συγκίνησε-τους-πάντες-ο-μικρός-στάθης-0

Συγκίνησε τους πάντες ο μικρός Στάθης: Ήρθε πρώτος στις πανελλήνιες και τον δέχτηκαν στο ΜΙΤ και το αφιέρωσε στο νεκρό πατέρα του

Ανάγνωση: 3'

Άλλη μία σημαντική επιτυχία σημειώθηκε για έναν νεαρό Έλληνας που μας κάνει υπερήφανους παγκοσμίως. Ο Στάθης Ηλιάκης πέρασε πρώτος στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Επιπλέον, σημείωσε την μεγαλύτερη επιτυχία Πανελλαδικά έχοντας τον 2ο υψηλότερο βαθμό στα γραπτά των Πανελλήνιων εξετάσεων την χρονιά του 2018. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του όμως είναι ότι εγινε δεκτός σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια σε όλο τον κόμοσ. Ο Στάθης Ηλιάκης λοιπόν είναι πλέον φοιτητής στο Massachusetts Institute of Technology (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης), το οποίο συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα αλλά και σημαντικότερα πανεπιστήμια και κέντρα βασικής και τεχνολογικής έρευνας παγκοσμίως.

Στάθης Ηλιάκης: Οι αιτήσεις σε κορυφαία Πανεπιστήμια

Ο 23χρονος Αλμυριώτης είχε αιτηθεί σε πολλά κορυφαία πανεπιστήμια για να συνεχίσει τις σπουδές του, μεταξύ αυτών το Stanford και το Berkeley, επέλεξε όμως το ΜΙΤ. Μάλιστα στο τελευταίο διάστημα βρίσκονταν στην Αμερική για συνεντεύξεις και επισκέψεις σε Πανεπιστήμια, προκειμένου να δει από κοντά και να εξερευνήσει ποιο Πανεπιστήμιο θα ήταν αυτό που θα στέγαζε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του.

Στάθης Ηλιάκης: Η αφιέρωση στον πατέρα του

Παιδί μονογονεϊκής οικογένειας, καθώς είχε χάσει τον πατέρα του, έδωσε κάτω από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες τις μάχες του για να πετύχει στις πανελλαδικές και να πάρει το εισιτήριο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Με στήριγμα τη μητέρα του, κατάφερε όχι απλώς να περάσει στη σχολή της πρώτης του επιλογής, αλλά να το κάνει ως αριστούχος. Το 2018 ήταν ο πρώτος των πρώτων βαθμολογικά στις πανελλαδικές εξετάσεις στη Μαγνησία, ένας από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα και φυσικά ο πρώτος που εισήχθη στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Αυτή του την επιτυχία είχε αφιερώσει τότε στον πατέρα του που δεν είναι στη ζωή.

Στάθης Ηλιάκης: Οι βραβεύσεις

Τον Στάθη Ηλιάκη μάλιστα είχε βραβεύσει για την επιτυχία του ο Δήμος Αλμυρού, ενώ ο ευεργέτης της πόλης, ο αείμνηστος Χαράλαμπος Τσιμάς, φρόντισε να του εξασφαλίσει τα πρώτα του βήματα ως φοιτητή στην Αθήνα, δίνοντάς του δωροεπιταγή 1.000 ευρώ για να αγοράσει ηλεκτρικό εξοπλισμό. Ο Αλμυριώτης νέος συνέχισε με το ίδιος πάθος και ζήλο και κατάφερε να ολοκληρώσει τις απαιτητικές σπουδές του, βάζοντας έναν ακόμη υψηλό στόχο. Την είσοδο στο ΜΙΤ. Οι επιδόσεις του στο Μετσόβειο, η υψηλή επιστημονική του κατάρτιση, το σημαντικό ερευνητικό του έργο αλλά και οι συνεντεύξεις που έδωσε και μέσα από τις οποίες ξεχώρισε για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, του εξασφάλισαν την είσοδο στο ΜΙΤ. Όπως του ανακοινώθηκε έγινε δεκτός προκειμένου να συνεχίσει στο κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου την πορεία του, κάνοντας όλον τον νομό υπερήφανο.

Πολλά συγχαρητήρια σε αυτό το παιδί που με θάρρος, υπομονή και πολύ ευφυΐα κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του. 

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Θεσσαλονίκη: Άφησαν μπαλόνια στον ουρανό και άναψαν κεράκια για τα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (video)

Τpαγωδία σήμερα – Πeθανε ξαφνικά 23χρονη

Προσοχή: Το επικίνδυνο φυτό που προκαλεί τύφλωση ή ακόμη και θάνατο είναι στα ελληνικά χωράφια – Μην το αγγίξετε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ