πράξη-αγάπης-έκανα-το-αυτονόητο-ως-πα-69573

Πράξη αγάπης: «Έκανα το αυτονόητο ως πατέρας, σ’αγαπώ!» – Ο Ιαβέρης δώρισε το νεφρό του στο γιο του

Ανάγνωση: 4'

Μια ακόμα συγκινητική ιστορία έρχεται να μας βάλει σε σκέψεις και να μας ξυπνήσει το συναίσθημα. Ο Ιαβέρης δώρισε στον γιο του το ένα του νεφρό. Μόνο αγάπη υπάρχει μεταξύ παιδιού και πατέρα καθώς «Σ’ αγαπώ» ήταν η πρώτη λέξη που είπε ο Ιαβέρης στον γιο του μόλις ξύπνησαν επτά ώρες μετά την μεταμόσχευση νεφρού που υποβλήθηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η φοβερή πράξη του Ιαβέρη

Ο θρύλος των αγώνων ράλι Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός ως Ιαβέρης, συγκλόνισε με την πράξη του να δωρίσει τον ένα νεφρό στον γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος διαγνώσθηκε τον Ιανουάριο του 2014 με νεφρική ανεπάρκεια. Όμως για τον ίδιο ήταν μια αυτονόητη πράξη που θα έκανε κάθε πατέρας.

«Περίμενα αυτή τη στιγμή και τη σκεφτόμουν πάνω από 4 χρόνια, που θα ξύπναγα από τη νάρκωση και ο Κωνσταντίνος θα είχε πάρει ένα νεφρό που θα τον βοηθούσε να επανέλθει, να αναγεννηθεί. Το πρώτο πράγμα που ακούστηκε, ήταν “σε αγαπώ”. Έκανα το αυτονόητο, έδωσα ως πατέρας στον γιο μου το νεφρό μου. Αν τολμούσε και μου έλεγε ότι δεν το θέλει, θα γινόμουν ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιαβέρης.

Το μήνυμα για δωρεά οργάνων

Μάλιστα έστειλε και ένα ηχηρό μήνυμα για τη δωρεά οργάνων καθώς ο ίδιος είναι παράδειγμα προς μίμηση: «Θα έπρεπε να συζητάνε οι οικογένειες. Μπορεί να συμβεί κάποιο ατύχημα. Τα ζωτικά τους όργανα, τα μάτια τους, τα νεφρά τους, είναι κρίμα να πετιούνται. Εκατοντάδες ζωές θα μπορούσαν να γλιτώνουν».

Τα λόγια του γιου του

«Στις 15 Δεκεμβρίου (ημέρα του χειρουργείου) ξαναγεννήθηκα. Είμαι πολύ χαρούμενος, πολύ συγκινημένος και πολύ τυχερός που έχω έναν πατέρα, ο οποίος θα έδινε το νεφρό του όχι μόνο σε εμένα, αλλά και σε ένα καλό του φίλο. Τέτοιος άνθρωπος είναι. Και αισθάνεται πιο ευτυχισμένος και από εμένα, διότι κάθε γονιός θέλει να βλέπει τα παιδιά του ευτυχισμένα» δήλωσε από την πλευρά του ο γιος του Ιαβέρη, Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, που νοσηλεύεται στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων.

Επίσης, η οικογένειά του, προσθέτει, είναι πολύ αγαπημένη και μόλις ο ίδιος διαγνώσθηκε με νεφρική ανεπάρκεια, αμέσως όλοι προσφέρθηκαν να δώσουν το νεφρό τους, για να επιλεχθεί τελικά ως δότης ο πατέρας του. «Το “σ’ αγαπώ” το λέμε καθημερινά και με τον πατέρα μου και με τη μητέρα μου, που είναι μια ηρωίδα καθώς έχει σήμερα δυο ανθρώπους στο νοσοκομείο. Το “σ’ αγαπώ” το έχουμε σε καθημερινή βάση όπως και την αγκαλιά. Πες με “μπαμπάκια” πες με “μαμάκια”, αυτή είναι η διαδικασία, αυτή είναι η δεμένη οικογένεια και έτσι είμαστε χρόνια» είπε χαρακτηριστικά ο γιος του Ιαβέρη.

“Διαμάντια” χαρακτήρισε ο Ιαβέρης τους γιατρούς που πραγματοποίησαν τη μεταμόσχευση νεφρού. Στη φωτογραφία ο Διευθυντής της Μονάδας Μεταμόσχευσης Οργάνων του Ευαγγελισμού Δρ. Βασίλης Βουγάς (κέντρο) με τους χειρουργούς Δρ. Βασίλη Δρακόπουλο (αριστερά) και Δρ Νικόλαο Ρουκουνάκη (δεξιά).

Τέλος, αυτή η πράξη είναι μια πράξη προσφοράς και αγάπης. Κάθε πατέρας θέλει να δει το παιδί του να χαίρεται και να είναι υγιές. Καλό θα ήταν να σκεφτούμε όλοι τι θα κάναμε σε αντίστοιχη περίπτωση, σύμφωνα μάλιστα με την παρότρυνση του Ιαβέρη.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Σάλος με τον Ιαβέρη: «Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν ότι δεν ξέρουν να οδηγούν»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ