Ανάγνωση: 8'

Νοιάζεστε για τα λύκεια και τους μαθητές και θέλετε να βοηθήσετε. Αλλά τι μπορείτε να κάνετε; Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το τοπικό σας λύκειο με τρόπο που να είναι πραγματικά χρήσιμο και να μην είναι απλώς εμπόδιο;

Καλό είναι να διευρύνετε τον ορισμό του τι σημαίνει βοήθεια.

Τα σπουδαία λύκεια είναι “πορώδη”, δηλαδή έχουν πολλές συνδέσεις μεταξύ όσων συμβαίνουν μέσα στην τάξη και όσων συμβαίνουν στην κοινότητα. Αν είστε μέρος της κοινότητας, μπορείτε να γίνετε ένας από αυτούς τους συνδέσμους. Αυτό σημαίνει βοήθεια.

Οι μαθητές ωφελούνται όταν έχουν υποστήριξη στη διαμόρφωση της ταυτότητάς τους και στο να γίνουν οι ενήλικες που θέλουν να γίνουν. Όταν προσφέρετε στους μαθητές ευκαιρίες να μάθουν και να εξερευνήσουν το πιθανό μέλλον τους, βοηθάτε περισσότερο απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Τα σπουδαία λύκεια πάντα βελτιώνονται. Αναζητούν συνεχώς καλύτερους τρόπους για να προετοιμάσουν όλους τους μαθητές τους για τον μεταβαλλόμενο κόσμο. Αν έχετε να μοιραστείτε γνώσεις – ως γονέας, εργοδότης, ηγέτης της κοινότητας ή κάποιος που απλώς ενδιαφέρεται – μοιραστείτε τις. Αυτό βοηθάει επίσης.

Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι για να ξεκινήσετε:

1. Να είστε καλός γείτονας.

Παρουσιάστε τον εαυτό σας. Μπορεί να σκέφτεστε το λύκειο ως ένα μέρος με ψηλούς τοίχους και φρουρό στην πόρτα – ένα μέρος όπου οι μαθητές μένουν μέσα και τα μέλη της κοινότητας μένουν έξω. Όλο και περισσότερο, όμως, αυτό δεν ισχύει. Στο Γυμνάσιο Furr στο Χιούστον, για παράδειγμα, οι μαθητές φροντίζουν έναν κοινοτικό κήπο, όπου ντόπιοι κηπουροί συχνά περνούν για να πουν ένα γεια και να μοιραστούν συμβουλές κηπουρικής. Επισκεφθείτε το λύκειο της περιοχής σας και συστηθείτε στον διευθυντή και τους καθηγητές. Ενημερώστε τους ότι ενδιαφέρεστε και ότι είστε ανοιχτοί στις ιδέες τους σχετικά με το πώς θα μπορούσατε να βοηθήσετε.

2. Οργανώστε μια “ημέρα επιστροφής στο σχολείο” για ενήλικες

. Πριν από μερικά χρόνια, οι ηγέτες της κοινότητας στο Σίνταρ Ράπιντς της Αϊόβα διοργάνωσαν μια εκδήλωση όπου ενήλικες παρακολουθούσαν μαθητές για να δουν πώς είναι πραγματικά μια τυπική σχολική ημέρα. Έμειναν έκπληκτοι από αυτό που διαπίστωσαν: πλήξη, ανούσια εργασία και απουσία πραγματικής μάθησης. Αυτή η κοινή εμπειρία παρακίνησε τα μέλη της κοινότητας να δημιουργήσουν το Iowa BIG, μια πρωτοβουλία σε ολόκληρη την πόλη που συνδέει τους μαθητές με ευκαιρίες μάθησης που τους προετοιμάζουν για τις προκλήσεις της ζωής και της εργασίας.

3. Προσφέρετε την τεχνογνωσία σας.

Το Λύκειο είναι μια περίοδος κατά την οποία οι μαθητές σκέφτονται το επόμενο βήμα τους. Αλλά η αλήθεια είναι ότι πολύ λίγοι μαθητές γνωρίζουν πραγματικά πολλά για τις σταδιοδρομίες πέρα από τις θέσεις εργασίας που κατέχουν οι ενήλικες που είναι πιο κοντά τους. Μπορείτε να διευρύνετε τους ορίζοντες των μαθητών μοιραζόμενοι την τεχνογνωσία σας σχετικά με την εργασία. Προσφερθείτε να μιλήσετε για την εκπαίδευση και την καριέρα σας σε ενδιαφερόμενους μαθητές. Γίνετε προσκεκλημένος ομιλητής σε μια τάξη ή προσφερθείτε να γίνετε σύμβουλος, προπονητής και αξιολογητής σε μια μαθητική εργασία. Μπορείτε ακόμη και να συνεργαστείτε με εκπαιδευτικούς λυκείου για να δημιουργήσετε ευκαιρίες πρακτικής άσκησης ή μάθησης με βάση την εργασία για μαθητές μέσα στον οργανισμό σας.

4. Γίνετε μέντορας.

Εννέα στους δέκα πρωτοετείς μαθητές Λυκείου δηλώνουν ότι σκοπεύουν να φοιτήσουν στο κολέγιο, αλλά πολύ λιγότεροι φτάνουν πραγματικά εκεί. Κάπου στην πορεία, οι αντίθετοι άνεμοι γίνονται πολύ ισχυροί. Οι μαθητές αποθαρρύνονται και εγκαταλείπουν το σχολείο. Δεν παρακολουθούν τα σωστά μαθήματα ή δεν παίρνουν τους σωστούς βαθμούς. Αφήνουν τους φόβους για το κόστος του κολεγίου να τους καταβάλλουν. Ή αποθαρρύνονται από ανθρώπους που τους λένε ότι δεν είναι “κατάλληλοι για το κολέγιο”. Ένας μέντορας μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτών των δυνάμεων. Το XQ College Pathfinder εξηγεί την πορεία προς το κολέγιο από την οπτική γωνία ενός μαθητή, αλλά είναι εξίσου χρήσιμο και για έναν ενήλικα που θέλει να βοηθήσει έναν μαθητή να παραμείνει στο δρόμο του. Διαβάστε το και, στη συνέχεια, προσφερθείτε να γίνετε μέντορας, επικοινωνώντας με το τοπικό σας λύκειο ή το πρόγραμμα καθοδήγησης.

5. Φέρτε ένα πρόβλημα που χρειάζεται λύση.

Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε τους μαθητές είναι να τους ζητήσετε να σας βοηθήσουν σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζετε στον οργανισμό, την επιχείρηση ή την κοινότητά σας. Αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από αρκετά σχολεία XQ, όπως το Grand Rapids Public Museum High School, το PSI High, το πρόγραμμα Bartleby και το Iowa BIG. Κάθε ένα από αυτά εμπλέκει τους μαθητές στην επίλυση προβλημάτων που απαιτούν έρευνα, συνεχή προσπάθεια, πρωτότυπη σκέψη και ομαδική εργασία. Αν αντιμετωπίζετε μια δύσκολη πρόκληση, σκεφτείτε να τη φέρετε στο τοπικό σας λύκειο για να δείτε αν οι μαθητές και οι καθηγητές θέλουν να δημιουργήσουν μια μαθησιακή εμπειρία γύρω από αυτήν.

6. Να γίνει το λύκειο μέρος της αναζωογόνησης της κοινότητας.

Ίσως εργάζεστε ήδη σε μια μεγάλη λύση για ένα κοινοτικό πρόβλημα. Αν ναι, γιατί να μην είναι μέρος της το λύκειο; Οι μαθητές του λυκείου αντιπροσωπεύουν πραγματικά το μέλλον της κοινότητάς σας. Η εμπειρία των μαθητών τώρα θα καθορίσει το πού θα επιλέξουν να ζήσουν και να εργαστούν, πόσο πιστοί είναι στη γενέτειρά τους και πόσο αφοσιωμένοι είναι στο μέλλον της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, στο Μέμφις, οι σχεδιαστές του έργου Crosstown Concourse φαντάζονταν πάντα ένα λύκειο στο κέντρο του κτιρίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιστάτρια και η ομάδα της στο Endicott της Νέας Υόρκης δημιούργησαν την Tiger Ventures. Αν κάτι προωθητικό συμβαίνει στην πόλη σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα στοιχείο που αφορά το λύκειο.

7. Εξετάστε το ενδεχόμενο να θέσετε υποψηφιότητα για το σχολικό συμβούλιο.

Ακούγεται δύσκολο, σωστά; Αλλά, σοβαρά, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συμμετάσχετε. Το να είσαι μέλος του σχολικού συμβουλίου είναι τρομερά απαιτητικό, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό και ανταποδοτικό. Ένα σπουδαίο μέλος του σχολικού συμβουλίου είναι ο συνεργάτης που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί του τοπικού λυκείου, ο συνήγορος που αξίζουν οι μαθητές της περιοχής σας. Σκεφτείτε το. Ακόμα και αν τελικά αποφασίσετε ότι δεν είναι για εσάς, θα μάθετε περισσότερα για το τι μπορεί να κάνει ένα σπουδαίο σχολικό συμβούλιο για τη βελτίωση των λυκείων και θα πάρετε ιδέες για το πώς μπορείτε να συνεισφέρετε.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ρένος Φουντουλάκης: Έλληνας έχτισε σχολείο στη Ζανζιβάρη για να καταπολεμήσει τη φτώχεια μέσω της εκπαίδευσης

Ξέφυγε η κατάσταση με τη βία ανηλίκων. Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από 13χρονη μέσα σε σχολείο

Ευχάριστα νέα για τους μαθητές: Αλλάζει η ώρα που θα ξεκινούν τα μαθήματα στο σχολείο από το νέο έτος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ