κέρινα-ομοιώματα-η-αλίκη-βουγιουκλάκ-124503

Κέρινα ομοιώματα: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη «ποζάρει» στο μουσείο μαζί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Ανάγνωση: 3'

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είναι μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του ελληνικού κινηματογράφου. Μια τόσο σημαντική προσωπικότητα θα ήταν “έγκλημα” να λείπει από το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θοδωρή Κοκκινίδη στα Κηπιά Καβάλας.

O κ. Κοκκινίδης μάλιστα, σύμφωνα με ανάρτησή του, σκοπεύει να ολοκληρώσει το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ώστε αυτό να πάρει θέσει δίπλα στης Αλίκης.

Με μόνο εφόδιο την αγάπη του για δημιουργία σε ηλικία 16 ετών, φιλοτέχνησε το πρώτο κέρινο έργο του, το ομοίωμα του Michael Jackson. Στη συνέχεια ακολούθησαν κι άλλα, όπως των Τζένη Καρέζη και Μελίνα Μερκούρη.

Τι είπε ο Θεόδωρος Κοκκινίδης σε δημοσίευσή του

Στο μυαλό μου επικρατούσαν δυο εικόνες της Αλίκης. Αυτή του λαϊκού κοριτσιού που υποδυόταν στις ταινίες της και τα κατάφερνε να φτάσει στην κορυφή. Και αυτή της Αλίκης σταρ. Από τον πάγκο της ψαραγοράς στο πιο λαμπρό αστέρι και από την ταξιθεσία του θεάτρου, η πρώτη πρωταγωνίστρια. Έτσι παρουσιάζω το έργο μου. Με δύο διαφορετικά ρούχα που συνθέτουν αυτές τι εικόνες. Την Αλίκη της ψαραγοράς και την σταρ Αλίκη του θεάτρου τραγουδώντας το “γείρε στην την πέτρα”.Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χάραξε μία μοναδική πορεία στον χώρο του σινεμά και του θεάτρου στην Ελλάδα. Έλαμψε και αγαπήθηκε από το κοινό όσο καμία άλλη ηθοποιός. Έφτασε στην κορυφή. Έγινε «το πιο λαμπρό αστέρι». Προσωπικότητες όπως η Αλίκη δεν σταματούν να εμπνέουν. Από εκείνη την εποχή των έγχρωμων ταινιών της εμπνεύστηκα και φιλοτέχνησα το κέρινο της ομοίωμα. Τον Μάρτιο του 2022 ξεκίνησα να δημιουργώ το γλυπτό ολοκληρώνοντας το στο τέλος του Σεπτέμβρη του 2022.

Το κέρινο ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ ήταν σπουδαίος ηθοποιός και αγαπημένος του κόσμου. Άρρηκτα συνδεδεμένος με την Αλίκη. Όμως το ατυχές συμβάν με το αυτοκινητιστικό ατύχημα που μου συνέβη στο τέλος του Οκτώβρη του 2022 και κάποιοι γνωρίζετε , με κράτησε και με κρατά ακόμη εκτός δημιουργίας .

Μόλις η υγεία μου το επιτρέψει ,με ανυπομονησία θα προχωρήσω και θα ολοκληρώσω το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ ώστε να πάρει την θέση του δίπλα σε αυτό της Αλίκης.

Για το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα απ την καρδιά μου τον οδοντοτεχνίτη Αντώνη Καραγιαννίδη και την συνεργάτιδα του Βίκυ Μαρινοπούλου που με υπομονή και δοτικότητα δημιούργησαν την οδοντοστοιχία του έργου. Επίσης ευχαριστώ θερμά τον Περικλή Τσαχαλίδη που με αγάπη και δεξιοτεχνία έκανε το χτένισμα του ομοιώματος.

Συνοψίζοντας, ο καλλιτέχνης θέλει οπωσδήποτε να συμπεριλάβει στην έκθεσή του δύο από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου, την Αλίκη και τον Δημήτρη. Πρόκειται για δύο λατρεμένους ηθοποιούς που έχτισαν λαμπρή καριέρα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Γαμος Γιάννης Παπαμιχαήλ και Ελένη: Κατά τη διάρκεια ακούγονταν τραγούδια με τη φωνή της Αλίκης Βουγιουκλάκη

“Μαμα ελπίζω να με καμαρώνεις από εκεί ψηλά” Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ διάλεξε την ημέρα που τον γέννησε η Αλίκη Βουγιουκλάκη

Ο λόγος που βιάζονται να παντρευτούν: Μαθεύτηκε η αλήθεια για τον γάμο του Παπαμιχαήλ με την Γκολτζή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ