ευαγγελινός-μιχελής-ο-πρώτος-των-πρώτ-63375

Ευαγγελινός Μιχελής: Ο πρώτος των πρώτων στην Ιατρική με 19.376 μόρια, ζει σε ένα μακρινό χωριό και έχει 7 αδέρφια

Ανάγνωση: 8'

Ευαγγελινός Μιχελής : O Ευαγγελινός κατάφερει να διακριθεί και να ξεχωρίζει ανάμεσα σε χιλιάδες μαθητές κατά τη περίοδο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μεγαλώνοντας σε ένα μικρό χωριό με 60 μόλις κατοίκους, και σε μια μεγάλη οικογένεια αποτελούμενη από 7 ακόμη παιδιά, ο Ευαγγελινός Μιχελής κατάφερε να περάσει στην Πανεπιστημιακή Σχολή της Ιατρική με πολύ υψηλό βαθμό.

Ευαγγελινός Μιχελής  : Η ιστορία του που συγκίνησε τον κόσμο

Ο Ευαγγελινός Μιχελής γεννήθηκε κα μεγάλωσε στα Δενδρινάτα Πυλάρου της Κεφαλονιάς. Είναι το μεγαλύτερο παιδί της δεκαμελούς οικογένειάς του. Μέσα σε ένα μικρό χωριό με μόλις 60 κατοίκους, δεν είχε θα έλεγε κανείς, αυτά που μπορεί να βρει εύκολα ένα παιδί της μεγαλούπολης ως προς την εκπαίδευσή του. Ο Ευαγγελινός Μιχελής όμως, βιβλιοφάγος και πολυμαθής, όπως χαρακτηρίζεται από την οικογένεια του, θα καταφέρει να “πιάσει” την υψηλότερη βαθμολογία του σχεδόν 19,5 στις Πανελλαδικές εξετάσεις προκειμένου να περάσει στον Πανεπιστήμιο .

Η Ιατρική Σχολή δεν ήταν από πάντα το όνειρό του ξεκάθαρα και απόλυτα, παρόλα αυτά ήταν η πρώτη του επιλογή στο μηχανογραφικό του έπειτα από τα μόρια που συγκέντρωσε. Οι οικείοι του θυμούνται για εκείνον ότι από πολύ μικρός του άρεσε το διάβασμα και η μελέτη και έβρισκε τα βιβλία μία απελευθέρωση και ψυχαγωγία που τον οδήγησε μπροστά.

Ευαγγελινός Μιχελής : Η συνέντευξη που έδωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ο  Ευαγγελινός Μιχελής παρά το νεαρό της ηλικίας του δείχνει ένα συνειδητοποιημένο παιδί και παρά την μεγάλη του επιτυχία παραμένει ταπεινός και προσηλωμένος στον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να μπορέσει να κάνει τη διαφορά για τη χώρα του και να πάει την Ελλάδα ένα βήμα μπροστά.

Όπως ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά : «Όταν έχεις όρεξη, δημιουργικότητα και συνέπεια στη ζωή σου θα βρεις το δρόμο σου και θα δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις να πας τη χώρας σου μπροστά…».

Ο  Ευαγγελινός Μιχελής είναι ένα νέρο παιδί γεμάτο όρεξη για ζωή αλλά και όνειρα γεμάτα αισιοδοξία για την μελλοντική επαγγελματική του πορεία. Οι κάτοικοι του μικρού του χωριού στα τα Δενδρινάτα Πυλάρου έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα λόγια και να αισθανθούν υπερήφανοι που ο τόπος του “γέννησε” έναν μελλοντικό επιστήμονα. 

Ευαγγελινός Μιχελής : Τα μηνύματα του πατέρα του

Ο  Ευαγγελινός Μιχελής “εκδηλώνεται” ως χαρακτήρας μέσα από τις περιγραφές του υπερήφανου πατέρα του. Ο κ. Μιχελής θα αναπολήσει τις στιγμές όπου ο μικρός Ευάγγελος θα αγνοήσει το παιχνίδι για να αφοσιωθεί στη μουσική και το διάβασμα που ήταν οι δύο μεγαλύτερες αγάπες της ζωής του.

«Ήταν βιβλιοφάγος, από την ώρα που έμαθε να διαβάζει»

«Θα μπορούσε να βγάλει και 20, αλλά η βιολογία τον “πρόδωσε”» . Μιλώντας με χιούμορ για τη βαθμολογία που συγκέντρωσε ο γιος του, δείχνει έναν πατέρα που πιστεύει πολύ στο παιδί του και περιμένει αγωνιωδώς να δει τα επόμενα μεγάλα σημαντικά του βήματα.

«Για αυτό που ένιωσα μεγάλη έκπληξη ήταν η έκταση που πήρε το όλο ζήτημα, στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα στην Ελλάδα»

Ευαγγελινός Μιχελής : Ο ανθρωποκεντρικός στόχος της ζωής του

Ο Ευαγγελινός Μιχελής μπορεί να πέρασει στο Τμήμα της Ιατρικής Σχολής, παρόλα αυτά ο σκοπός της ζωής του είναι να μπορέσει να βοηθήσει τον συνάνθρωπο που με ότι αυτό συνεπάγεται.

«Η επιτυχία μου να περάσω στην ιατρική είναι μόνο η αρχή. Θέλω να βοηθήσω τον κόσμο να γίνει καλά. Έστω και να τον κάνω πιο χαρούμενο, αυτό μου αρκεί. Μακάρι να καταφέρω να ασχοληθώ με μία καινοτόμο έρευνα, σε μία πρωτότυπη θεραπεία. Όλα αυτά όμως τα όνειρα του μέλλοντος μπορεί να πραγματοποιηθούν μόνο σε συνεργασία με άλλους ανθρώπους. Η ιατρική δεν είναι ατομική υπόθεση»

Διακρίνεται στον Ευαγγελινός Μιχελή μία φιλοδοξία για το μέλλον της ανθρωπότητας και ίσως μία κλίση προς την έρευνα.

Ευαγγελινός Μιχελής : Εξισοροπώντας τον χρόνο και τα όρια

Ο Ευαγγελινός Μιχελής είναι ένα παιδί που πατάει γερά στα πόδια του και πιστεύει στον εαυτό του και τις ικανότητές του. Παραμένει αισιόδοξος και συγκοτημένος όταν πρόκειται για το μέλλον. Σίγουρα τα εφόδια που του χάρισε η οικογένειά του και το στήριγμα είναι τα πιο σημαντικά που θα κρατήσει στη πλέον ενήλικη ζωή του.

Δεν ήταν όμως πάντα “γαλήνια” τα πράγματα για τον Ευαγγελινός Μιχελή, ο οποίος έπρεπε να βρει τις ισορροπίες σε μια τόσο μεγάλη οικογένεια, για να διεκδικήσει έναν ορισμένο προσωπικό χρόνο για μελέτη ή ξεκούραση.

«Στο σπίτι γίνεται ένας mini πόλεμος. Το μυστικό όμως είναι ένα: να ισορροπείς, να σέβεσαι τα θέλω των άλλων και να συμβιώνεις με ηρεμία. Όταν μάθεις να μοιράζεσαι αποκτάς άλλα προτερήματα για την υπόλοιπη ζωή σου. Συνυπήρχα με την οικογένεια μου και θα συνεχίσω να το κάνω. Δεν λέω, κάποιες φορές, κυρίως μετά το Πάσχα, χρειάστηκε να πηγαίνω στη γιαγιά μου για να διαβάζω. Η αγάπη της μου έδινε περίσσιο κουράγιο»

Ο Ευαγγελινός Μιχελής χρειάστηκε για κάποιο διάστημα να αφοσιωθεί στον εαυτό του και το διάσμα προκειμένου να επιτύχει στις εξετάσεις. Αυτό συνεπάγεται με το ότι “χωρίστηκε” για αρκετό καιρό από τους φίλους και γνωστούς, όμως το αποτέλεσμα άξιζε και τον δικαίωσε. Άλλωστε μετά την μεγάλη του νίκη η μόνη του απασχόληση ήτανε το καλοκαίρι οι διακοπές και οι φίλοι.

Ευαγγελινός Μιχελής : Τα έμφυτα χαρίσματά του

Ο Ευαγγελινός Μιχελής είναι πανέτοιμος για ξεκινήσει το νέο ταξίδι της ζωής του ως φοιτήτης πλέον της ιατρικής. Έχει συνηθίσει να αγωνίζεται και να μην τον τρομάζει η κούραση όταν πρόκειται για έναν στόχο. Από πολύ μικρός άλλωστε έπρεπε να κάνει μεγάλα δρομολόγια για να πηγαίνει στο σχολείο του νησιού του. Επιπλέον Ο Ευάγγελος Μιχελής είναι ένα εργατικό παιδί το οποίο έχει ήδη ανεξαρτητοποιηθεί από την οικογένειά του και έχει βρει μια θέση στον τουριστικό τομέα για να καλύπτει τα φοιτητικά του έξοδα.

Αυτό άλλωστε δεν θα ήταν δύσκολο για εκείνον, καθώς έχει μία έμφυτη τάση να εξυπηρετεί τον κόσμο, είναι κοινωνικός και γνωρίζει άπταιστα δύο γλώσσες, Αγγλικά και Ιταλικά.

«Οι καρδιές μας ηρεμούν μόνο όταν αυτό που κάνεις το κάνεις με αγάπη» θα μας πει. «Η επιτυχία ή μία παροδική αποτυχία δε καθορίζουν τη ζωή σου. Όμως όλες οι γνώσεις που αποκτάς θα φανούν χρήσιμες στο μέλλον, αν έχεις όρεξη και διάθεση να τις χρησιμοποιήσεις και να κάνεις τον κόσμο πιο όμορφο»

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μας κάνεις περήφανους: Διεθνής διάκριση για τον Μάκη Παπαδημητρίου, σε λίστα με τους καλύτερους ηθοποιούς

Αλέκος Συσσοβίτης: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι προτάσεις για να γίνει πατέρας και οι κρίσεις πανικού που παραλίγο να τον σκοτώσουν

Μαρία Φωκά: Η άγνωστη ιστορία της κατασκοπίας, τα χρόνια της φυλακής,το άτομο που την “έδωσε” και το άδοξο τέλος στην Αγγλία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ