οι-πρώτες-δηλώσεις-του-κικίλια-το-χειρ-82371

Οι πρώτες δηλώσεις του Κικίλια: Το χειρότερο καλοκαίρι – Τα εναέρια μέσα έφθασαν σε 5′ στην Πάρνηθα

Ανάγνωση: 1'

Ο Β. Κικίλιας βγήκε στα κανάλια και μίλησε ανοιχτά. Είπε ότι τα εναέρια μέσα έφθασαν σε πέντε λεπτά στο μέτωπο της Πάρνηθας από την ώρα που διαπιστώθηκε η πρώτη εστία. Ακόμα, τόνισε ότι είναι πρωτοφανής η κατάσταση.

Όσα δήλωσε

Ως το «χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα» χαρακτήρισε το φετινό καλοκαίρι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ η χώρα βρίσκεται για ακόμη μία ημέρα παραδομένη στις φλόγες.

Όπως ανέφερε αποτελεί μια πρωτοφανή κατάσταση, καθώς το τελευταίο 48ωρο εκδηλώθηκαν συνολικά 209 πυρκαγιές.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι παράλληλα με την μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει εννέα μεγάλης επικινδυνότητας φωτιές στην Αττική, έξι στη Βοιωτία και μία στην Εύβοια.

Σημείωσε δε, ότι, τα εναέρια μέσα έφθασαν σε πέντε λεπτά στο μέτωπο της Πάρνηθας.

Τέλος, ο ίδιος δήλωσε ότι οι 15 παράλληλες εστίες από ξημερώματα του Σαββάτου στον ‘Εβρο σε συνδυασμό με τις συνθήκες παρατεταμένης ανομβρίας και τους συνατούς ανέμους δημιούργησαν ένα τεράστιο μέτωπο προσθέτοντας ότι το ανακριτικό της Πυροσβεστικής με τη συμμετοχή της ΕΥΠ και τη συνδρομή της ΕΛ. ΑΣ. διεξάγει έρευνα.

Κλείνοντας, ο Βασίλης Κικίλιας υποστήριξε τις θέσεις του. Το σημαντικό όμως είναι ότι η Ελλάδα έχει καεί ολόκληρη.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Δακρύζει και η Παναγία: Αύριο η κηδεία της 11χρονης Βασιλικής

11χρονη Βασιλική: Δάκρυσε μέχρι και ο ιατροδικαστής όταν το ανακάλυψε: Ο φρικτός τρόπος που αποτελείωσε ο 37χρονος

11χρονη Βασιλική: Εκτός εαυτού η Φαίη Σκορδά στον αέρα – «Δεν μπορεί να το δεχθεί ανθρώπινος νους, Αυτός ο άνθρωπος τώρα…»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ