μπήκε-στο-γκίνες-στο-lockdown-έτρεξε-95-μαραθών-65638

Μπήκε στο Γκίνες στο lockdown: Έτρεξε 95 μαραθώνιους σε 95 ημέρες και έσπασε ρεκόρ

Ανάγνωση: 4'

Οι περισσότεροι άνθρωποι δυσκολεύονται πολύ κατά το τρέξιμο. Τα 42.195 μέτρα μπορεί να είναι ένα εξαντλητικό βασανιστήριο. Παρόλα αυτά, μια 28χρονη δρομέας επιχείρησε να τρέξει 95 μαραθώνιους σε 95 ημέρες και κατέκτησε μία θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Για την Αλίσα Κλαρκ, όλα ξεκίνησαν με το lockdown, αλλά όσο έτρεχε, τόσο οι στόχοι της μεγάλωναν. Τελικά, σταμάτησε μόνο όταν αρρώστησε και αφού είχε συμπληρώσει 95 μαραθώνιους σε διάδρομο γυμναστικής, από τις 31 Μαρτίου έως τις 3 Ιουλίου 2020.

Ο μαραθώνιος εν μέσω lockdown

Η Αμερικανίδα, που είναι δρομέας υπερμαραθωνίων, βρισκόταν στη Νάπολη με τον σύζυγό της- που είναι στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ- όταν ξέσπασε η πανδημία.

Με δεδομένο πως οι αγώνες ακυρώνονταν, εξαιτίας του κορωνοϊού, αποφάσισε να θέσει μια πρόκληση στον εαυτό της: να τρέχει έναν μαραθώνιο στον διάδρομο κάθε ημέρα, μέχρι να αρθεί το lockdown. Το αρχικό πλάνο της ήταν να κάνει 14 τέτοιες «κούρσες». Όταν όμως παρατάθηκε το lockdown, αποφάσισε να συνεχίσει μέχρι να αρθούν τα μέτρα περιορισμού.

Την 25η ημέρα συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να απειλήσει το ρεκόρ, που είχε πετύχει η Βρετανίδα Άλις Μπερτς το 2015, που έτρεχε έναν μαραθώνιο επί 60 συνεχείς ημέρες.

Η ασθένεια από κορωνοϊό και πως συνέχισε την άθλησή της

Τελικά, αυτή η πρόκληση τη βοήθησε τόσο στην καθημερινότητά της, εν μέσω πανδημίας, που η Κλαρκ αποφάσισε να δοκιμάσει να κάνει μαραθώνιους για 100 συνεχείς ημέρες. Τελικά, την 96η ημέρα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την «κούρσα» της, καθώς ένιωσε έναν πόνο στο στήθος. Αργότερα, η ίδια και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Για να φτάσει στο ρεκόρ, η Κλαρκ ακολούθησε αυστηρό πρόγραμμα. Ξεκινούσε να τρέχει κάθε ημέρα στις 07:30 το πρωί, ή στις 06:00 όταν επέστρεψε στη Φλόριντα. «Το πιο σημαντικό είναι να απολαμβάνεις αυτό που κάνεις. Αν δεν το αγαπάς, θα γίνει αγγαρεία. Θα έλεγα ότι απόλαυσα αληθινά το 95% του χρόνου που πέρασα τρέχοντας μαραθώνιους», δήλωσε.

Όσο ήταν στον διάδρομο, άκουγε audiobooks και podcasts και όταν πιεζόταν για να καλύψει την απόσταση έβλεπε «χαζές σειρές και ταινίες», για να διασκεδάζει.

Η πιο δύσκολη ημέρα ήταν αναμφίβολα εκείνη που με τον σύζυγό της επέστρεψαν στις ΗΠΑ, με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος. Η Κλαρκ έτρεξε έναν μαραθώνιο εκείνο το πρωί, προτού επιβιβαστεί στο αεροσκάφος στην Ιταλία, αλλά υπήρξε καθυστέρηση και έφτασαν σε βάση στη Γερμανία στις 21:30.

Η πτήση τους για τις ΗΠΑ προγραμματίστηκε στις 09:00 το επόμενο πρωί, οπότε προκειμένου να μην πάει τίποτα στραβά ξύπνησε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα και έτρεξε τον μαραθώνιο που είχε στο πρόγραμμα. Τελείωσε περίπου στις 05:20, έκανε ένα ντους αμέσως, έφαγε και κοιμήθηκε για λίγες ώρες, προτού «πετάξει» για τις ΗΠΑ.

Η βαρετή διαδικασία για την υποβολή αίτησης

Από τις «κούρσες» που έκανε, πιστεύει ότι η πιο γρήγορη ήταν περίπου 4 ώρες και η πιο αργή 4:45 ώρες. Παρά τη χαρά της για την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ, λέει ότι δεν θα προσπαθήσει να καταρρίψει κάποιο άλλο, εξαιτίας της βαρετής διαδικασίας που απαίτησε η αναγνώριση αυτού που σημείωσε. Της πήρε περίπου ένα χρόνο από τη στιγμή που άρχισε να συγκεντρώνει μαρτυρίες, βίντεο και δεδομένα, για την υποβολή της αίτησης.

Κλείνοντας, η Αλίσα Κλαρκ είναι μια γυναίκα με θέληση και πυγμή. Κατάφερε να εκμεταλλευτεί το εμπόδιο της πανδημίας και το έστρεψε υπέρ της. Έτσι έσπασε κάθε ρεκόρ.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Κορονοϊός: Τα νέα εμβόλια θα καλύπτουν τις νέες παραλλαγές – Ετοιμάζονται για το Φθινόπωρο

Επέστρεψε για τα καλά ο κορωνοϊός: 22 θάνατοι και 472 νοσηλείες στην «καρδιά» του καλοκαιριού

Οι συγκλονιστικές 6 λέξεις που είπε η Κέιτ Μίντλετον στα παιδιά της όταν ανακοίνωσε πως έχει καρκίvο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ