έλλη-φωτίου-οι-κάννες-ο-γάμος-με-τον-στ-61070

Έλλη Φωτίου: Οι Κάννες, ο γάμος με τον Στέφανο Ληναίο και οι σπάνιες εμφανίσεις που επιλέγει να κάνει σήμερα

Ανάγνωση: 3'

Έλλη Φωτίου: Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και έχει διαγράψει μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της υποκριτικής. Όμως είναι γνωστή και για τον όμορφο γάμο που διατηρεί και την οικογένεια που έχει δημουργήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια με τον Στέφανο Ληναίο, ο οποίος είναι επίσης σπουδαίος ηθοποιός του εγχώριου σινεμά εκείνης της εποχής.

Έλλη Φωτίου: Η καταγωγή, οι σπουδές και οι διακρίσεις

Η αγαπημένη ηθοποιός γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1939 ως Ευγενία Τριγονοπούλου, στον Πειραιά. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1962. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της δεν έχει εμφανιστεί μόνο στο σανίδι, αλλά και στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου. Η ηθοποιός έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες (1965), στο Βερολίνο (1966) και στη Μόσχα (1966). Το 1966 πήρε το Α΄ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το έργο Επιστροφή.

Έλλη Φωτίου: Η γνωριμία και ο γάμος με τον Στέφανο Ληναίο

Μέσα στη δεκαετία του ’50 γνωρίζει και παντρεύεται τον Στέφανο Ληναίο και παραμένουν μαζί μέχρι σήμερα, έχοντας μία σχέση θαυμαστή, όχι μόνο από τους συναδέλφους τους, αλλά και από τους θαυμαστές τους. Όταν ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, η Έλλη Φωτίου ήταν 17 χρονών. Τότε, ήταν η περίοδος που πήγε στο Θέατρο Μουσούρη. Μπορεί, ο έρωτάς τους, να μην ήταν κεραυνοβόλος. Ωστόσο, δεν άργησε να πραγματοποιήσει την εμφάνισή του. Μάλιστα, ο έρωτάς τους οδηγήθηκε σε γάμο, το 1963.

Ο Στέφανος Ληναίος και η Έλλη Φωτίου πρωταγωνιστούσαν σε ασπρόμαυρες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου και σε επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις, χαράσσοντας τη δική τους πορεία. Επίσης, οι δύο ηθοποιοί έδωσαν το «παρών» και στο θέατρο. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, ενώ παρ’ όλο που ο Στέφανος Ληναίος είναι 91 και η Έλλη Φωτίου 81 ετών, φαίνονται και οι δύο αρκετά νεότεροι. Οι δύο ηθοποιοί ζουν ήρεμα ενώ ποτέ δεν απασχόλησαν τα ΜΜΕ γι’ αυτό και δεν γνωρίζουμε περισσότερα για τους ίδιους.

Ειδικότερα, η Έλλη Φωτίου σήμερα ζει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και απολαμβάνει την οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία της. Με τον σύζυγό της είναι αχώριστοι και ενίοτε ο φωτογραφικός φακός τους συναντά όταν πηγαίνουν να παρακολουθήσουν κάποια παράσταση ή σε δραστηριότητες σχετικά με το θέατρο.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Έχε πίστη και όλα θα γίνουν: Η υπομονή φέρνει τη χάρη του Θεού…

Τα 3 είδη της σιωπής: Υπάρχει και η σιωπή που γίνεται κατά Θεό

Η αδελφή Συγκλητική μιλάει για τη ζωή στη μονή Μακελλαριάς- Η καθημερινότητα πάνω στο βράχο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ