οι-ειδικοί-απαντούν-20-εύκολοι-τρόποι-γ-61958

Οι ειδικοί απαντούν: 20 εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας

Ανάγνωση: 9'

Μπορεί να είναι δύσκολο να βελτιώσετε την παραγωγικότητά σας. Αυτές οι εύκολες συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο παραγωγικοί χωρίς ηράκλεια προσπάθεια.

Δημιουργήστε έναν χώρο εργασίας καθαρό, άνετο, διακοσμητικό και απαλλαγμένο από περισπασμούς.

Μπορεί να είναι χρήσιμο να κάνετε μικρά διαλείμματα, να κινείστε, να αλλάζετε θέσεις, να βάζετε μουσική, να διαλογίζεστε και να τρώτε μεσημεριανό με τους συναδέλφους σας.

Δημιουργήστε καθημερινούς στόχους και λίστες εργασιών για να ιεραρχείτε και να αναθέτετε αποτελεσματικά τα καθήκοντά σας.

Αυτό το άρθρο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητά τους στο χώρο εργασίας.

Κάθε ειδικός στις επιχειρήσεις ισχυρίζεται ότι έχει “χάκερς παραγωγικότητας” που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε περισσότερα πράγματα σε λιγότερο χρόνο. Φυσικά, μπορείτε να εφαρμόσετε ορισμένα εργαλεία κοινής λογικής για να είστε πιο παραγωγικοί, όπως να κάνετε σύντομα διαλείμματα, να δημιουργείτε αποτελεσματικές λίστες εργασιών και να αντιστέκεστε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βρήκαμε μερικές από τις κορυφαίες στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε για να γίνετε πιο παραγωγικοί, αλλά είναι σημαντικό να μην θεωρείτε αυτές τις συμβουλές ως hacks. Δεν υπάρχει hack για να γίνετε πιο παραγωγικοί- υπάρχουν μόνο νέες συνήθειες που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι και πιο αποδοτικοί εργαζόμενοι. Ενσωματώνοντας κάποιες από αυτές τις συνήθειες, κάνετε τα σωστά βήματα προς το να γίνετε πιο παραγωγικοί.

Αν θέλετε να γίνετε πιο παραγωγικοί, σκεφτείτε να εφαρμόσετε μερικές από αυτές τις στρατηγικές παραγωγικότητας.

1. Επαναπροσδιορίστε το χώρο σας.

Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, αφιερώστε λίγα λεπτά στην αρχή κάθε ημέρας για να οργανώσετε και να αποσυμφορήσετε το χώρο εργασίας σας. Ένα περιβάλλον χωρίς ακαταστασία σας βοηθά να σκέφτεστε πιο καθαρά και να παράγετε καλύτερα αποτελέσματα, δήλωσε ο Kristoph Matthews, επικεφαλής μηχανικός της NewtonX και ιδρυτής της εταιρείας αποθήκευσης κατά παραγγελία Boxbee. Καθαρίζοντας και οργανώνοντας τον χώρο σας, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την παραγωγικότητά σας και να περιορίσετε τον χρόνο που ξοδεύετε ψάχνοντας για αντικείμενα.

2. Προσθέστε πινελιές χρώματος ή ζωντανά φυτά.

Το χρώμα μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη διάθεση και την παραγωγικότητά σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε η Jenny Gauld, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων για την εταιρεία λιανικής πώλησης επίπλων γραφείου και αξεσουάρ Turnstone. Το μπλε μπορεί να σας μεταδώσει ένα ηρεμιστικό συναίσθημα και να σας βοηθήσει να συγκεντρωθείτε, ενώ το κόκκινο μπορεί να είναι ιδανικό για εργασία που απαιτεί ακρίβεια και προσοχή στη λεπτομέρεια. Τα φυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους να συγκεντρωθούν: Μια μελέτη της Αμερικανικής Εταιρείας για την Επιστήμη των Οπωροκηπευτικών διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι που ήταν εκτεθειμένοι σε φυτά στο χώρο εργασίας τους ανέφεραν ότι αισθάνονταν λιγότερο αγχωμένοι και πιο παραγωγικοί.

3. Διακοσμήστε το χώρο εργασίας σας.

Εκτός από το να προσθέσετε λίγο χρώμα και φυτά στο χώρο εργασίας σας, η διακόσμηση του γραφείου ή του θαλάμου σας με μερικά προσωπικά μπιχλιμπίδια μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο χαλαροί, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητά σας. Ο Gauld πρότεινε να προσθέσετε αναμνηστικά με νόημα για την καριέρα σας, όπως διπλώματα, βραβεία και άλλα διακοσμητικά αντικείμενα που σας βοηθούν να νιώθετε ότι σας εκτιμούν και θα σας κινητοποιήσουν.

4. Βγάλτε από τη μέση την πιο επίφοβη εργασία σας.

Όλοι έχουν τουλάχιστον μία εργασία στη λίστα με τις εκκρεμότητες που διαρκώς αναβάλλεται επειδή η σκέψη της εκτέλεσής της φαίνεται απαίσια. Αυτή η εργασία είναι στην πραγματικότητα αυτή που πρέπει να ολοκληρώσετε πρώτη, σύμφωνα με τον Matthews. Αντί να περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να την τελειώσετε, βγάλτε την από το πιάτο σας το συντομότερο δυνατό. Οι άλλες εργασίες σας θα φαίνονται λιγότερο τρομακτικές σε σύγκριση με αυτές και θα σταματήσετε να αγχώνεστε για αυτή τη μία εργασία όλη την ημέρα, κάνοντάς σας συνολικά πιο παραγωγικούς.

5. Δώστε προτεραιότητα και αναθέστε τις άλλες εργασίες σας.

Η εστίασή σας θα πρέπει να πηγαίνει πρώτα στις πιο σημαντικές εργασίες, οπότε σκεφτείτε όλα όσα κάνετε και πόσο καίρια ή ασήμαντα είναι το καθένα από αυτά. Αν μπορείτε, βάλτε στην άκρη τα αντικείμενα χαμηλής προτεραιότητας και καταστρώστε ένα σχέδιο για την ανάθεσή τους ή την εξωτερική ανάθεσή τους, ώστε να μπορείτε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στα πράγματα που προσθέτουν μεγαλύτερη αξία στη θέση σας και στην εταιρεία, συμβουλεύει η Kathleen Kobel, προπονήτρια παραγωγικότητας επιχειρήσεων και ιδρύτρια του Smart Business Mom.

6. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Αντί να διαβάζετε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις φτάνει στα εισερχόμενά σας, δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις σας και να ελέγχετε τα μηνύματα μόνο σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Γιατί; Οι συνεχείς ειδοποιήσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που εμφανίζονται στο τηλέφωνο ή στην επιφάνεια εργασίας σας μπορεί να σας διακόψουν την εστίαση. Χρειάζονται 64 δευτερόλεπτα για να συνέλθει ένα άτομο από τη διακοπή του από μια ειδοποίηση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σύμφωνα με τον Alex Moore, διευθύνοντα σύμβουλο της λύσης παραγωγικότητας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Boomerang.

7. Προσδιορίστε τον πιο παραγωγικό χρόνο εργασίας σας.

Οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς το πότε είναι πιο παραγωγικοί. Για παράδειγμα, είστε πρωινός άνθρωπος ή νυχτοπούλι; Είναι σημαντικό να προσδιορίσετε ποιες ώρες της ημέρας αισθάνεστε πιο άγρυπνοι και προσεκτικοί και, στη συνέχεια, να αφιερώσετε αυτές τις ώρες στις πιο σημαντικές εργασίες σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν εργάζεστε εξ αποστάσεως και μπορείτε να καθορίσετε το πρόγραμμά σας.

Εάν δεν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα γύρω από την πιο παραγωγική ώρα εργασίας σας, σκεφτείτε να οργανώσετε τις προτεραιότητές σας στο τρέχον πρόγραμμά σας με βάση τις ώρες της εργάσιμης ημέρας που αισθάνεστε πιο προσεκτικοί. Οι αιχμές της παραγωγικότητάς σας βρίσκονται συχνά σε διαστήματα 90 έως 120 λεπτών.

8. Κάντε μικρά διαλείμματα

Είτε πρόκειται για μια βόλτα, είτε για να πάτε στην αγαπημένη σας καφετέρια, είτε για να διαβάσετε ένα περιοδικό ή να επισκεφθείτε έναν συνάδελφο, η πραγματοποίηση μικρών διαλειμμάτων που δεν σχετίζονται με τη δουλειά σας μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην απόδοσή σας. Η παραγωγικότητά σας μειώνεται όσο περισσότερο χρόνο περνάτε χωρίς διάλειμμα. Ο Kobel εξήγησε ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται στους ανθρώπους να μην εργάζονται πάνω από οκτώ με δέκα ώρες την ημέρα. Σε ένα ορισμένο σημείο, είπε, το σώμα και το μυαλό σας απλά δεν μπορούν να παράγουν άλλο.

9. Μετακινηθείτε!

Η άσκηση δεν είναι μόνο καλή για το σώμα σας- μπορεί επίσης να επηρεάσει θετικά την απόδοσή σας στην εργασία. Η σωματική άσκηση έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει την ψυχική υγεία και την εστίαση, δήλωσε ο Sam McIntire, ιδρυτής του Deskbright, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας μάθησης που είναι αφιερωμένη στη βοήθεια επιχειρηματιών και εργαζομένων. Ένας πολύ καλός τρόπος για να αισθάνεστε πιο οξυδερκής και παραγωγική; Δοκιμάστε να πάτε για τρέξιμο το πρωί ή να ξεκινήσετε τη μέρα σας με γυμναστική, πρότεινε ο McIntire. Δεν βλάπτει επίσης να κάνετε κρυφά λίγη άσκηση στα διαλείμματά σας.

10. Ακούστε μουσική

Το να φοράτε ακουστικά δεν σημαίνει πάντα ότι είστε αντικοινωνικοί. Όταν εργάζεστε, το να ακούτε τις αγαπημένες σας μελωδίες μπορεί να σας βοηθήσει να μπείτε στη ζώνη και να τελειώσετε τη λίστα με τις δουλειές σας, δήλωσε ο Gauld. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί: Ενώ η μουσική μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να εισέλθουν σε καταστάσεις ροής, μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως αντιπερισπασμός.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ποτέ δεν είναι αργά για όνειρα: 53χρονη δίνει ξανά πανελλαδικές εξετάσεις μετά από 35 χρόνια

Σίγουρα δεν το ξέρατε: 9 λόγοι που ο χορός κάνει καλό στην υγεία σας

Αναβλητικότητα: Οργάνωση, έλεγχος και άλλα μυστικά για να ξεπεραστεί

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ