δε-την-ξέχασε-ποτέ-αστυνομικός-έσωσε-5-65124

Δε την ξέχασε ποτέ : Αστυνομικός έσωσε 5χρονο κοριτσάκι από πυρκαγιά και 20 χρόνια μετά πήγε στην αποφοίτησή της

Ανάγνωση: 3'

Πριν από περίπου 20 ένα 5χρονο κοριτσάκι κινδύνευε από μια φωτιά στο διαμέρισμα που έμενε. Τότε ένας αστυνομικός από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ την έσωσε από το βέβαιο θάνατο. Τώρα, 20 χρόνια μετά, ήταν καλεσμένος στην αποφοίτηση της από το πανεπιστήμιο.

Πώς τον εντόπισε

Η Josi Aponti, το κοριτσάκι που κινδύνευσε πριν πολλά χρόνια, είναι πλέον 23 ετών. Χρησιμοποίησε το διαδίκτυο και μετά το Facebook για να μάθει την ταυτότητα του «φύλακα αγγέλου» της.

Μετά από πολλές προσπάθειες ανακάλυψε πως αυτός ήταν ο συνταξιοδοτημένος πλέον detective Peter Getz, αποφάσισε πως ήθελε να είναι εκεί στη σημαντικότερη ημέρα της ενήλικης ζωής της και για αυτό τον προσκάλεσε στην αποφοίτηση της.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κοπέλα ήταν στο σπίτι του θείου της το 1998.Κάποια στιγμή ξέσπασε η πυρκαγιά. Σώθηκε μόνο χάρις στις προσπάθειες του αστυνομικού ενώ υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού από την πυρκαγιά, στην οποία έχασε τη ζωή του ο ξάδερφος της.Η κοπέλα βρισκόταν σε τόσο άσχημη κατάσταση που ο αστυνομικός δε μπορούσε να περιμένει την άφιξη του ασθενοφόρου.Τότε με αυτοθυσία, έβαλε την κοπέλα στο υπηρεσιακό αμάξι και της έκανε τεχνητή αναπνοή ενώ ο συνάδελφος του έτρεχε να φτάσει στο κοντινότερο νοσοκομείο.

Οι δηλώσεις της Aponti

Η Aponti δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC πως «μου είπαν ότι θα μπορούσε να έχω πεθάνει αν είχε καθυστερήσει έστω και λίγα δευτερόλεπτα για να περιμένει το ασθενοφόρο να φτάσει. Η ίδια συμπλήρωσε επίσης: ” Ήθελα να μοιραστώ τη στιγμή της αποφοίτησης μου με όλους όσους με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ”. Ο Getz δήλωσε με τη σειρά του πως «παραμένω υπόχρεος στις πυροσβεστικές δυνάμεις που μπήκαν στο διαμέρισμα και κατάφεραν να τη βγάλουν έξω. Από εκεί και πέρα, δεν έκανα τίποτα παραπάνω από όσα μου υπαγόρευε το καθήκον μου και όσα έχω διδαχθεί να κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είμαι τίποτα παραπάνω από ένας τροχός της αμάξης. Εργάστηκαν σκληρά πολλοί άνθρωποι για να καταφέρουμε να τη βγάλουμε έξω ζωντανή».

Η νεαρή κοπέλα νιώθει πως οφείλει πολλά στον φύλακα άγγελό της. Ήθελε στην πιο σημαντική μέρα της ζωής της, στην αποφοίτησή της να είναι δίπλα της ο άνθρωπος που της έσωσε τη ζωή. Είναι μια ιστορία που μας συγκινεί καθώς βλέπουμε πως υπάρχουν άνθρωποι με ενσυναίσθηση και υψηλά ιδανικά.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

“Το 112 δεν σταματάει να χτυπάει” Συναγερμός σε αυτό το νησί της χώρας μας από την Πυροσβεστική

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη που έγινε σε εστιατόριο λόγω διαρροής αερίου. Ανάμεσά τους τρία παιδιά

Εκτακτο – Μεγάλη φωτιά τώρα: Επίγεια και εναέρια μέσα στη μάχη για την κατάσβεση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ