γεύσεις-που-μας-απογειώνουν-h-νοστιμότ-66867

Γεύσεις που μας απογειώνουν: H νοστιμότερη αυθεντική μπουγάτσα φτιάχνεται εδώ και 50 χρόνια στην Ελλάδα από μία γιαγιά στα Γιάννενα

Ανάγνωση: 2'

Η κυρία Βασιλική Κασκάνη είναι μία γλυκύτατη γιαγιά που πλάθει και δημιουργεί αυθεντική μπουγάτσα με όλες τις γεύσεις εδώ και χρόνια μαζί με τον άντρα της. Κατέχει το παλαιότερο μπουγατσοπωλείο στα Ιωάννινα και είναι πολύ υπερήφανη τόσο για αυτό όσο και την καταγωγή της. Το  “Select”  όπως είναι και το όνομά του βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων. Πιο συγκεκριμένα, απέναντι από της ηρωϊκής 8η Μεραρχίας. Η κα. Βασιλική Κασκάνη, είναι το πρόσωπο πίσω από το ιστορικό αυτό μαγαζί.

Η ιστορία πίσω από το ιστορικό “μπουγατσάδικο”

Την επιχείρηση την άνοιξαν με τον σύζυγό της όταν παντρεύτηκαν. Εκείνη τότε ήταν μόλις 17 ετών. Σύμφωνα με την ίδια: «Ο άντρας μου πήγε στον Σακελαρόπουλο, το πιο παλιό μπουγατσοπωλείο στα Ιωάννινα, έμαθε εκεί την τέχνη και ανοίξαμε το μαγαζί εδώ το 1964. Αλλά ο ιδιοκτήτης κατεδάφισε το κτίριο επειδή ήταν πολύ παλιό και ξανά μπήκαμε το 1966. Πουλάγαμε την μπουγάτσα μια δραχμή και τα γλυκά έξι δεκάρες. Από τότε είμαστε συνεχόμενα εδώ και δεν έχουμε αλλάξει τίποτα. Όλη τη ζωή μας την έχουμε περάσει εδώ».

Όλα τα είδη μπουγάτσας

Το κατάστημα συντροφεύει εδώ και δεκαετίες τους πολίτες με αυθεντικές αλλά και παραδοσιακές Γιαννιώτικες γεύσεις. Στις επιλογές ανήκουν η μπουγάτσα, ο μπακλαβάς, οι λουκουμάδες και οι τουλούμπες. Αν βρεθείτε στην πόλη αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για γλυκές απολαύσεις. Στο πέρασμα των δεκαετιών οι πελάτες του παρέμειναν σταθεροί. Το ίδιο και οι μοναδικές γεύσεις του “Select”, ενώ και οι επισκέπτες που έρχονται στα Γιάννενα δεν παραλείπουν να περάσουν από το “Select” για να γευτούν τη μοναδική Γιαννιώτικη παραδοσιακή μπουγάτσα.

Η μπουγάτσα είναι πλέον παραδοσιακό έδεσμα. Ουρές στήνονται για να την δοκιμάσουν και στα Ιωάννινα είναι το κάτι άλλο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Βρήκαν την αληθινή ευτυχία: Ζευγάρι μηχανικών παράτησε την Αθήνα για χωριό 15 κατοίκων στα Ιωάννινα- Συγκλονιστική συνέντευξη

Συγκλονίζει ο πατέρας 20χρονης: «Λέγαμε πόσο σοβαρή να είναι μια αμυγδαλίτιδα; – Μας ξεγέλασαν»

«Ούτε οι γιατροί δεν ξέρουν τι συνέβη»: Κατέρρευσε ο πατέρας της 20χρονης Ιωάννας που έφυγε ξαφνικά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ