παιδί-και-μάθηση-πέντε-τρόποι-να-κάνετ-62099

Παιδί και μάθηση: Πέντε τρόποι να κάνετε το παιδί σας να μαθαίνει γρηγορότερα

Ανάγνωση: 7'

Παρακάτω υπάρχουν πέντε τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει πιο γρήγορα και να γίνει πιο αποδοτικό στη μελέτη του.

Τι σημαίνει αυτό;

Τι θα γινόταν αν υπήρχαν αποδεδειγμένοι τρόποι για να μετατρέψετε το παιδί σας από τον κλόουν της τάξης σε ιδιοφυΐα; Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 10 εξαιρετικά αποτελεσματικές μεθόδους που παράγουν έξυπνα παιδιά!

Πώς να βελτιώσετε τη μάθηση του παιδιού;

Κάθε γονέας θέλει το καλύτερο για τα παιδιά του και αυτό περιλαμβάνει την παροχή της καλύτερης δυνατής εκπαίδευσης. Ωστόσο, πιθανότατα δεν γνωρίζετε πολλές τεχνικές που μπορούν να ενισχύσουν τη μελέτη του παιδιού σας και να το μετατρέψουν σε έναν μικρό Αϊνστάιν. Σε αυτόν τον οδηγό, πρόκειται να μοιραστούμε 10 αποδεδειγμένες τεχνικές μάθησης για παιδιά που θα βοηθήσουν το παιδί σας να τα καταφέρει!

1. Εγγράψτε το παιδί σας για μαθήματα μουσικής

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ενισχύσετε την ακαδημαϊκή απόδοση του παιδιού σας είναι να του διδάξετε ένα μουσικό όργανο. Μαθαίνοντας πώς να παίζει ένα όργανο το παιδί σας θα βελτιώσει την ικανότητά του να συγκεντρώνεται, τη βραχυπρόθεσμη μνήμη και τις δεξιότητες συλλογισμού. Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα ακαδημαϊκών επιδόσεων.Μην παίρνετε τα λόγια μας για αυτό, ας δούμε τι έχει να πει η επιστήμη! Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο VU του Άμστερνταμ διεξήγαγαν μια μελέτη σε 147 παιδιά σε μια σειρά από ολλανδικά σχολεία και τα έβαλαν σε ένα δομημένο μουσικό πρόγραμμα σπουδών που περιείχε θεωρητική και πρακτική διδασκαλία. 2,5 χρόνια αργότερα οι ερευνητές εξέτασαν τα αποτελέσματα και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που έλαβαν μαθήματα μουσικής είδαν σημαντική βελτίωση στα ακαδημαϊκά αποτελέσματα σε σύγκριση με τα παιδιά που δεν το έκαναν. Έτσι, αν τα παιδιά θέλουν να μάθουν πώς να μαθαίνουν πιο γρήγορα, τότε το να σηκώσουν το πιάνο ή το βιολί είναι μια καλή αρχή!

2. Κάντε το παιδί σας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό

Πολλοί γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να επιτύχουν ακαδημαϊκά κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι ο αθλητισμός θα αποσπάσει την προσοχή των παιδιών τους και θα τα κουράσει πολύ για να μελετήσουν αποτελεσματικά. Αν και διαισθητικά αυτό μπορεί να είναι λογικό, η επιστημονική έρευνα έδειξε στην πραγματικότητα το αντίθετο. Τα παιδιά που ασκούνται τακτικά και αθλούνται όχι μόνο ξεπερνούν τους συνομηλίκους τους όταν πρόκειται για τυποποιημένα τεστ, αλλά είναι επίσης σε θέση να ξεπερνούν πιο αποτελεσματικά τις προκλήσεις και μπορούν να επικεντρωθούν για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα.Το 2007 μια ομάδα Γερμανών ερευνητών μελέτησε την ικανότητα των ανθρώπων να μαθαίνουν πριν και μετά την άσκηση. Τα αποτελέσματα ήταν δραματικά καθώς διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να μάθουν νέο λεξιλόγιο 20% πιο αποτελεσματικά μετά την άσκηση σε σύγκριση με πριν από την άσκηση.

Εάν θέλετε το παιδί σας όχι μόνο να μαθαίνει πιο αποτελεσματικά στην τάξη, αλλά να έχει μια υψηλότερη συνολική αίσθηση ευεξίας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ασκείται για 40 λεπτά τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα!

3. Ο ύπνος είναι κρίσιμος για τη δημιουργία έξυπνων παιδιών

Δεν έχει σημασία αν το παιδί σας χτυπάει τα βιβλία για ώρες κάθε βράδυ και ολοκληρώνει θρησκευτικά την εργασία του, όλη αυτή η καλή δουλειά είναι μάταιη αν δεν κοιμάται αρκετά. Ο ύπνος είναι ένα απίστευτα ισχυρό εργαλείο για να βοηθήσει ένα παιδί να μελετήσει και πρέπει να δημιουργήσετε ένα πειθαρχημένο πρόγραμμα για να εξασφαλίσετε ότι το παιδί σας κοιμάται τουλάχιστον 8 ώρες υψηλής ποιότητας κάθε βράδυ.Για να τονίσουν πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος για τη μάθηση ενός παιδιού, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η απώλεια μιας ώρας ύπνου έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια δύο ετών της γνωστικής λειτουργίας. Επίσης, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο οι μαθητές Α κοιμούνταν 15 λεπτά περισσότερο τη νύχτα από τους μαθητές Β και 30 περισσότερα λεπτά από τους μαθητές Γ.Εάν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να γίνει ο καλύτερος δυνατός μαθητής, ορίστε μια αυστηρή ώρα ύπνου κάθε βράδυ, φροντίστε να κοιμάται 8 ώρες και μην το αφήνετε να χρησιμοποιεί οθόνες ή συσκευές τουλάχιστον 1 ώρα πριν πάει για ύπνο.

4. Κάντε τη μάθηση διασκεδαστική!

Ένα εξαιρετικό hack για να μετατρέψετε τη μάθηση των παιδιών σε μια εξαιρετικά αποτελεσματική διαδικασία είναι να χρησιμοποιήσετε το gamification. Το Gamification είναι όπου απλά μετατρέπεις τη μάθηση σε παιχνίδι. Για παράδειγμα, για να μάθετε πώς να κάνετε απλή πρόσθεση και αφαίρεση, μπορείτε να παίξετε μαγαζί όπου το παιδί σας είναι ο πελάτης και εσείς είστε ο καταστηματάρχης. Το παιδί σας μπορεί να μάθει πώς να προσθέτει και να αφαιρεί επεξεργάζοντας τη σωστή αλλαγή.Η μάθηση με παιχνίδια είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική στρατηγική, επειδή τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα όταν διεγείρονται και διασκεδάζουν. Χάρη στους υπολογιστές, μπορείτε πλέον να βρείτε χιλιάδες διαφορετικά παιχνίδια εκμάθησης που μπορούν να διδάξουν στα παιδιά σας γλώσσες, μαθηματικά, χημεία και οτιδήποτε ενδιάμεσα!

5. Αναπτύξτε τη μνήμη του παιδιού σας

Δεν έχει σημασία πόσο σκληρά μελετά το παιδί σας αν αποτυγχάνει να θυμηθεί τις απαραίτητες πληροφορίες όταν βρίσκεται υπό πίεση, για παράδειγμα στις εξετάσεις. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές μικρές αμυχές, γνωστές ως μνημονικές συσκευές, για τη βελτίωση της μνήμης ενός παιδιού.Μερικές από τις πιο αποτελεσματικές μνημονικές συσκευές περιλαμβάνουν:

-Ακρωνύμια – Κάθε γράμμα στη λέξη είναι η αρχή μιας φράσης και κάθε φράση περιγράφει μια έννοια.

-Μέθοδος Τόπων – Συσχετίστε λέξεις με μέρη από τα οποία έχετε έντονες αναμνήσεις, για παράδειγμα το σπίτι σας.

-Ρίμες – Δημιουργώντας ρίμες, αγγίζετε τη μουσική πλευρά του εγκεφάλου σας και είναι πιο πιθανό να θυμάστε βασικές έννοιες ή κομμάτια πληροφοριών.

Εάν θέλετε να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας δεν θα δυσκολευτεί ποτέ με την ανάκληση κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης εξέτασης, ξεκινήστε ξανά να χρησιμοποιείτε τις παραπάνω μνημονικές συσκευές!

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ανείπωτη τραγωδία: Μητέρα πυροβόλησε το τρίχρονο αγοράκι της και μετά αυτοκτόνησε

Φpίκη: Μητέρα πλńρωσε γıα να σκоτwσоυν το παıδί της

Έγκυος 55χρονη ηθοποιός από τον 24χρονο σύζυγό της – Το μήνυμά του ζευγαριού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ