κρούει-το-καμπανάκι-κινδύνου-ο-κικίλι-81545

Κρούει το καμπανάκι κινδύνου ο Κικίλιας: «O κίνδυνος πυρκαγιών δεν έχει περάσει, ζητώ υπευθυνότητα από όλους»

Ανάγνωση: 3'

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κρούει το καμπανάκι του κινδύνου. «Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε», επισήμανε , προειδοποιώντας τους πολίτες για τον κίνδυνο εμφάνισης εστιών πυρκαγιάς στη χώρα μας.

Οι δηλώσεις του Κικίλια

«Ο Δεκαπενταύγουστος πέρασε, αλλά ο κίνδυνος των πυρκαγιών είναι εδώ· έχουμε δρόμο ακόμη. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την απειλή με τον ίδιο επαγγελματισμό, υπευθυνότητα και αυταπάρνηση», τόνισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σήμερα (18/08) από τις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την προσφορά τους και τούς ζήτησε να παραμείνουν σε ετοιμότητα μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, καθώς «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη», όπως σημείωσε.

Ο κ. Υπουργός έφθασε στις 10:00 στις εγκαταστάσεις της 1ης ΕΜΑΚ στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, όπου συναντήθηκε με τους Διοικητές και τα μέλη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής, καθώς και τους Διοικητές και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων και του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Κικίλιας άκουσε τους πυροσβέστες, οι οποίοι τού έθεσαν θέματα και προβλήματα που τούς απασχολούν. Αναφέρθηκε, επίσης, στη συμβολή Δήμων, Περιφερειών και εθελοντών στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, επισημαίνοντας ότι «στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οι πολίτες θα πρέπει να αξιολογήσουν το έργο Δημάρχων και Περιφερειαρχών και σε ό,τι αφορά τον τομέα της πρόληψης».

Η ομιλία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

«Σήμερα βρισκόμαστε στην Δυτική Αττική, τις Διοικήσεις της ΕΜΑΚ, της ΕΜΟΔΕ, του ΜΕΤΠΕ, τη Διοίκηση Δυτικής Αττικής και τους πυροσβεστικούς σταθμούς της περιοχής. Σας ευχαριστώ όλους για την πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλη αυτή την περίοδο της αντιπυρικής προστασίας. Το Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές και τους συμπολίτες μας.

Ο Δεκαπενταύγουστος πέρασε, ωστόσο, δεν τελείωσε ο κίνδυνος της πρόκλησης πυρκαγιών. Ο κίνδυνος είναι ακόμη εδώ και πρέπει με τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια σοβαρότητα και καταβάλλοντας την ίδια προσπάθεια να ολοκληρώσουμε μέχρι την 31η Οκτωβρίου την περίοδο πυροπροστασίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στηρίζουμε τους πυροσβέστες μας, τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εθελοντές και όλους αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Θέλω ξανά να τούς ευχαριστήσω, να πω ότι έχουμε δρόμο ακόμα για να ολοκληρωθεί αυτή η περίοδος και να ζητήσω επαγγελματισμό, προσοχή και σοβαρότητα. Επιπλέον, θα ήθελα να πω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού αποτελεί σημαντικό κομμάτι της πρόληψης και της πυροπροστασίας και εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, πιστεύω ότι οι πολίτες πρέπει να αξιολογήσουν ανά Δήμο και ανά Περιφέρεια τη δουλειά που έχουν ή δεν έχουν κάνει οι τοπικοί άρχοντες σε ό,τι αφορά την πρόληψη».

Κλείνοντας, ας ελπίσουμε πως ηρεμήσαμε μια για πάντα από όλα αυτά. Η χώρα μας δεν αντέχει άλλο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Δυστυχώς είναι αλήθεια: Για αυτό το λόγο έπιασε φωτιά το εργοστάσιο και καταστράφηκε

Πήρε φωτιά το σπίτι του 37χρονου φονιά της: Σκηνές τραγωδίας στην κηδεία της Βασιλικής, μπαλόνια και λευκά λουλούδια

“Κλαίει” όλη η Ελλάδα:: Το τελευταίο αντίο στην 11χρονη Βασιλική αυτήν την ώρα στην Μυρτιά Ηλείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ