το-επικοινωνιακό-σχήμα-που-χρησιμοπο-62173

Το επικοινωνιακό σχήμα που χρησιμοποιούν όλοι όσοι θέλουν δώσουν καλή πρώτη εντύπωση

Ανάγνωση: 5'

Γνωρίζετε το σενάριο. Θα μπορούσε να είναι σε μια διαδικτυακή συνάντηση ή ίσως να κάθεστε γύρω από ένα τραπέζι στην αίθουσα συνεδριάσεων. Ο επικεφαλής της σύσκεψης ζητά από όλους να συστηθούν εν συντομία. Ξαφνικά, ο εγκέφαλός σας μπαίνει σε υπερδιέγερση. Τι πρέπει να πω για τον εαυτό μου;

Τι πρέπει να πεις;

Αρχίζετε να αναπολείτε τις προηγούμενες αυτοπαρουσιάσεις, όταν σας κόπηκε η γλώσσα, όταν ξεχάσατε να αναφέρετε κάτι σημαντικό ή, ακόμα χειρότερα, όταν παραμιλούσατε για πολύ ώρα. Τότε, συνειδητοποιείτε ότι δεν ακούτε τι μοιράζονται οι άλλοι. Αν υπήρχε ένα κουίζ για το όνομα του καθενός, θα αποτύγχανες.

Το άγχος που σχετίζεται με την παρουσίαση του εαυτού σας είναι σύνηθες και όχι αδικαιολόγητο. Τα μάτια και τα αυτιά όλων είναι στραμμένα πάνω σας. Είναι εύκολο να τα κάνετε θάλασσα. Από την άλλη πλευρά, οι αυτοπαρουσιάσεις είναι ο πιο άμεσος τρόπος για να ενισχύσετε το επιθυμητό προσωπικό σας σήμα. Και μπορεί να είναι εύκολο να γίνουν.

Το μυστικό είναι η χρήση ενός απλού πλαισίου: Παρόν, παρελθόν και μέλλον.

Παρόν

Ξεκινήστε με μια δήλωση σε παρόντα χρόνο για να συστηθείτε:

“Γεια σας, είμαι η Ashley και είμαι μηχανικός λογισμικού. Η τρέχουσα εστίασή μου είναι η βελτιστοποίηση της εμπειρίας των πελατών.”

Χαίρομαι που σας γνωρίζω όλους. Με λένε Μάικλ και είμαι ο διευθυντής δημιουργικού. Εργάζομαι στο γραφείο του Μπρούκλιν.

Φυσικά, το τι θα μοιραστείτε εξαρτάται από την κατάσταση και το κοινό. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι να μοιραστείτε, το όνομα και ο τίτλος εργασίας σας είναι ένα καλό σημείο για να ξεκινήσετε. Εάν υπάρχει η ευκαιρία να επεκταθείτε, μπορείτε επίσης να μοιραστείτε και άλλες λεπτομέρειες, όπως ένα τρέχον έργο, την εμπειρία σας ή τη γεωγραφική σας θέση.

Παρελθόν

Το δεύτερο μέρος της εισαγωγής σας είναι ο παρελθοντικός χρόνος. Εδώ μπορείτε να προσθέσετε δύο ή τρία σημεία που θα παρέχουν στους ανθρώπους σχετικές λεπτομέρειες για το ιστορικό σας. Είναι επίσης η ευκαιρία σας να εδραιώσετε την αξιοπιστία σας. Σκεφτείτε την εκπαίδευσή σας και άλλα διαπιστευτήριά σας, προηγούμενα έργα, εργοδότες και επιτεύγματα.

Το υπόβαθρό μου είναι στην επιστήμη των υπολογιστών. Πριν από την ένταξή μου σε αυτή την ομάδα, εργάστηκα με μεγάλα δεδομένα για τον εντοπισμό πληροφοριών για τους πελάτες μας στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης.

Βρίσκομαι στην εταιρεία εδώ και οκτώ χρόνια. Πιο πρόσφατα, εργάστηκα στον λογαριασμό της Alpha Financial, όπου η περσινή καμπάνια μας κέρδισε ένα βραβείο Webby.

Μέλλον

Το τρίτο και τελευταίο μέρος σε αυτό το πλαίσιο είναι προσανατολισμένο στο μέλλον. Αυτή είναι η ευκαιρία σας να επιδείξετε ενθουσιασμό για το τι μέλλει γενέσθαι. Αν βρίσκεστε σε μια συνέντευξη για δουλειά, θα μπορούσατε να μοιραστείτε τον ενθουσιασμό σας για τις ευκαιρίες στην εταιρεία. Αν βρίσκεστε σε μια συνάντηση, θα μπορούσατε να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για το θέμα της συνάντησης. Αν ξεκινάτε ένα έργο με μια νέα ομάδα, θα μπορούσατε να μιλήσετε για το πόσο ενθουσιασμένοι είστε ή να μοιραστείτε τους στόχους σας για το έργο.

Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ. Αυτό το έργο είναι μια σημαντική ευκαιρία για όλους μας.

Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ μαζί σας για να λύσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις των πελατών μας!

Αυτά για το πλαίσιο αυτοπαρουσίασης. Παρόν, παρελθόν, μέλλον. Εύγλωττη και αποτελεσματική. Με τη χρήση αυτής της προσέγγισης, όχι μόνο θα συστηθείτε καλύτερα, αλλά σας απαλλάσσει επίσης από το να συλλογίζεστε τι θα πείτε όταν έρθει η σειρά σας να συστηθείτε και σας επιτρέπει να ακούτε όταν οι άλλοι συστήνονται. Θα διευκολύνετε επίσης το άτομο που θα συστηθεί μετά από εσάς, αφού θα ολοκληρώσετε την αυτοπαρουσίασή σας με θετικό ενθουσιασμό.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε σε μια συνάντηση και κάποιος θα σας πει: “Ας πάμε γύρω από το τραπέζι και ας συστηθούμε”, ξέρετε τι να κάνετε. Πάρτε μια αργή, βαθιά ανάσα και σκεφτείτε: “Παρόν, παρελθόν, μέλλον”. Στη συνέχεια, χαμογελάστε και ακούστε όλους τους άλλους μέχρι να έρθει η σειρά σας. Τα καταφέρνεις!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ