αλέκος-συσσοβίτης-τα-δύσκολα-παιδικά-64359

Αλέκος Συσσοβίτης: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, οι προτάσεις για να γίνει πατέρας και οι κρίσεις πανικού που παραλίγο να τον σκοτώσουν

Ανάγνωση: 8'

Aλέκος Συσσοβίτης: Ο Αλέκος Συσσοβίτης συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσω από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Είσαι το ταίρι μου”. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονική αλλά μέχρι στην πρωτεύουσα για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους. Είναι ένας αγαπητός ηθοποιός με μεγάλο υποκριτικό ταλέντο το οποίο έχει αποδείξει σε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους.

Αλέκος Συσσοβίτης: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Για τον Αλέκο Συσσοβίτη δεν ήταν πάντοτε τα πράγματα εύκολα, ιδιαίτερα κατά την παιδική του ηλικία. Όπως ο ίδιος έχει πει, μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια και σε εργατικές πολυκατοικίες. Από 13 χρονών τον έπαιρνε ο πατέρας του, που ήταν σοβατζής, μαζί του για δουλειά. Η μητέρα του ήταν μοδίστρα. Στα 40 τ.μ. του σπιτιού τους ζούσε και η αδελφή του. Ο ίδιος δεν είχε καν δωμάτιο – κοιμόταν στην κουζίνα. Και όμως, η ζωή του επιφύλασσε πολλές και μεγάλες εκπλήξεις.

Όπως χαρακτηριστικά έχει αναφέρει ο ηθοποιός Αλέκος Συσσοβίτης : “Δυστυχώς, τα παιδικά χρόνια ήταν δύσκολα λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προέκυπταν από την ασταθή και βαριά ψυχολογική κατάσταση της μητέρας μου. Ζούσαμε πολύ αντιφατικά: ήταν σαν μέσα στο σπίτι να υπήρχε και ένα ψυχιατρείο και ένας ναός αγάπης – αλλά μιας αγάπης παθολογικής. Η μάνα μου, δηλαδή, ήταν δεμένη με μένα σε βαθμό μεγάλης εξάρτησης. Κι ενώ ήταν ένας άνθρωπος με πολύ τσαγανό, δουλευταρού και πολύ αστεία, ήταν άρρωστη ψυχικά και πολύ κυκλοθυμική – περνούσε από το μαύρο στο άσπρο σε κλάσματα του δευτερολέπτου”.

Ο ίδιος είχε πει το 2019: “Λατρεύω τη μοναξιά και τη μοναχικότητά μου. Είμαι πάρα πολύ ήσυχος. Κοιμάμαι ήσυχα, γιατί το ζητούμενο είναι πραγματικά να πέφτεις στο κρεβάτι και να κλείνεις τα μάτια σου ήρεμα”. Ο Αλέκος Συσσοβίτης είναι ένας άνθρωπος που κρατάει τον εαυτό του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας όσο είναι εφικτό και δεν προκαλεί. Είναι ευχαριστημένος με τον εαυτό του και τις επιτυχίες του και αυτό είναι κάτι που κρατάει ήρεμο.

Αλέκος Συσσοβίτης: Η καριέρα στην υποκριτική και το modeling

Ο Αλέκος Συσσοβίτης αρχικά πήγε σε μια τεχνική σχολή και σε ηλικία 17 ετών βρέθηκε στη Μύκονο, όπου ασχολήθηκε με διάφορα επαγγέλματα. Ασχολήθηκε με το μόντελινγκ για 2 χρόνια, ενώ στις αρχές και μέσα της δεκαετίας του ’90 στράφηκε στην ηθοποιία, μετά από μια συγκυρία και τη συμμετοχή του για πρώτη φορά στον κινηματογράφο στην ταινία “Ελεύθερη κατάδυση” του Γιώργου Πανουσόπουλου το 1995, με συμπρωταγωνίστριες τη Βαλέρια Χριστοδουλίδου και την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Το ζευγάρι ήταν ενάμιση χρόνο παρέα και ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του: “Είναι η πρώτη γυναίκα που θα σηκώσει το τηλέφωνο να μου πει χρόνια πολλά κάθε φορά που έχω γενέθλια και με δακρύζει αυτό το πράγμα”.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης έχει κάνει σημαντικές συνεργασίες με πολλά ονόματα του θεάτρου. Το 1999 συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε δυο παραστάσεις κατά το χρονικό διάστημα 2006-2008. Ο ηθοποιός είχε δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι έχει τελειώσει μηχανικός αυτοκινήτων, ενώ ως ηθοποιός είναι αυτοδίδακτος. “Την περίοδο που κάναμε το ‘Είσαι το ταίρι μου’ στο θέατρο εκείνη την περίοδο έπαιζα σε δουλειές που είχαν ένα πολύ δυνατό ποιοτικό στίγμα”, είχε πει ο Αλέκος. Φρόντιζα επειδή ποτέ δεν είχα πάει ποτέ σε σχολή, –είμαι αυτοδίδακτος- να παίζω με καλούς ηθοποιούς και να με σκηνοθετούν καλοί σκηνοθέτες. Αυτό το κέρδισα με κόπο”, είχε προσθέσει.

Αλέκος Συσσοβίτης: Ο πραγματικό λόγος που δεν έχει αποκτήσει ένα παιδί

Ο λόγος που δεν έχει δεσμευτεί ακόμη ή να κάνει παιδί, όχι επειδή δεν θέλει αλλά γιατί θέλει, να γουστάρει τη γυναίκα που θα τον κάνει πατέρα και όχι να συμβιβαστεί. Ο Αλέκος Συσσοβίτης είχε πει:”Είμαι άνθρωπος του ενστίκτου και της καρδιάς και αν δεν ερωτευτώ και αγαπήσω βαθιά έναν άνθρωπο, πράγμα που δεν μου συμβαίνει συχνά, δεν μπορώ να αρχίσω να σκέφτομαι γάμο και παιδιά. Ξέρω ότι αυτό εμένα, σύντομα, δεν θα με κρατήσει. Όταν ο νους κυριαρχεί πάνω στην καρδιά, για μένα τα πράγματα δεν λειτουργούν. Όταν δεν πολυγουστάρεις έναν άνθρωπο, αλλά απλά βλέπεις την προοπτική μιας οικογένειας, όταν ξεπερνάς τον άνθρωπο και βλέπεις τα παιδιά, τότε πώς θα κοιμηθείς μαζί του και θα κάνεις έρωτα μαζί του; Αν το σώμα δεν θέλει, δεν μπορώ να το πάω με τον νου. Γι’ αυτό και 8 στα 10 ζευγάρια χωρίζουν, είναι προβληματικό το μοντέλο.”

Ο Αλέκος Συσσοβίτης έχει μιλήσει εκτενέστερα για τις σχέσεις και τις απόψεις του για την οικογένεια. Όπως ο ίδιος λέει παραμένει μία”ρομαντικλη ψυχή” ανάμεσα σε λογικούς ανθρώπους.

“Δεν είχα ποτέ το όνειρο της μεγάλης σταθερής οικογένειας. Μία φορά στη ζωή μου μου συνέβη και μάλλον ήταν μηχανισμός για να επαναφέρω μία σχέση που κατέστρεφα… Δεν είχα αυτή τη μεγάλη ανάγκη, δεν ονειρεύομαι ότι θέλω παιδί διακαώς. Μου έχουν ζητήσει πολλές φίλες μου να κάνουμε μαζί παιδί και να μην το βλέπω ή να το βλέπω όποτε θέλω και να το αναλάβουν αυτές, αλλά εμένα σε αυτόν τον τομέα μου αρέσει η συντροφικότητα και το μοίρασμα. Όμως πού είναι η γυναίκα σε αυτό το όνειρο; Υπάρχω σε μία μοναχικότητα η οποία είναι πολύ δημιουργική”

Αλέκος Συσσοβίτης: Η απογοήτευση από συνεργάτες που δεν μπορεί να ξεπεράσει

Όπως ο Αλέκος Συσσοβίτης έχει αναφέρει: “Από τότε που κάναμε την επιτυχία στο ‘Είσαι το ταίρι μου’ δεν ξαναχτύπησε ποτέ το τηλέφωνο για το κινηματογράφο. Δεν έχω κάνει ούτε μία ταινία στον κινηματογράφο, εδώ και 20 χρόνια. Λες και αυτό στιγμάτισε την ταυτότητά μου.Από τη στιγμή που έγινε μία μεγάλη επιτυχία στην τηλεόραση, λες και οι άνθρωποι του κινηματογράφου θεωρούν ότι δεν έχεις θέση στο σινεμά”, είχε προσθέσει ο ηθοποιός.

Αλέκος Συσσοβίτης: «Δεν είχα κανέναν έλεγχο, έλεγα ότι τώρα θα πεθάνω»

Ο Αλέκος Συσσοβίτης βρέθηκε καλεσμένος το απόγευμα του Σαββάτου στην εκπομπή «Γεια σου» και μίλησε μεταξύ άλλων στην Μαρία Μπακοδήμου για την κρίση πανικού που είχε πάθει στο παρελθόν. Όπως υποστηρίζει ο ηθοποιός  η ψυχική υγεία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που δεν πρέπει να υποτιμούμε.

«Έχω πάθει μια φορά πραγματικά κρίση πανικού. Ναι, έχω πάθει και πραγματικά ήταν η μόνη στιγμή στη ζωή μου που δεν είχα κανέναν έλεγχο. Έλεγα ότι τώρα, μα τώρα, θα πεθάνω.

Ο Αλέκος Συσσοβίτης είναι ένας πολύ καλός ηθοποιός με ήθος και διακριτικότητα. Έχει υπάρχει ένας από τους “ωραίους” της ελληνικής τηλεόρασης και παρότι ο κόσμος τον έχει συνδυάσει με τον ρόλο του στη σειρά “Είσαι το ταίρι μου “, ο ίδιος θέλει να απομαλρυνθεί από αυτό και να αποδείξει περαιτέρω την υποκριτική του ικανότητα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Καθηλώνει ο Αλέκος Συσσοβίτης: «Οι νέοι προτιμούν να είναι άνεργοι, παρά να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν»

«Δεν έχουν φύγει από το μυαλό και την ψυχή μου»: Ραγίζει καρδιές ο Αλέκος Συσσοβίτης για την απώλεια των γονιών του

Ήταν όλες ερωτευμενές μαζί τους: Αυτοί είναι οι αγαπημένοι ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ