πάνος-σόμπολος-για-λύτρα-η-γυναίκα-δε-152591

Πάνος Σόμπολος για Λύτρα: «Η γυναίκα δεν είναι πράγμα να την κάνεις ό,τι θες…»

Ανάγνωση: 2'

Ο Πάνος Σόμπολος βρέθηκε στην εκπομπή Δύο στις 10 και μίλησε για την κακοποίηση γυναικών με αφορμή την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα…

Όσα ανέφερε

«Είναι μια πράξη κατακριτέα. Η κακοποίηση της συζύγου είναι ό,τι χειρότερο και φυσικά τιμωρείται με πάρα πολύ αυστηρά, σύμφωνα με τις τελευταίες τροποποιήσεις που έγιναν στους νόμους. Και ορθώς γίνονται για παραδειγματισμό.

Η γυναίκα δεν είναι πράγμα να την κάνεις ό,τι θες εσύ! Είναι ίση με τον άντρα. Δεν είναι κτήμα κανενός όπως πιστεύουν πολλοί. Είμαστε στο 2024, είναι δυνατόν να σηκώνουμε χέρι και να κοπανάμε τη γυναίκα επειδή ο άντρας είναι πιο δυνατός;» είπε αρχικά ο Πάνος Σόμπολος ενώ από τη δική του εμπειρία μίλησε για το παρελθόν όταν η γυναίκα δεν μιλούσε για όσα περνούσε:

«Εγώ που χειρίστηκα πολλές τέτοιες υποθέσεις, παλιότερα δεν άνοιγαν στόματα. Η γυναίκα δεν μπορούσε να καταγγείλει, έτρωγε το ξύλο. Θύματα ήταν και τα παιδιά που κουβαλάνε σε όλη τους τη ζωή αυτές τις φοβερές εμπειρίες. Δεν υπήρχε όλο αυτό αλλά δεν μιλούσαν, δεν άνοιγαν στόμα! Ούτε η γυναίκα ήθελε αλλά ούτε οι υπόλοιποι της οικογένειας και ο περίγυρος. Όλοι το ήξεραν αλλά δεν μιλούσε κανένας!»

Ο Πάνος Σόμπολος συνέχισε λέγοντας: «Άρχισαν να ανοίγουν στόματα και έχουμε υποχρέωση και εμείς και ο γείτονας όταν γίνεται χαμός, μη καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια. Μην περιμένουμε να σκοτώσει τη γυναίκα και να αφυπνιστούμε κατόπιν εορτής. Να πάρει ο γείτονας ανώνυμα! Αν πάρει ανώνυμα τηλέφωνο αλλά δεν είναι μόνο ο γείτονας ή τα θύματα της οικογένειας από τον τύραννο. Είναι και τα συγγενικά πρόσωπα και τα φιλικά. Για αυτό έχουμε πολλά περιστατικά, έχει φτάσει στα ύψη το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας. Πιστεύω ότι είναι θετικό αυτό όσο κι αν μας φαίνεται περίεργο και αρνητικό. Είναι θετικό το ότι μιλάμε».

Ο γνωστός δημοσιογράφος συνέχισε λέγοντας: «Από τις υποθέσεις που έχω χειριστεί στο παρελθόν, δεν θυμάμαι να μην έχουν προηγηθεί κι άλλοι ξυλοδαρμοί. Πάντα γίνονταν συνέχεια και έφταναν σε αυτό που έφταναν! Τότε όλα αυτά τα αντιμετώπιζαν με σιωπηλό τρόπο. Δεν ήθελαν να παρεξηγηθούν. Φοβόντουσαν και τα μέλη της οικογένειας και ο περίγυρος και όλοι και δεν άνοιγαν στόματα. Αυτό ήταν το πολύ κακό».

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Από ποινικολόγος…ψιλικατζής: Κάνει μεροκάματα ο Λύτρας στην καντίνα των φυλακών Κορυδαλλού

Με ποιούς πέρασε την ονομαστική του εορτή στη φυλακή ο Απόστολος Λύτρας

Καταπέλτης η Σίσσυ Χρηστίδου για Λύτρα: «Εδώ μιλάμε για τη δημοσιογραφική μας αξιοπιστία η οποία θίγεται»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ