αρέσουν-στις-γάτες-οι-αγκαλιές-οι-μεγα-64047

Αρέσουν στις γάτες οι αγκαλιές; Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τα τετράποδά μας

Ανάγνωση: 5'

Η 4η Ιουνίου είναι η Εθνική Ημέρα Αγκαλιάστε τη Γάτα σας, αλλά αρέσει πραγματικά στις γάτες να τις αγκαλιάζουν; Η σύντομη απάντηση είναι ίσως, αλλά η μακροσκελής απάντηση είναι ότι αυτός μπορεί να μην είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε τη στοργή της γάτας σας.

Αρέσουν στις γάτες οι αγκαλιές;

Θα ήταν άδικο να δώσουμε μια γενική δήλωση και να πούμε ότι σε όλες τις γάτες είτε αρέσει είτε δεν αρέσει να τις αγκαλιάζουν επειδή, στην πραγματικότητα, εξαρτάται από τη μεμονωμένη γάτα. Υπάρχουν αρκετές ράτσες, όπως οι Ragdolls και οι βιρμανικές γάτες, που είναι γνωστές για το ότι είναι πολύ στοργικές με τους ανθρώπους τους. Αυτές οι ράτσες είναι γενικά άνετες να κρατιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα προσπαθήσουν να ξεφύγουν αν τις αγκαλιάσετε λίγο.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές είναι οι μόνες γάτες που απολαμβάνουν να τις αγκαλιάζουν. Μεγάλο μέρος της ανοχής μιας γάτας στην αγκαλιά διαμορφώνεται τις πρώτες εβδομάδες της ζωής της. Μια γάτα που χειριζόταν και χαϊδεύτηκε τακτικά κατά τη διάρκεια της βασικής περιόδου κοινωνικοποίησης των δύο έως επτά εβδομάδων θα είναι πολύ πιο άνετη με τις αγκαλιές από μια γάτα που δεν είχε υψηλό επίπεδο χειρισμού την ίδια περίοδο.

Πώς θα καταλάβω αν αρέσουν οι αγκαλιές στη γάτα μου;

Η γάτα σας μπορεί να μην μπορεί να μιλήσει, αλλά θα σας ενημερώσει πώς νιώθει όταν την αγκαλιάζουν μέσω της γλώσσας του σώματός της. Ο ευκολότερος τρόπος να καταλάβετε εάν η γάτα σας απολαμβάνει να την αγκαλιάζουν είναι αν γουργουρίζει δυνατά και γέρνει στην αγκαλιά – ίσως ακόμη και να σας χτυπήσει λίγο με το κεφάλι της.Από την άλλη πλευρά, αν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας εμφανίζει κάποια από τις παρακάτω συμπεριφορές, είναι σαφές σημάδι ότι οι αγκαλιές δεν είναι για αυτήν.

Τρέχοντας μακριά: Κάνουν ένα beeline για ένα σημείο μακριά από τα χέρια σας.

Αποφυγή οπτικής επαφής: Γυρίζουν ενεργά το κεφάλι τους μακριά από εσάς και αποφεύγουν την οπτική επαφή καθώς τους πλησιάζετε.

Κουνώντας την ουρά τους: Κουνούν την ουρά τους γρήγορα από άκρη σε άκρη.

Ισιώνοντας τα αυτιά τους: Ισιώνουν τα αυτιά τους στο κεφάλι τους και σας κοιτούν επίμονα καθώς πλησιάζετε.

Φωνητισμός: Δίνουν ένα χαμηλό γρύλισμα ή νιαούρισμα, συχνά σε συνδυασμό με πεπλατυσμένα αυτιά.

Αν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας εμφανίζει κάποια από αυτές τις συμπεριφορές καθώς την πλησιάζετε ή την αγκαλιάζετε, σας λέει ότι θέλει λίγο χώρο.

Πώς να δείξω στη γάτα μου ότι την αγαπώ;

Εάν η γάτα σας δεν είναι πολύ ενθουσιασμένη που την αγκαλιάζουν, δεν πειράζει. Σημαίνει απλώς ότι ήρθε η ώρα να βρείτε έναν άλλο τρόπο να δείξετε τη στοργή σας! Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε πώς να δείξετε τη στοργή της γάτας σας είναι να δώσετε προσοχή στη γλώσσα του σώματος και στη συμπεριφορά της. Μπορεί στη γάτα σας να μην αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά της αρέσει να κάθεται δίπλα σας στον καναπέ και να παίρνει το περιστασιακό κατοικίδιο; Ίσως έχουν ένα αγαπημένο παιχνίδι για το οποίο ξετρελαίνονται κάθε φορά που το βγάζετε έξω. Μπορεί ακόμη και να είναι ένα πλάσμα με περισσότερο κίνητρο για φαγητό που δεν αγαπά τίποτα περισσότερο από την αγαπημένη τους συνταγή Freshpet ή λιχουδιά. Παρατηρώντας τι κάνει τη γάτα σας χαρούμενη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας της, θα μάθετε γρήγορα τον καλύτερο τρόπο για να τη λούζετε με στοργή.

Τι μπορεί να μην αρέσει στη γάτα μου;

Τώρα που έχουμε καταλήξει στο αν οι γάτες αρέσουν ή όχι οι αγκαλιές, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς άλλους κοινούς μύθους. Όπως κάθε άλλο πλάσμα, το τι κάνει και τι δεν αρέσει σε μια γάτα εξαρτάται από το άτομο. Ενώ η δημοφιλής κουλτούρα μπορεί να μας κάνει να πιστεύουμε ότι στις γάτες αρέσει ή αντιπαθεί κατηγορηματικά κάτι, όπως οι αγκαλιές, οι αλήθειες πίσω από αυτούς τους μύθους είναι λίγο πιο αποχρώσεις.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Μοιάζει με μικρός άγγελος: Anastasiya Knyazena- Ο ομορφότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι ένα κοριτσάκι 6 χρονών

Κτηνωδία στη Μυτιλήνη: 62χρονος σκότωσε γατάκι με καλάμι ψαρέματος

Μόνο 1 στους 10 το βρίσκει: Τελικά αυτή η γάτα ανεβαίνει ή κατεβαίνει τις σκάλες;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ