παγκόσμια-ανησυχία-η-βρετανική-εταιρ-65578

Παγκόσμια ανησυχία: Η βρετανική εταιρεία Ernst & Young απολύει 3.000 εργαζομένους

Ανάγνωση: 4'

Η βρετανική εταιρεία EY, δραστηριοποιείται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο μεταξύ αυτών και στη χώρα μας αλλά και στις ΗΠΑ.

Τι συνέβη

Εκατοστιαία, πρόκειται για κάτω από 5% των εργαζομένων της στη χώρα αυτή, εξήγησε ο όμιλος σε μήνυμά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.Και άλλες μεγάλες εταιρείες συμβούλων έλαβαν πρόσφατα παρόμοιες αποφάσεις, όπως η Accenture, που ανακοίνωσε στα τέλη Μαρτίου σχέδιο μείωσης του λειτουργικού της κόστους που προβλέπει την κατάργηση περίπου 19.000 θέσεων εργασίας –του 2,5% του συνόλου– τους 18 προσεχείς μήνες.Κατά δημοσιεύματα στον Τύπο, η KPMG επίσης ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο την πρόθεσή της να απολύσει περίπου 700 εργαζομένους της στις ΗΠΑ (το 2% του συνόλου), ενώ η McKinsey προβλέπει να καταργήσει 2.000 θέσεις.Στην EY, η διοίκησή της ανέφερε πως η κατάργηση θέσεων εργασίας «εγγράφεται στο πλαίσιο της διαχείρισης των τρεχουσών δραστηριοτήτων μας» και δεν είναι αποτέλεσμα της «εξέτασης στρατηγικής» που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Ο όμιλος Ernst & Young, ο οποίος ανακοίνωνε επίσημα τον Σεπτέμβριο την πρόθεσή του να διαχωρίσει τις συμβουλευτικές του υπηρεσίες από αυτές των ορκωτών λογιστών για να μπορεί να εξασφαλίζει συμβάσεις σε κάθε τομέα χωρίς να ανησυχεί για ενδεχόμενες συγκρούσεις συμφερόντων, εντέλει είδε το σχέδιο αυτό να τορπιλίζεται από την εκτελεστική επιτροπή της θυγατρικής του στις ΗΠΑ.Κατά την εφημερίδα Financial Times, που αναφέρθηκε πρώτη στις απολύσεις στην EY, οι περικοπές θα γίνουν κυρίως στο τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Ποια είναι η εταιρία αυτή;

Στην EY, ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο. Οι γνώσεις και οι ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρουμε, συμβάλλουν στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης προς τις κεφαλαιαγορές και τις οικονομίες, παγκοσμίως. Δημιουργούμε ηγετικά στελέχη που συνεργάζονται για να τηρήσουν τις υποσχέσεις μας προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Έτσι, διαδραματίζουμε έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, τόσο για το ανθρώπινο δυναμικό μας, όσο και για τους πελάτες μας και τις κοινότητές μας.

Το όραμά της, σύμφωνα με τους ιδρυτές

Σε έναν κόσμο, ο οποίος αλλάζει ταχύτερα από ποτέ, το όραμά μας λειτουργεί όπως ο «Πολικός Αστέρας» — καθοδηγώντας τους περισσότερους από 280.000 ανθρώπους μας, θέτοντας το πλαίσιο της καθημερινής μας εργασίας και προσδίδοντάς της νόημα. Υποστηρίζουμε τους πρωτοπόρους των ψηφιακών τεχνολογιών στη μάχη κατά της πειρατείας δεδομένων, καθοδηγούμε κυβερνήσεις εν μέσω κρίσεων ρευστότητας, ξεκλειδώνουμε νέες ιατρικές θεραπείες μέσω των data analytics, και διεξάγουμε ελέγχους υψηλής ποιότητας, για να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια, συνεργαζόμαστε με επιχειρηματίες, εταιρείες και κυβερνήσεις, για να επιλύσουμε τις πιεστικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Μέσω των ολοκληρωμένων υπηρεσιών μας — Ελεγκτικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Διασφάλισης, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, Φορολογικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Συμβούλων Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών— και μέσω της βαθιάς γνώσης των κλάδων της οικονομίας, βοηθάμε τους πελάτες μας να εκμεταλλευτούν τις νέες ευκαιρίες, καθώς και να αξιολογήσουν και να διαχειριστούν τους κινδύνους, προκειμένου να επιτύχουν μία υπεύθυνη ανάπτυξη. Οι διεπιστημονικές, υψηλών επιδόσεων ομάδες μας, βοηθούν τους πελάτες να εκπληρώσουν τις κανονιστικές τους υποχρεώσεις, να ενημερώσουν αποτελεσματικά τους επενδυτές και να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ενδιαφερόμενων μερών.

Πιστεύουμε ότι ένας καλύτερος εργασιακός κόσμος είναι αυτός στον οποίο η οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς. Εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε διαρκώς την ποιότητα των υπηρεσιών μας, επενδύοντας τόσο στους ανθρώπους μας, όσο και στην καινοτομία. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε, τόσο με τους πελάτες μας, όσο και με άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την εμπειρία μας, για να επιτύχουμε τον σκοπό μας και να προκαλέσουμε θετικές αλλαγές.

Ελπίζουμε το ζήτημα να λυθεί και να μην υπάρξει άλλος κόσμος που θα χάσει τη δουλειά του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ