νέες-ανακοινώσεις-κικίλια-τα-φέρνει-ό-84874

Νέες ανακοινώσεις Κικίλια: Τα φέρνει όλα τούμπα- Έτσι θα γίνουν οι νέες επιχειρήσεις διάσωσης- 6 αγνοούμενοι

Ανάγνωση: 4'

Οι εξελίξεις με το θέμα της κακοκαιρίας είναι άσχημες. Έξι άτομα αγνοούνται στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον υπουργό Βασίλη Κικίλια. Μέχρι στιγμής έχουμε τέσσερις νεκρούς.

Ενημέρωση από τον Κικίλια

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πoλιτικής Προστασίας, σημείωσε πως έχουν πραγματοποιηθεί 885 απεγκλωβισμοί ατόμων στις περιοχές που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel, ενώ έκανε γνωστό πως έχουν ξεκινήσει να επιχειρούν τα εναέρια μέσα στις πληγείσες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο Βασίλης Κικίλιας εξήρε τους άνδρες της πυροσβεστικής χαρακτηρίζοντας ως υπεράνθρωπες τις προσπάθειες απεγκλωβισμών πολιτών, οι οποίες συνεχίζονται με τη χρήση σωσίβιων λέμβων.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, «όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του στη Θεσσαλία. Επιχειρησιακά το πολύ δύσκολο πεδίο εντοπίζεται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας κατά μήκος του Ληθαίου ποταμού, που είναι παραπόταμος του Πηνειού, ο οποίος Ληθαίος έχει πλημμυρίσει και έχει σπάσει το φράγμα στο Προάστιο».

Κικίλιας: Δεκάδες άτομα εγκλωβισμένα λόγω της κακοκαιρίας

Όπως σημείωσε ο υπουργός, τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά είναι αποκλεισμένα και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισης και απεγκλωβισμού των κατοίκων. «Στην Αγία Τριάδα είναι εγκλωβισμένα 20 άτομα ενώ αγνοούνται 6 άτομα. Στα Μεγάλα Καλύβια βρίσκονται 40 άτομα σε σπίτια και στα Καλογριανά 4 άτομα επίσης σε σπίτια».

Όσον αφορά τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον Παλαμά Καρδίτσας, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά, «πέρα από το γεγονός πως το νερό έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα».

Επιχειρησιακά χρησιμοποιούνται σωσίβιες λέμβοι, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας και συνέχισε: «Συνολικά έχουν γίνει 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις. Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν πριν λίγο με ένα Super Puma και τέσσερα ελικόπτερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος και ακολουθούν ένα Super Puma και ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων. Μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν λόγω των καιρικών συνθηκών».

Στους 4 οι νεκροί- Επανήλθε το 112

Από το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel υπάρχουν τέσσερις νεκροί, ενώ ισχυρές καταιγίδες εξακολουθούν να πλήττουν τη Θεσσαλία. Ειδικότερα, ένας ακόμη νεκρός εντοπίστηκε σήμερα, με έναν 49χρονο κτηνοτρόφο από το Πετρωτό Δομοκού να ανασύρεται χωρίς τις αισθήσεις του από στελέχη της πυροσβεστικής Μουζακίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος είχε φύγει νωρίς το πρωί της Τετάρτης από το σπίτι του για να φροντίσει τα ζώα του, πριν εκδηλωθούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και από τότε δεν είχε δώσει ίχνη ζωής. Δυστυχώς, οι φόβοι των δικών του ανθρώπων επαληθεύτηκαν και οι αναζητήσεις έληξαν με τον πιο τραγικό τρόπο.

Την ίδια ώρα, ο νομός Καρδίτσας συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Daniel, ενώ το μεσημέρι ήχησε ξανά το 112 σε έξι περιοχές και συγκεκριμένα στα χωριά Αγναντερό, Προάστιο, Πεδινό, Αγία Τριάδα, Κόρδα και Μαραθέα.

Το μήνυμα από το 112 προειδοποιεί τους κατοίκους για επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή και ζητά από τους κατοίκους να απομακρυνθούν από υπόγεια και ισόγεια.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

11χρονη Βασιλική: Αποκάλυψη “βόμβα” απο την σύζυγο του 37χρονου – «Ο άνθρωπος φαινόταν όταν…»

«Μένω εγώ με το παιδί» – Χώρισε οριστικά από το σύζυγό της και μίλησε για αυτό στην εκπομπή

Συγκλονίζει η μητέρα της 11χρονης – «Το παιδί μου είναι νεκρό. Δεν έχω τίποτα άλλο»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ