συμφωνία-μαμούθ-για-τον-σωκράτη-κόκκα-65981

Συμφωνία-μαμούθ για τον Σωκράτη Κόκκαλη: Μετατρέπει την Intracom σε επενδυτική εταιρεία

Ανάγνωση: 4'

Νέα εποχή προβλέπεται για τον Σωκράτη Κόκκαλη και την Intracom. Αλλάζει τον όμιλο σε επενδυτική εταιρεία, δίνοντας περισσότερη έμφαση σε μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις παγκοσμίως.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο ιδρυτής της Intracom, ανακοίνωσε μια ιστορική αλλαγή πορείας για την εταιρεία. Μετά από 45 χρόνια λειτουργίας, ο όμιλος μετατρέπεται σε επενδυτική εταιρεία με επίκεντρο την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο Κόκκαλης εξήγησε ότι η μετάβαση στον «χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό» σημαίνει ότι η διαμεσολάβηση αποταμιεύσεων και επενδύσεων έχει καταστεί η κυρίαρχη λειτουργία της οικονομίας. Η νέα Intracom Holdings θα επενδύει σε εταιρείες που μπορούν να αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις, χωρίς να εστιάζει σε συγκεκριμένους τομείς.

Ο μετασχηματισμός σημαδεύτηκε από την πώληση θυγατρικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Intralot, και την απόσχιση της επιχείρησης ακινήτων για τη δημιουργία της Intracom Properties.

Ο Κόκκαλης μετατρέπει την Intracom σε επενδυτική εταιρεία

Ο Σωκράτης Κόκκαλης, ιδρυτής της Intracom, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία θα μετατραπεί σε επενδυτική εταιρεία μετά από 45 χρόνια λειτουργίας.

Ο Κόκκαλης εξήγησε ότι η απόφαση αυτή οφείλεται στη νέα οικονομική πραγματικότητα παγκοσμίως, όπου ο χρηματοπιστωτικός καπιταλισμός καθίσταται η κυρίαρχη λειτουργία της οικονομίας. Η Intracom Holdings θα επικεντρωθεί πλέον στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με επενδύσεις σε εταιρείες που μπορούν να αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις.

Σωκράτης Κόκκαλης: Τα ακίνητα και η πώληση των εταιρειών του

Πριν δύο περίπου χρόνια, τον Οκτώβριο του 2021, η Intracom Holdings πούλησε την Intrasoft International στον όμιλο Netcompany, γεγονός που σηματοδότησε την αλλαγή του προφίλ της εταιρείας και της παρείχε τα μέσα για την επίτευξη των νέων της στόχων.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ακόμα την πώληση της Intracom Defense, την απομείωση της συμμετοχής στην Intrakat και την απόσχιση του κλάδου ακινήτων για τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης εταιρείας με την επωνυμία Intracom Properties.

Η Intracom Holdings θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και την εμπειρία της στη διαχείριση εταιρειών και τη δημιουργία υπεραξίας, ενώ θα επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση των συνεργιών μεταξύ των εταιρειών της, ώστε να εξασφαλίσει αυξημένες αποδόσεις από τις επενδύσεις της.

Σωκράτης Κόκκαλης: Η τεράστια συμφωνία

Η MADG και η Intracom Defense (IDE) υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη και υποστήριξη προηγμένων λύσεων υβριδικής ηλεκτρικής ενέργειας για τις διεθνείς αγορές άμυνας και ασφάλειας.

Η σύμπραξη θα συνδυάσει την τεχνογνωσία της MADG στις μεταφερόμενες εγκαταστάσεις και την τεχνολογία των υβριδικών ηλεκτρικών συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας (HEPS®) της IDE στην αποθήκευση ενέργειας και την «έξυπνη» διαχείριση και έλεγχο της ισχύος για την παροχή οικονομικά αποδοτικών, αποτελεσματικών και ανθεκτικών λύσεων για κινητές και δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις.

Σωκράτης Κόκκαλης: Σκοπός συμφωνίας

Η INTRALOT συνάπτει συμφωνία δέσμευσης με βασικούς ομολογιούχους για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης, τη μείωση του επιπέδου μόχλευσης και την παράταση της λήξης των ομολογιών της.

Επίσης, η συμφωνία κλειδώματος αποτελεί σημαντικό ορόσημο στις προσπάθειες της εταιρείας να βελτιώσει σημαντικά την κεφαλαιακή της διάρθρωση και να αξιοποιήσει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες στους τομείς της Λοταρίας και του Αθλητικού Στοιχήματος.

Τέλος, η απόφαση της Intracom Holdings να μετατραπεί σε επενδυτική εταιρεία είναι μια στρατηγική κίνηση που αντανακλά τη νέα οικονομική πραγματικότητα παγκοσμίως.

Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και την εμπειρία της, η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση των συνεργιών μεταξύ των εταιρειών της, ώστε να εξασφαλίσει αυξημένες αποδόσεις από τις επενδύσεις της. Οι συνεργασίες με την MADG και την IDE και η συμφωνία δέσμευσης με βασικούς ομολογιούχους αποδεικνύουν τη δέσμευση της εταιρείας για καινοτομία και ανάπτυξη.

Κλείνοντας, πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε να κάνει ο Σωκράτης Κόκκαλης. Η εταιρεία του μέλλει να γίνει επενδυτική και έχει κλείσει μια τεράστια και συμφέρουσα συμφωνία.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ