ο-γιάννης-τσέρκης-συγκινεί-το-διαδίκτ-67373

Ο Γιάννης Τσέρκης συγκινεί το διαδίκτυο: Ο πατέρας με τους 4 γιους που πασχίζει να τους μεγαλώσει μόνος του

Ανάγνωση: 4'

Η εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι!”έφτασε μέχρι το όμορφο νησί της Καρπάθου για να συναντήσει την μονογοεϊκή οικογένεια του Γιάννη Τσέρκη. Ο άνθρωπος αυτός μεγαλώνει μόνος τα 4 παιδιά του. Ο Γιάννης Τσέρκης μπορεί να κάνει το καθήκον του ως πατέρας, όμως είναι μία εικόνα ασυνήθιστει να βλέπουμε έναν πατέρα μόνο του να προσπαθεί με όσα ξέρει και τις καθημερινές προκλήσεις, να μεγαλώνει μόνος του μία τόσο μεγάλη οικογένεια. Ένα ιδιαίτερο μάθημα ζωής θα λέγαμε ότι δίνει ο Γιάννης Τσέρκης καθώς και κουράγιο σε όλους τους γονείς που βρίσκονται μόνοι τους απέναντι στο δύσκολο έργο του να μεγαλώνεις ένα παιδί. Ο συγκεκριμένος έχει 4 και αυτή είναι η ιστορία του.

Γιάννης Τσέρκης: Ο διπλός ρόλος μάνας-πατέρα

Δεν προσπαθεί να κρύψει καμιά από τις δυσκολίες που έχει βιώσει, ούτε από τους αμέτρητους φόβους που τον κυνηγούσαν μέρα-νύχτα. Μάλιστα, έχουν περάσει ήδη οκτώ χρόνια και έχει μάθει να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού, να μαγειρεύει, να φτιάχνει γλυκά, τις νυχτιές να σιδερώνει και να συμμαζεύει το σπίτι.Τα πρωινά, αφού φτιάξει πρωινό, ντύσει και ετοιμάζει τα παιδιά για το σχολείο, πηγαίνει στη δουλειά του. Εδώ και λίγο καιρό εργάζεται μόνιμα στον Δήμο Καρπάθου, αλλά πέρασε από πολλές εργασίες κι όλες μπροστά στην «καθημερινότητα της μάνας», του φαίνονται παιχνιδάκι.

Στην αρχή του φαινόταν ένας καθημερινός Γολγοθάς Να ταΐσει με το μπιμπερό το μωρό, να μαγειρέψει για τα άλλα τρία, να φροντίσει και να ασφαλίσει το σπίτι και κάπου στο ενδιάμεσο να βρει και να κάμει μια δουλειά, γιατί τα έξοδα έτρεχαν, ενώ εκείνος είχε μονάχα δυο χέρια, ήταν ολομόναχος σε ένα πέλαγος εξόδων. Θυμάται ότι ανάμεσα στις πολλές δουλειές και για λίγο διάστημα είχε βρει και κάποια νυχτερινά μεροκάματα. Έβαλε λοιπόν μια κάμερα κι έβλεπε τα παιδιά στο κινητό του. Μα ήταν τέτοιο το άγχος κι η αγωνία του, που κάθε φορά που ένα από τα παιδιά έκλαιγε κι έψαχνε την πιπίλα, εκείνος άφηνε το πόστο του και έτρεχε σπίτι να το φροντίσει. Οι γιοι του βίωσαν το μπούλινγκ από μεγαλύτερα παιδιά μέσα στο σχολείο και εκείνος, αφού συμβουλεύτηκε ειδικούς επιστήμονες για την αντιμετώπιση του θέματος, πλησίασε και μίλησε με τους γονείς των παιδιών που πλήγωσαν τα δικά του.

Γιάννης Τσέρκης: Το μεγαλείο ψυχής

Ο Γιάννης Τσέρκης δεν έχει παράπονα από την τοπική κοινωνία, αντίθετα, υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που στήριξαν τον αγώνα του. Όπως κάποια από τις γειτόνισσες που στάθηκε και τον βοήθησε όταν είχε φέρει τα παιδιά στο νησί, στις δύσκολες στιγμές της αρχής. Το ίδιο λέει και για τους ανθρώπους που βάφτισαν τα παιδιά του. Ο Γιάννης φρόντισε να μη φτάνουν στα αυτιά των παιδιών του πικρές κουβέντες για την άλλη πλευρά. Καμιά φορά, όπως λέει ο Γιάννης Τσέρκης, ακόμη και ένα μικρό ψέμα βοηθά ώστε να μην αφήσουμε σημάδια, να μην κάνουμε τραύματα στις παιδικές ψυχές. Όσο βέβαια μεγαλώνουν η ειλικρίνεια και η αλήθεια γίνεται μονόδρομος. Στη γιορτή του πατέρα, οι γιοι του ετοίμασαν ακόμη μια τρυφερή έκπληξη που θα κάμει αυτόν τον πατέρα να δακρύσει από ευτυχία.

Πρόκειται, λοιπόν, για μία συγκινητική ιστορία  που αποδεικνύει την δύναμη της αγάπης ενός γονέα.  Είναι ένας γονιός που περνάει δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις αλλά είναι πάντα παρών για τα παιδιά του.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Φpίκη: Σκóτwσε τα τέσσερα παιδιά του και την πεθερά του

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση

7χρονος μαθητής στην Πάτρα ξυλοκόπnσε 8χρονο για τον πιο απίστευτο λόγο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ