συγκινεί-ο-θανάσης-αντετοκούνμπο-αι-65053

Συγκινεί ο Θανάσης Αντετοκούνμπο: “Αισιοδοξώ ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες, δεν τα παρατάω ποτέ. Η χώρα μου δεν είναι η Αμερική, αλλά η Ελλάδα.”

Ανάγνωση: 4'

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μαζί με τον αδελφό του Γιάννη κάνουν θαύματα στους Μιλγουόκι Μπας, την ομάδα μπάσκετ στις ΗΠΑ, της οποίας είναι παίκτες. Μαζί όμως παίζουν και στην Εθνική Ελλάδος, εκπροσωπώντας της χώρα σε μεγάλα τουρνουά μπάσκετ με παγκόσμια και πανευρωπαϊκή εμβέλεια.

Αυτό για το οποίο όμως ξεχωρίζουν και οι δύο δεν είναι μόνο το αθλητικό τους ταλέντο, το οποίο χτίζουν καθημερινά και δεν επαναπαύονται στιγμή με τη σκέψη ότι η είσοδός τους στο NBA ήταν το ταβάνι και δεν πάει πιο πάνω. Ο Γιάννης, αλλά και ο Θανάσης, όπως φαίνεται από τα αποσπάσματα συνέντευξής του που παρατίθεται παρακάτω, ξεχωρίζουν και για το ήθος τους, τις αξίες τους και τη σεμνότητά τους. Διαβάστε παρακάτω για να αποκτήσετε μια καλύτερη εικόνα.

Θανάσης Αντετοκούνμπο: “Γεννήθηκα στο Αρεταίειο”

Ο σπουδαίος αθλητής ξεκινά, θέλοντας πρώτα να συστήσει συμβολικά τον εαυτό του: “Καλημέρα. Είμαι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και γεννήθηκα στο Αρεταίειο. Το λέω για να μη νομίζει κανείς ότι από κάπου μας έφεραν ή ότι ήρθαμε από το φεγγάρι”.

Με αυτόν τον τρόπο, λοιπόν επισημαίνει κάτι που σε μία άλλη κοινωνία ίσως να μη χρειαζόταν να το κάνει: “Εδώ γεννήθηκα, εδώ πήγα νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο. Δεν είχα πλούσιους γονείς. Αν κάτι άλλαξε στη ζωή μου, αυτό έγινε με τη σκληρή δουλειά. Βρήκα κάτι που αγάπησα και το ακολουθώ σαν θρησκεία, μέχρι να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Όλοι ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία (…)”.

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Τα πρόσωπα και οι εμπειρίες που τον άλλαξαν

Στη συνέχεια, αναφέρεται στα άτομα που έβαλαν το λιθαράκι τους να αναπτύξει τη σκέψη του: “Είχα δίπλα μου ανθρώπους που με βοήθησαν, όπως την κυρία Μαριέττα Σγουρδαίου, που την αποκαλώ ‘νονά’. Φιλόλογος στο Αρσάκειο και ηθοποιός. Μας πήγε, παιδιά 12-13 ετών, να ακούσουμε συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη. Μας σύστησε την κυρία Μαρία Χορς, που ντύνει τις ιέρειες”.

Έτσι, έζησε και έκανε κτήμα του εμπειρίες που του διεύρυναν τους ορίζοντες: “Μυήθηκα στην ελληνική κουλτούρα, στο αρχαίο δράμα. Διάβασα βιβλία. ‘Θανάση, θα πάθεις σοκ αν διαβάσεις τους Αδελφούς Καραμαζώφ’, μου είπαν κάποτε. ‘Θα σου ανοίξουν τα μάτια’. Αυτές οι εμπειρίες με άλλαξαν, χωρίς να το καταλαβαίνω. Με βοήθησαν και στον αθλητισμό, εμένα, που ήμουν ένα παιδί μεταναστών χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτε. Δεν χρειάζεται να έχει λεφτά κάποιος για να αισθανθεί πλούσιος. Ο πλούτος είναι στο μυαλό και στην ψυχή (…)”.

Θανάσης Αντετοκούνμπο: “Η χώρα μου δεν είναι η Αμερική, αλλά η Ελλάδα”

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο κλείνει τη συνέντευξή του, τονίζοντας τα εξής: “Είμαι αλληλέγγυος στα παιδιά που μοχθούν. Φεύγω για τις Η.Π.Α., αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εδώ τελειώνουμε. Παρακολουθώ και προβληματίζομαι. Να το ξέρουν αυτοί οι άνθρωποι, ότι είμαι εδώ. Στο πλευρό τους! Τους σκέφτομαι. Η χώρα μου δεν είναι η Αμερική, αλλά η Ελλάδα. Αισιοδοξώ ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. Και δεν τα παρατάω ποτέ. Ποτέ. Ποτέ”.

(Από συνέντευξη του Θανάση Αντετοκούνμπο στον Νίκο Παπαδογιάννη).

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν αξιόλογο άνθρωπο που έχει μάθει να αγωνίζεται και να εκτιμά. Δεν τα παρατάει ποτέ και  προσπαθεί για το καλύτερο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Κολλητοί στη ζωή, μαζί στον θάνατο: Διπλός θρήνος, νεκρά 2 παλικάρια στην Πάρο, βγήκαν βόλτα και δεν γύρισαν ποτέ

Συνελήφθη γνωστός τραγουδιστής στη Ρόδο για επίθεση σε 32χρονη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο – Ποιες περιοχές είναι στο “κόκκινο”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ