οικονομικά-ταξίδια-συμβουλές-για-τη-δ-61947

Οικονομικά ταξίδια: Συμβουλές για τη διαμονή, τη μεταφορά και το φαγητό σας

Ανάγνωση: 11'

Τα ταξίδια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής. Για πολλούς ανθρώπους, τα ταξίδια είναι να πηγαίνουν σε νέα μέρη, να κάθονται κατά μήκος της παραλίας πίνοντας μερικές μαργαρίτες και να βγάζουν φωτογραφίες για το Instagram και για άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Αλλά υπάρχουν περισσότερα στο ταξίδι από αυτό που φαίνεται στην επιφάνεια. Το ταξίδι είναι μια επένδυση στον εαυτό σας. Είναι μια ευκαιρία να βιώσετε τη ζωή με διαφορετικούς τρόπους και να αποφύγετε τη μονοτονία του καθημερινού σας περιβάλλοντος.

Τα ταξίδια ανοίγουν τους ορίζοντες για να μάθετε και να βιώσετε νέες ιδέες, προοπτικές, πολιτισμούς, τοπία, ακόμη και κουζίνες, αν σας αρέσει να τρώτε. Τα ταξίδια έχουν απεριόριστα πλεονεκτήματα. Δεν χρειάζεται να έχετε ένα τεράστιο φορτίο μετρητών στον τραπεζικό σας λογαριασμό για να ταξιδέψετε σε χαλαρά και συναρπαστικά μέρη. Ακόμη και με μικρούς πόρους, είναι δυνατό να κάνετε δώρο στον εαυτό σας όμορφα ταξίδια.

Έχοντας γνώση ορισμένων συμβουλών για να ταξιδέψετε με προϋπολογισμό, δεν χρειάζεται να κερδίσετε το λαχείο για να εξερευνήσετε τον κόσμο. Αλλά πριν πάτε σε αυτό το ταξίδι, κάντε πρώτα μια ασφάλεια ταξιδιού. Αυτή είναι ίσως μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές για να ταξιδέψετε με προϋπολογισμό. Προκειμένου να εξοικονομήσετε χρήματα σε απροσδόκητα γεγονότα (όπως ιατρικά προβλήματα ή προβλήματα αποσκευών, για παράδειγμα), να ταξιδεύετε πάντα με ασφάλεια με μια καλή ταξιδιωτική ασφάλιση που θα καλύπτει και τον κορωνοϊό.

1. Αποφύγετε την περίοδο αιχμής

Κατά την περίοδο αιχμής, η ζήτηση είναι υψηλή. Η ταξιδιωτική βιομηχανία εκμεταλλεύεται τις σχολικές διακοπές και την περίοδο αιχμής για να αυξήσει τις τιμές διαφόρων υπηρεσιών, εμπορευμάτων και δραστηριοτήτων. Στοχεύουν κυρίως σε όσους μπορούν να ταξιδέψουν μόνο αυτή την περίοδο. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις υψηλές τιμές είναι να μην ανήκετε στην ομάδα-στόχο.

Λόγω του λιγότερου κόσμου, θα έχετε περισσότερο χρόνο για να απολαύσετε τις διακοπές σας λόγω των μικρών ουρών στα αεροδρόμια και στα γραφεία κρατήσεων. Δεύτερον, ο καιρός είναι πιο ευχάριστος λόγω των μέτριων θερμοκρασιών που σας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσετε τις υπαίθριες δραστηριότητες για περισσότερη ώρα. Για να μην ξεχνάμε, οι υπηρεσίες που προσφέρονται κατά τη χαμηλή περίοδο είναι υψηλότερης ποιότητας και πιο εξατομικευμένες.

2. Κάντε κράτηση εκ των προτέρων

Μια βιασύνη της τελευταίας στιγμής μπορεί να σας κοστίσει αυτό το ταξίδι που περιμένατε με ανυπομονησία ή να σας αναγκάσει να παρατείνετε τις διακοπές σας για μερικές ακόμη μέρες, παρά το γεγονός ότι τα μετρητά σας εξαντλούνται. Είναι καλύτερο να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για τις πτήσεις σας, ειδικά για πτήσεις μετ’ επιστροφής, μεταφορά, διαμονή και άλλες υπηρεσίες που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, για να αποφύγετε τέτοια περιστατικά.

Η κράτηση από νωρίς εξοικονομεί χρήματα. Για παράδειγμα, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις σε όσους κάνουν κράτηση πτήσεων εβδομάδες και μήνες πριν από την ημερομηνία αναχώρησης. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα αποφεύγοντας τις υψηλές χρεώσεις συναλλαγών και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες που σχετίζονται με τις εποχές αιχμής. Άλλα πλεονεκτήματα της κράτησης εκ των προτέρων περιλαμβάνουν την απόλαυση ενός ταξιδιού χωρίς προβλήματα, την εξοικονόμηση χρόνου, αποφεύγοντας τις μεγάλες ουρές που είναι συνώνυμες με τις περιόδους αιχμής και την ευκαιρία να επιλέξετε τις καλύτερες προσφορές.

3. Αγοράστε μια ταξιδιωτική ασφάλιση

Αυτή είναι μια από τις κρίσιμες συμβουλές για να ταξιδέψετε με προϋπολογισμό. Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να φαίνεται σαν ένα επιπλέον κόστος. Ωστόσο, είναι καλύτερο να το δείτε ως μια επένδυση που μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή πριν από το ταξίδι, μπορεί να συμβεί κάτι ατυχές. Για παράδειγμα, το ταξίδι μπορεί να ακυρωθεί, οι αποσκευές σας να χαθούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ή Θεός φυλάξοι, μπορεί να αρρωστήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να φροντίσει για όλα αυτά και να εξασφαλίσει ότι η υπέροχη εμπειρία δεν περιορίζεται από τέτοια πράγματα.

4. Χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα. Η δημόσια συγκοινωνία είναι πάντα φθηνότερη από το να μετακινείστε με ταξί σας ή προσωπικό οδηγό στην πόλη ή στον προορισμό σας. Εάν έχετε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για να κάνετε ένα οδικό ταξίδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις άδειες θέσεις μεταφέροντας μερικούς ανθρώπους που κατευθύνονται προς την κατεύθυνση που πηγαίνετε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βγάλετε λίγα χρήματα για να αγοράσετε λίγη βενζίνη για το ταξίδι αντί να στραφείτε στην τσέπη σας.

5. Επιλέξτε ξενώνα ή διαμερίσματα

Τα ξενοδοχεία μπορεί να είναι αρκετά ακριβά και η εύρεση ξενοδοχείων που προσφέρουν εκπτώσεις, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, μπορεί να είναι μια τεράστια πρόκληση. Επομένως, εάν ταξιδεύετε με προϋπολογισμό, αποφύγετε τα ξενοδοχεία όσο το δυνατόν περισσότερο. Η επιλογή ενός ξενώνα ή διαμερίσματος είναι μια φθηνότερη εναλλακτική. Ένα διαμέρισμα είναι μια καλή επιλογή αν έχετε μεγάλη οικογένεια. Αλλά αν είστε μικρότερη ομάδα και δεν σκοπεύετε να μείνετε για πολύ, μπορείτε να βρείτε ξενώνες στην περιοχή.

Το κόστος της ενοικίασης ενός διαμερίσματος ή της επιβίβασης σε έναν ξενώνα είναι ως επί το πλείστον ένα κλάσμα του κόστους ενός δωματίου ξενοδοχείου. Εάν έχετε φίλους ή συγγενείς στην περιοχή που πηγαίνετε, μπορείτε να τους ζητήσετε να σας φιλοξενήσουν για κάποια βράδια. Μπορείτε να μείνετε στα σπίτια των ανθρώπων δωρεάν. Ωστόσο, δώστε προτεραιότητα στην ασφάλειά σας εάν σας φιλοξενεί κάποιος ξένος.

6. Ελαφρύ ταξίδι (αποφύγετε τα μεγάλα έξοδα αποσκευών)

Σχετικά με τις συμβουλές για να ταξιδέψετε με προϋπολογισμό, είναι σημαντικό να θυμάστε τη συμβουλή για ελαφρύ ταξίδι για να περιορίσετε τα έξοδα αποσκευών. Τα αεροδρόμια επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις για μεγάλες και βαριές αποσκευές. Αυτά τα κόστη μπορεί να αθροιστούν μέχρι το σημείο να ρίξετε τον προϋπολογισμό του ταξιδιού σας στη θάλασσα. Συσκευάστε μόνο ό,τι χρειάζεστε και στρώστε τα ρούχα σας. Εάν είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι οι αποσκευές σας είναι αρκετά ελαφριές ώστε να παραμείνουν δίπλα σας. Αυτό σας βοηθά να αποφύγετε περιστατικά όπου οι αποσκευές αφήνονται κατά λάθος.

Εκτός από την εξοικονόμηση χρημάτων, το ελαφρύ ταξίδι σας διευκολύνει να μετακινηθείτε και να πλοηγηθείτε πιο γρήγορα σε καταστάσεις, όπως πολυσύχναστους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

7. Προγραμματίστε πριν το ταξίδι

Αυτή είναι ίσως μια από τις βασικές συμβουλές για να ταξιδέψετε με προϋπολογισμό. Το να είσαι αυθόρμητος δεν είναι πρόβλημα αν έχεις χρήματα και χρόνο να το διασκεδάσεις. Ωστόσο, εάν θέλετε να κρατήσετε χαμηλά τα έξοδα ταξιδιού, είναι επιτακτική ανάγκη να προγραμματίσετε εκ των προτέρων. Ο προγραμματισμός δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι αυστηρός και αυστηρός με τα πάντα.

Όταν σχεδιάζετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει σχεδόν τα πάντα. Ένα σχέδιο σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε μια ιδέα για τη διάρκεια του ταξιδιού, τη διαδρομή της επικής περιπέτειας που σκοπεύετε να ακολουθήσετε και τα χρήματα που ξοδεύετε για διαμονή, φαγητό και διασκεδαστικές δραστηριότητες. Ο προγραμματισμός διασφαλίζει ότι αφήνετε λιγότερες πιθανότητες για απροσδόκητες δαπάνες.

8. Μείνετε ενημερωμένοι για προσφορές και ειδικές εκπτώσεις

Το να είστε σε επιφυλακή για προσφορές και ειδικές εκπτώσεις μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε πολλά χρήματα στο ταξίδι σας. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε λίγους μήνες, μπορείτε να αναζητήσετε αεροπορικές εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές για πτήσεις που έχουν κάνει κράτηση μήνες ή εβδομάδες νωρίτερα.

Οι εκπτώσεις σας εξοικονομούν χρήματα ενώ σας δίνουν την ευκαιρία να λάβετε τις καλύτερες προσφορές. Απλώς προγραμματίστε εκ των προτέρων και θα επωφεληθείτε από τα τεράστια οφέλη των προσφορών και των εκπτώσεων.

9. Τρώτε τοπικό φαγητό

Σε πολλούς αρέσει να ταξιδεύουν για να γνωρίσουν τις νέες κουζίνες. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο να φάτε με έναν προϋπολογισμό ενώ βρίσκεστε σε ένα ταξίδι σε ένα νέο μέρος. Οι κουζίνες μπορεί να είναι δελεαστικές και σαγηνευτικές σε σημείο που ξεχνάτε να παρακολουθείτε τον προϋπολογισμό σας. Το μυστικό για να εξοικονομήσετε χρήματα ενώ εξακολουθείτε να έχετε τη γαστρονομική εμπειρία διαφορετικών κουζινών είναι να τρώτε τοπικό φαγητό.

Βγείτε από την τουριστική ζώνη και κατευθυνθείτε προς τα εστιατόρια έξω από τα κέντρα της πόλης. Τα εστιατόρια σερβίρουν λιγότερο ακριβό φαγητό ενώ παρέχουν ένα αναζωογονητικό περιβάλλον. Ζητήστε συστάσεις για τα καλύτερα τοπικά εστιατόρια από ντόπιους, όπως μπάρμαν και επιβάτες. Εκτός από αυτό, μπορείτε να δείτε ιστότοπους που παρέχουν τοπικές κριτικές για διαφορετικά εστιατόρια.

10. Πάρτε μια τοπική κάρτα SIM

Το τελευταίο στις συμβουλές μας για ταξίδια με προϋπολογισμό. Η λήψη μιας τοπικής κάρτας SIM σάς δίνει τη δυνατότητα να αγοράζετε πακέτα δεδομένων και φωνής σε τοπικές τιμές και να παραμένετε συνδεδεμένοι ενώ ταξιδεύετε στο εξωτερικό. Η χρήση τοπικής SIM είναι πολύ φθηνότερη από την περιαγωγή δεδομένων, την αγορά Wi-Fi στο εξωτερικό ή τη χρήση μιας διεθνούς κάρτας SIM. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα τηλέφωνο έτοιμο για διεθνή ταξίδια.

Τα φθηνά πακέτα δεδομένων, γραπτών μηνυμάτων και κλήσεων θα σας βοηθήσουν να περιηγηθείτε στο νέο μέρος, ενώ θα διατηρήσετε επαφή με το σπίτι σας.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Αυτό τρώει κάθε πρωί και έχει ενέργεια: Η Ελένη Πετρουλάκη καταρρίπτει τον μύθο & αποκαλύπτει τα μυστικά της για τέλεια σιλουέτα

Η δίαιτα της… τελευταίας στιγμής: Να τι τρώει η Τσιμτσιλή πριν πάει διακοπές και χάνει 3 κιλά σε 14 μέρες

Πίνει αuτό το σπιτικό ρόφημα κάθε μέρα: Έτσι κατάφερε να χάσει όλα τα περιττά κιλά η Ζέτα Μακρυπούλια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ