μπουγάδα-λύσεις-για-να-στεγνώσουν-τα-ρ-61928

Μπουγάδα: Λύσεις για να στεγνώσουν τα ρούχα γρηγορότερα

Ανάγνωση: 4'

Κι ενώ τις τελευταίες μέρες ο καιρός είναι πολύ καλός, αντί να σκεφτόμαστε σε ποιο ηλιόλουστο μέρος θα κάνουμε μια απόδραση, ανυπομονούμε να βάλουμε τις μπουγάδες μας για να στεγνώσουν γρηγορότερα. Είναι αλήθεια πως το μαρτύριο με τα ρούχα τον χειμώνα που δεν στεγνώνουν με τίποτα, είναι γεγονός και πως είναι μεγάλη ταλαιπωρία να πρέπει να υπολογίσεις τον άνεμο, τη βροχή και τον ήλιο για να απλώσεις ένα πλυντήριο!  Τώρα η άνοιξη μπορεί να μπήκε, αλλά οι συννεφιασμένες μέρες δεν έχουν ακόμα τελειώσει. Παρακάτω θα βρεις μερικά tips για τη μπουγάδα και για να στεγνώσουν τα ρούχα σου γρηγορότερα, μέχρι να έρθει και πάλι το καλοκαιράκι.

Περισσότερες στροφές στο στύψιμο

Το καλοκαίρι όλα είναι εύκολα με τη μπουγάδα, ζούμε στην πιο ηλιόλουστη χώρα του κόσμου και ακόμη και μούσκεμα να απλώσεις ένα ρούχο θα στεγνώσει αμέσως. Το χειμώνα όμως φέρσου πιο έξυπνα και βάλε περισσότερες στροφές στο πλυντήριό σου κατά το στύψιμο για να βγουν τα ρούχα όσο γίνεται με λιγότερα νερά.

Αν πλένετε στο χέρι, αφιερώστε λίγο χρόνο και κάντε καλό στύψιμο γιατί θα ανταμειφθείτε αργότερα που θα στεγνώσουν τα ρούχα σας ευκολότερα κατά το άπλωμα. Ζουλήξετε μέχρι να σταματήσει να στάζει νερό, κάντε το «ρολό» πιάστε το σφιχτά από τις δύο άκρες και περιστρέψτε το με αντίθετη φορά σε κάθε άκρο.

Σίδερο+πετσέτα=Γρήγορο στέγνωμα

Ένα ακόμα κόλπο που το ξέρουμε από τις παλιές. Ένα πρακτικό κόλπο για να στεγνώσετε ένα ρούχο που επείγει να φορέσετε αμέσως και είναι βρεγμένο, είναι να βάλετε από πάνω του μια παχιά πετσέτα για να μην ακουμπήσετε απευθείας το ύφασμα και να το πατήσετε με το καυτό σίδερο. Έτσι το ύφασμα δεν θα καταστραφεί αφού θα το προστατεύσει από το κάψιμο η χοντρή πετσέτα αλλά το ρούχο σας θα στεγνώσει.

Πιστολάκι για κάλτσες και εσώρουχα

Αν θέλετε να φορέσετε το αγαπημένο σας εσώρουχο για μια… ειδική περίσταση, μπορείτε να το στεγνώσετε με το πιστολάκι. Θυμηθείτε ότι σημασία έχει ο πολύς αέρας ακόμη και κρύος. Άρα δεν χρειάζεστε απαραίτητα υψηλή θερμοκρασία όσο χρειάζεστε πολύ αέρα!

Για τις μπλούζες

Όταν απλώνετε τις μπλούζες και τα πουκάμισα και τα “τσακίζετε” στα δύο δεν είναι εύκολο να στεγνώσουν. Καλό θα ήταν να τα βάλετε σε μία κρεμάστρα και να τα απλώσετε μετά για να αερίζονται καλύτερα.Φυσικά πρέπει να βρείτε τον κατάλληλο τρόπο για να τοποθετήσετε τις κρεμάστρες έξω στην αυλή σας χωρίς να ακουμπούν τα ρούχα σε επιφάνειες και χωρίς να κινδυνεύετε να τα πάρει  ο αέρας.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται δύσκολα, χρησιμοποιήστε απλώς μία κρεμάστρα και θα δείτε πως είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τα μανταλάκια. Όσο πιο «απλωτά» τοποθετηθούν, τόσο γρηγορότερα θα στεγνώσουν!

Σωστό άπλωμα

Παρακάτω θα βρεις το καλύτερο βίντεο για άπλωμα που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο Διαδίκτυο. Δώστε χώρο στα ρούχα σας, αλλάξτε τα μεριά για να αεριστούν και από τις δύο μεριές, φροντίστε τα και σιγουρευτείτε πως τα έχετε τινάξει και απλώσει σωστά!

Δείτε το παρακάτω βίντεο

Γράψτε μας στα σχόλια ποιος από τους τρόπους που προτείναμε είναι ο αγαπημένος σου και αν έχεις κι εσύ… μυστικά για τη μπουγάδα και το νοικοκυριό!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ