συγκινεί-η-ιστορία-του-19χρονου-γιώργου-69550

Συγκινεί η ιστορία του 19χρονου Γιώργου από την Ηλεία: Δεν είχαν λεφτά για φαγητό αλλά κατάφερε να περάσει στην Πάντειο

Ανάγνωση: 2'

Η Ζήνα Κουτσελίνη έχει φιλοξενήσει πολλούς ανθρώπους με συγκινητική ιστορία στην πλάτη τους. Ένας από αυτούς είναι και ο 19χρονος Γιώργος. Μοιράστηκε την ιστορία του και μας κατέκλυσε με συναισθήματα συγκίνησης και αισιοδοξίας. Είναι φοβερό ότι κατόρθωσε να περάσει στο Οικονομικό Τμήμα της Παντείου, καθώς η ζωή του Γιώργου μέχρι σήμερα ήταν ιδιαίτερα σκληρή.

Η ζωή του

Ο 19χρονος μεγάλωσε μαζί με τον μικρότερο αδελφό του σε ένα χωριό του Πύργου Ηλείας. Από το 2014, όταν ο πατέρας του έχασε τη δουλειά του, άρχισαν τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα για την οικογένεια. Οι δύο γονείς δεν μπορούσαν να προσφέρουν ούτε τα απαραίτητα στα παιδιά τους. Υπήρχαν μέρες που ακόμη και το φαγητό έλειπε από το τραπέζι. Ο πατέρας αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ η μητέρα αναγκάζεται να βγαίνει στην επαιτεία προκειμένου να βοηθήσει τα παιδιά της. Ο μικρός αδελφός του Γιώργου έπαθε μέχρι και αβιταμίνωση εξαιτίας αυτής της κατάστασης…

O Γιώργος έπαιζε ποδόσφαιρο σε μια τοπική ομάδα. Μετά το σχολείο πήγαινε στο γήπεδο, έκανε μπάνιο εκεί και διάβαζε μιας που είχε περισσότερη ζέστη από ότι είχε το σπίτι του, καθώς και ζεστό νερό. Μια χρονιά αφότου τελείωσε το σχολείο, αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές. Το πρωί δούλευε σε έναν γαιοκτήμονα, μαζεύοντας ελιές και το απόγευμα παρακολουθούσε μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο. Ο 19χρονος τα κατάφερε. Πέρασε σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Μένει να βρει ένα σπίτι προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του…

Και το όνειρο του δεν άργησε να πραγματοποιηθεί, καθώς φίλος της εκπομπής που δε θέλησε να κατονομαστεί, δεσμεύτηκε να αναλάβει όλα τα έξοδα του Γιώργου. «Γιώργο μου, εμένα με έχεις κατασυγκινήσει. Θα μείνεις στην Αθήνα και ότι χρειάζεσαι είμαι κοντά σου σε όλα. Να μη στεναχωριέσαι. Είσαι σπουδαίο παιδί και μ’αρέσουν οι άνθρωποι οι δυνατοί που βάζουν στόχους θα βοηθήσω να προχωρήσει η ζωή σου όμορφα» δήλωσε ο τηλεθεατής και φίλος της Ζήνας Κουτσελίνη.

Κλείνοντας, ο τηλεθεατής της εκπομπής μας συγκίνησε όπως έκανε και ο Γιώργος που κατόρθωσε να καταφέρει κάτι πραγματικά δύσκολο. Ευτυχώς υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι μας δίνουν δύναμη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ