πόσο-καιρό-ζουν-οι-γάτες-μύθοι-και-αλήθ-64022

Πόσο καιρό ζουν οι γάτες; Μύθοι και αλήθειες για το προσδόκιμο ζωής τους

Ανάγνωση: 5'

Πόσο καιρό ζουν οι γάτες εσωτερικού χώρου; Τι γίνεται με το προσδόκιμο ζωής για μια γάτα εξωτερικού χώρου; Και ποιοι παράγοντες παίζουν στο πόσο καιρό ζει μια γάτα; Ας μιλήσουμε για τη διάρκεια ζωής της γάτας και ας λύσουμε όλες τις απορίες σας!

Μύθοι και αλήθειες για τη γάτα

«Ένα μυθιστόρημα πρέπει να είναι εξαιρετικά καλό για να ζήσει όσο η μέση γάτα». Αυτός ο αφορισμός αποδίδεται ευρέως στον Philip Stanhope, τον Τέταρτο κόμη του Chesterfield. Ο Λόρδος Τσέστερφιλντ έζησε την περίοδο της αγγλικής λογοτεχνικής ιστορίας, όταν τα μυθιστορήματα μόλις γίνονταν δημοφιλή, και υπήρχε ήδη η αίσθηση ότι όλες οι μορφές μέσων ήταν εφήμερες. Τι είχε στο μυαλό του ο Τσέστερφιλντ; Πόσο ζουν οι γάτες, κατά μέσο όρο;

Ποια είναι τα στοιχεία για τη διάρκεια ζωής μιας γάτας; Εδώ στο Catster, κάναμε την έρευνα σχετικά με τη μέση διάρκεια ζωής της γάτας και έχουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να απαντήσετε στην ερώτηση, “Πόσο καιρό ζουν οι γάτες;” Συγκεντρώσαμε τους αριθμούς και μπορούμε να σας πούμε ότι, όπως τα μυθιστορήματα, το προσδόκιμο ζωής των γατών εξαρτάται από μια ποικιλία περιστάσεων, όπως το περιβάλλον, η διατροφή και η υγεία. Θα σας δώσουμε πληροφορίες για τα πάντα, από τη γενική ερώτηση “Πόσο καιρό ζουν οι γάτες;” στον μέσο όρο ηλικίας της «τρέχουσας» μεγαλύτερης εν ζωή γάτας, τον μέσο όρο των απομακρυσμένων ηλικιών και τους μέσους όρους για τη διάρκεια ζωής της γάτας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Λοιπόν, πόσο καιρό ζουν οι γάτες;

Ποια είναι η μέση διάρκεια ζωής μιας γάτας;

Πόσο ζουν οι γάτες; Περιβάλλον, συντήρηση, υγεία και αν η γάτα είναι στειρωμένη ή στειρωμένη — όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν σημασία όταν σκεφτόμαστε το προσδόκιμο ζωής μιας γάτας. Η αποστείρωση μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Η στείρωση και η στείρωση αφαιρούν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών που μπορούν να επηρεάσουν το αναπαραγωγικό σύστημα μιας γάτας σε μεγάλη ηλικία.

Στο Διαδίκτυο έχει γίνει αληθές ότι, με την πρόσβαση στις τρέχουσες ιατρικές και διατροφικές εξελίξεις, η ιδανική γάτα «μπορεί» ή «μπορεί» να ζήσει έως και 20 χρόνια γάτα και άνω. Με βάση μια έρευνα σε 10 αξιόπιστες τοποθεσίες που συζητούν τη μέση οικόσιτη γάτα, οι αριθμοί είναι πιο ασυνεπείς και κυμαίνονται από 10 έως 20 χρόνια. Η μέση διάρκεια ζωής της οικόσιτης γάτας φτάνει τα 15,1 χρόνια.

Για τη φυλή της γάτας

Η φυλή της γάτας είναι σίγουρα ένας παράγοντας όταν πρόκειται για την απάντηση στην ερώτηση, “Πόσο καιρό ζουν οι γάτες;” Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τη διάρκεια ζωής κάθε ράτσας γάτας, αλλά τότε θα ήμασταν εδώ για πάντα. Η έρευνά μας δείχνει ότι οι γάτες μικτής φυλής είναι, γενικά, πιο ανθεκτικές και ζουν περισσότερο από τις καθαρόαιμες γάτες. Έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με τη μακροζωία μιας συγκεκριμένης φυλής; Συμβουλευτείτε τη λίστα μας με καθαρόαιμες και υβριδικές ράτσες γατών.

Όταν απαντάτε, “Πόσο καιρό ζουν οι γάτες;” Ανησυχούμε, όπως ο Λόρδος Τσέστερφιλντ, για «τη μέση γάτα». Κατά μέσο όρο, οι θηλυκές γάτες ζουν ένα έως δύο χρόνια περισσότερο από τις αρσενικές γάτες. Κατά μέσο όρο, οι γάτες εσωτερικού χώρου ζουν περισσότερο από τις γάτες εξωτερικού χώρου. Κατά μέσο όρο, οι άγριες, άστεγες και άγριες γάτες ζουν δραματικά μικρότερη διάρκεια ζωής από τις οικόσιτες γάτες.

Τι γίνεται αν είναι γάτες εσωτερικού χώρου;

Όταν πρόκειται για την ερώτηση “Πόσο καιρό ζουν οι γάτες;” όλη η έρευνα που έχουμε κάνει σε συντριπτική πλειοψηφία υποδηλώνει ότι οι γάτες εσωτερικού χώρου ζουν σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από τις γάτες εξωτερικού χώρου. Πόσο καιρό ζουν οι γάτες αν είναι γάτες εσωτερικού χώρου; Οι γάτες εσωτερικού χώρου συνήθως στειρώνονται, εμβολιάζονται και απομακρύνονται από το άγχος, τους κινδύνους και τους κινδύνους του έξω κόσμου. Ταΐζονται τακτικά και έχουν εύκολη πρόσβαση σε νερό που είναι φρέσκο ​​και καθαρό.

Πηγή petkeepers.gr

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Κτηνωδία στη Μυτιλήνη: 62χρονος σκότωσε γατάκι με καλάμι ψαρέματος

Μόνο 1 στους 10 το βρίσκει: Τελικά αυτή η γάτα ανεβαίνει ή κατεβαίνει τις σκάλες;

Συγκινητική ιστορία: Γατάκι ζει στον τάφο των αφεντικών του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ