τα-χειρότερα-έρχονται-οι-δηλώσεις-του-88835

Τα χειρότερα έρχονται: Οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια για τις πλημμύρες- “Οι συνέπειες είναι τεράστιες”

Ανάγνωση: 3'

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κικίλιας, έκανε τις πρώτες δηλώσεις για τις πλημμύρες στο Βόλο. «Η κλιματική κρίση είναι στη Μεσόγειο και την Ελλάδα, είναι εδώ. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργούν τεράστια προβλήματα».

Οι δηλώσεις του

Οι κάτοικοι στη Θεσσαλία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια πέρασαν άλλη μία εφιαλτική νύχτα (27η προς 28η Σεπτεμβρίου), με τη στάθμη των υδάτων σε πολλές περιοχές να έχει ξεπεράσει τα όρια συναγερμού, μετά το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας Elias. Ως αποτέλεσμα, ολόκληρες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει και παρατηρούνται εικόνες καταστροφής.

«Δεύτερη φορά, δυστυχώς μέσα σε λίγες μέρες, έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα στη Θεσσαλία, κυρίως στον Βόλο, τη Βόρεια Εύβοια αλλά και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Εδώ και κάποιες μέρες, όταν υπήρχαν οι προγνώσεις, βρέθηκαν όλα τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο μηχανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κόκκινο συναγερμό.

Πρέπει να πω ότι επιχείρησαν όλοι και ρίχτηκαν στη “μάχη” με αυταπάρνηση. Μόνο χθες το βράδυ (27/09), στην πόλη του Βόλου είχαμε 257 διασώσεις συμπολιτών μας, 99 πυροσβεστικά, 280 πυροσβέστες, οι μισές ΕΜΑΚ της χώρας ήταν και είναι ακόμη εδώ. Οι συνέπειες των πλημμυρικών φαινομένων για τους συμπολίτες μας είναι πολύ σημαντικές και δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην κοινωνία και τους συμπολίτες μας.

Άρα, οφείλουμε όλοι να τους στηρίξουμε και τώρα μέσα την κακοκαιρία αλλά και με το πέρας της. Θέλω, επίσης, να πω ότι οι τεράστιες και πρωτοφανείς ποσότητες βροχοπτώσεων, πάλι μέσα σε λίγες μέρες, μας δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η κλιματική κρίση είναι πλέον εδώ, στη Μεσόγειο, την Ελλάδα.

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και πρέπει με όλες μας τις δυνάμεις, το κράτος, πολιτικοί, επιστήμονες, πολίτες ο καθένας ξεχωριστά, αλλά και όλοι μαζί, να λάβουμε σημαντικές αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα οποία με πάσα βεβαιότητα έρχονται στο μέλλον», υπογράμμισε μεταξύ άλλων Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας από τον Βόλο.

Ο Βασίλης Κικίλιας πήγε με τρακτέρ σε πληγείσες περιοχές της Εύβοιας

Όλες οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος της Βόρειας Εύβοιας, ενισχυμένες με ειδικές ομάδες (ΕΜΟΔΕ, ΕΜΑΚ) από τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα επιχειρούν από το πρωί (28/09) στο βόρειο τμήμα του νησιού το οποίο πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όπου έχει χρειασθεί, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρουν πολίτες από πλημμυρισμένους υπαίθριους χώρους και σπίτια σε ασφαλή σημεία, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούν αντλήσεις υδάτων.

Συγκεκριμένα, στη Βόρεια Εύβοια επιχειρούν 28 οχήματα με 50 πυροσβέστες, 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ, μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό και 1 άρμα, ενώ στην περιοχή μετέβη και ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας μετακινήθηκε με τρακτέρ στις πληγείσες περιοχές, επειδή δεν μπορούσε να περάσει, λόγω των φερτών υλικών που έφεραν τα πλημμυρικά φαινόμενα στο έδαφος.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Τζένη Μπαλατσινού: Ο άγνωστος χωρισμός με τον Κικίλια, η δύσκολη εγκυμοσύνη και το τηλέφωνο στη μοναχή

“Δεν ήρθε κανείς απ’την παρέα μου να με δει”: Ο Γολγοθάς δίχως τέλος της 22χρονης Αντριέλλας στο Βόλο & το παράπονο

Μάνα ήσουν μόνο 48 ετών: Ανείπωτη θλίψη για την Αφροδίτη Ευαγγελινού, αφήνει πίσω της δύο κόρες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ