10-τρόποι-για-να-είσαι-κομψός-χωρίς-να-ξο-62329

10 τρόποι για να είσαι κομψός χωρίς να ξοδέψεις όλο σου τον μισθό

Ανάγνωση: 9'

Εκατοντάδες άρθρα και οδηγοί στο διαδίκτυο μας λένε πώς να είμαστε κομψοί και αριστοκρατικοί.Οι περισσότερες από αυτές βάζουν τη μόδα και το στυλ στην πρώτη γραμμή. Μας λένε ότι είναι εύκολο να δείχνεις κομψός όταν έχεις όμορφα ρούχα που σου ταιριάζουν τέλεια.

Μάθε τα όλα

Μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά εδώ είναι το θέμα– η κομψότητα δεν αφορά μόνο τα ρούχα σας ή το πόσο ακριβά φαίνεστε.

Η κομψότητα είναι ουσιαστικά μια ποιότητα φινέτσας και είναι κάτι που μπορείτε να αναπτύξετε χωρίς να ξοδέψετε δεκάρα.

Λοιπόν, πώς το κάνετε αυτό; Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσω για τους τρόπους να είσαι αριστοκρατικός, δεν πειράζει αν δεν έχεις τον προϋπολογισμό για εκλεπτυσμένα ρούχα.

1) Κατακτήστε την τέλεια χειραψία

Ας ξεκινήσουμε με τη χειραψία, αυτή την πρώτη χειρονομία χαιρετισμού που δημιουργεί την πρώτη εντύπωση των ανθρώπων για εσάς.Γνωρίζατε ότι χρειάζονται μόνο επτά δευτερόλεπτα για να σχηματίσει κάποιος την πρώτη εντύπωση όταν σας συναντήσει;

Και ενώ πολλά πράγματα επηρεάζουν τις πρώτες εντυπώσεις, ο τρόπος με τον οποίο δίνεις τα χέρια είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά.Ως μια από τις πρώτες φυσικές αλληλεπιδράσεις σας με άλλο άτομο, η χειραψία σας λέει πολλά για εσάς.

Η τέλεια χειραψία είναι μια χειραψία με σταθερό κράτημα — ούτε πολύ δυνατή ούτε πολύ αδύναμη.Μια δυνατή χειραψία μπορεί να απομακρύνει τους ανθρώπους αφού μπορεί να ερμηνευθεί ως χειρονομία κυριαρχίας. Εν τω μεταξύ, μια αδύναμη ή χαλαρή χειραψία σηματοδοτεί ότι αισθάνεστε ανήσυχοι ή αμέτοχοι.Θέλετε να στοχεύσετε σε ένα κράτημα που μεταφέρει ακριβώς το σωστό επίπεδο ενδιαφέροντος και αυτοπεποίθησης.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα χέρια σας είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρούν οι άνθρωποι όταν σας συναντούν. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να διατηρείτε τα νύχια σας καλά συντηρημένα.

Η κομψότητα συνεπάγεται την εμφάνιση συνδυασμένη και τα κουρελιασμένα και βρώμικα νύχια δεν θα σας το προσφέρουν αυτό.Αντίθετα, τα απεριποίητα νύχια θεωρούνται δείκτες κακής υγιεινής και παραμέλησης, κάνοντας μερικούς ανθρώπους να νιώθουν άβολα.Θα τους δώσετε την εντύπωση ότι είστε τεμπέλης, αντιεπαγγελματίας και δεν δίνετε προσοχή στη λεπτομέρεια.

Δεν χρειάζεται να πάτε σε ένα σπα νυχιών και να πληρώσετε μια βαριά χρέωση για ένα μανικιούρ. Απλώς κόψτε τα τακτικά και ενυδατώστε τα πετσάκια σας. Αποφύγετε το δάγκωμα των νυχιών σας—όχι μόνο βλάπτει τα νύχια σας, αλλά μπορεί επίσης να οδηγήσει σε μόλυνση.

Όταν κατακτήσετε την τέλεια χειραψία, οι άνθρωποι θα έχουν μια θετική πρώτη εντύπωση για εσάς και θα σας δουν ως ένα κομψό, συγκροτημένο άτομο.

2) Διατηρήστε καλή γενική υγιεινή

Οι κομψοί άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία τους. Ασκούν τη φροντίδα του εαυτού τους επειδή πρέπει να είναι στο καλύτερο δυνατό για να βοηθήσουν τους άλλους.

Έτσι, μια καλή ρουτίνα περιποίησης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο πόσο κομψή φαίνεστε.Η διατήρηση καλής υγιεινής, το να διατηρείτε τα μαλλιά σας χτενισμένα και το ελάχιστο μακιγιάζ μπορούν όλα να συμβάλουν σε μια λαμπερή εμφάνιση.Το τακτικό ντους και το βούρτσισμα των δοντιών μπορούν να σας κάνουν να φαίνεστε και να μυρίζετε φρέσκια, ώστε να μεταφέρετε μια αίσθηση κομψότητας, ακόμα κι αν δεν φοράτε ακριβά ρούχα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφιερώνετε σε φανταχτερές θεραπείες και προϊόντα ομορφιάς. Απλώς βρείτε μια ρουτίνα προσωπικής φροντίδας που λειτουργεί για εσάς και επιμείνετε σε αυτήν.

3) Κρατήστε τη φωνή σας χαμηλή και μιλήστε χωρίς βιασύνη

Η φωνή σας μπορεί να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δείκτες κομψότητας. Αυτό είναι αν ξέρετε πώς να το διαμορφώσετε και να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Ο τρόπος που μιλάτε συμβάλλει στην αντίληψη της κομψότητας. Εξασκηθείτε να μιλάτε με χαμηλό και μετρημένο τόνο. Ο τόνος σας πρέπει να είναι ευχάριστος, εκλεπτυσμένος και κατάλληλος για την κατάσταση.Φροντίστε να προφέρετε τα λόγια σας καθαρά και με καλό ρυθμό. Θέλετε οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν τι λέτε εύκολα.

Αυτό μπορεί να δείξει ότι είστε άρτιοι και μορφωμένοι, ιδιότητες που συχνά συνδέονται με την κομψότητα.

4) Αναπτύξτε ένα ευρύτερο λεξιλόγιο αλλά χρησιμοποιήστε το με σύνεση

Όπως ανέφερα παραπάνω, το πώς εκφράζεσαι επηρεάζει το πώς σε αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι. Και όσο περισσότερες λέξεις γνωρίζετε και χρησιμοποιείτε, τόσο πιο μορφωμένοι φαίνεστε.

Οι κομψοί και αριστοκρατικοί άνθρωποι ξέρουν τις σωστές λέξεις να πουν σε κάθε περίσταση. Είναι με συνέπεια και διαθέτουν ένα τεράστιο λεξιλόγιο για να τους βοηθήσει να εκφραστούν με σαφήνεια και εύγλωττα. Τώρα, μην υπερβάλλετε και γεμίζετε πάντα τις συζητήσεις σας με μεγάλα λόγια. Αυτό μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε επιτηδευμένοι και δεν είναι αυτό που θέλετε να είστε.

Η κομψότητα χαρακτηρίζεται από αυθεντικότητα, λεπτότητα και ευαισθησία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχετε πώς λέτε τα πράγματα και επίσης γιατί τα λέτε.Βγάζεις φανταχτερές λέξεις για να φαίνεσαι έξυπνος; Ή για να εντυπωσιάσω άλλους ανθρώπους;

Αυτό είναι πιθανό να έχει μπούμερανγκ.

Το κόλπο είναι να ακούγεσαι έξυπνος και να παραμένεις ευαίσθητος και αγαπητός.Και, φυσικά, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πριν μιλήσετε. Αυτό μπορεί να χρειαστεί λίγο να το συνηθίσετε εάν τείνετε να αντιδράτε άμεσα σε πράγματα ή συχνά να ξεστομίζετε οτιδήποτε έρχεται στο μυαλό σας.

Να θυμάστε ότι, τελικά, αυτό που λέτε – το συνολικό μήνυμά σας – είναι πιο σημαντικό από τις λέξεις που επιλέγετε.

Το καλό με το να μιλάς εύγλωττα είναι ότι μαθαίνεται απολύτως. Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να εξασκηθείτε ξανά και ξανά μέχρι να μπορέσετε να συνομιλήσετε με κομψότητα.

5) Μάθετε πώς να ακούτε τους άλλους

Οι αριστοκρατικοί άνθρωποι γνωρίζουν την αξία της αποτελεσματικής επικοινωνίας. Εκτός από το ότι είναι σίγουροι ομιλητές, γνωρίζουν επίσης ότι είναι σημαντικό να ακούνε.

Έχετε βιώσει ποτέ μια στιγμή που μιλούσατε σε κάποιον και δεν σας άκουγε πραγματικά; Αν είσαι σαν εμένα, το βρίσκεις και αυτό αγενές.

Εξασκηθείτε στην ενεργητική ακρόαση. Αυτό δείχνει ότι δεσμεύεστε, ενδιαφέρεστε και σέβεστε τους άλλους. Σας βοηθά να κατανοήσετε καλύτερα το άτομο και να λάβετε στοιχεία από τον τόνο και τις λέξεις του.

Αυτό σας επιτρέπει να ανταποκρίνεστε πιο κατάλληλα, εκλεπτυσμένα και κομψά. Πιστέψτε με, το άτομο με το οποίο μιλάτε θα φύγει από μια συνάντηση μαζί σας νιώθοντας εντυπωσιασμένος.

6) Φέρε τον εαυτό σου σε ηρεμία

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι μπαλαρίνες φαίνονται τόσο κομψές; Δεν είναι μόνο τα μυτερά παπούτσια και τα μεταξωτά tutus. Αυτό οφείλεται επίσης στην άψογη στάση του σώματος και στις χαριτωμένες κινήσεις τους.

Η καλή στάση και η γλώσσα του σώματος μπορούν να κάνουν ένα άτομο να φαίνεται πιο κομψό και με αυτοπεποίθηση.

Η όρθια στάση, το κεφάλι ψηλά και η οπτική επαφή συμβάλλουν σε μια πιο κομψή εμφάνιση. Δεν είναι περίεργο που οι γονείς μας πάντα μας έλεγαν να στεκόμαστε όρθιοι!

Ακόμα και ενώ κάθεστε, μπορείτε να έχετε μια εκλεπτυσμένη στάση καθίζοντας όρθια και σταυρώνοντας τα πόδια σας στους αστραγάλους, όχι στα γόνατά σας. Πανικοβάλλεστε με το παραμικρό σημάδι προβλήματος; Ή να τρελαίνεσαι όταν κάποιος κόβει μπροστά σου στο μπακάλικο;

Αν θέλετε να είστε πιο κομψοί, ήρθε η ώρα να πείτε αντίο σε αυτές τις σπασμωδικές αντιδράσεις.

Χρειάζεται εξάσκηση, υπομονή και πολλή αυτογνωσία για να αναπτύξεις την ισορροπία. Πρέπει να παρακολουθείτε τις αντιδράσεις σας σε καταστάσεις και να επιδεικνύετε αυτοσυγκράτηση για να παραμείνετε ήρεμοι και ήρεμοι.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Σικάτη, εκθαμβωτική και απλή: Η Τζένη Μπαλατσινού βγήκε έξω με αυτό το σύνολο και δίδαξε στυλ στα 53 της

Κοστίζει όσο ένα αμάξι: Σούσουρο με την εμφάνιση της Μπέττυ Μαγγίρα στο κέντρο της Αθήνας- Όλοι κοιτούσαν τα χέρια της

Αγνώριστος ο πρίγκιπας Χάρι στις τελευταίες εμφανίσεις του: Τα άλλαξε όλα- Μεταμόσχευση μαλλιών, λεύκανση δοντιών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ