πλειστηριασμοί-τα-διάσημα-διαμερίσμ-66178

Πλειστηριασμοί: Τα διάσημα διαμερίσματα σε Γλυφάδα και Βουλιαγμένη που βγαίνουν “στο σφυρί”

Ανάγνωση: 6'

Υπάρχουν πολλά “φιλέτα” διαμερισμάτων που βρίσκονται σε διαδικασία πλειστηριασμών στα Νότια Προάστια. Ξεκινώντας στις 7 Ιουνίου με ένα διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη, το οποίο ανήκει στον Γιώργο Πετζετάκι, απόγονο του Αριστόβουλου Πετζετάκι, ο οποίος ίδρυσε την ομώνυμη ιστορική βιομηχανία πλαστικών και η οποία κέρδισε το όνομα ως την πρώτη ελληνική πολυεθνική με άνοιγμα και σε ξένες αγορές κατά την διάρκεια μίας εποχής  που η λέξη εξωστρέφεια πολύ σπάνια συγκαταλεγόταν στην στρατηγική ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, ο ξαφνικός θάνατος του Αριστόβουλου Πετζετάκι από καρδιά το 1973 σε ηλικία μόλις 50 ετών και η αδυναμία εύρεσης των κατάλληλων ανθρώπων για να τον διαδεχτούν στο τιμόνι του ομίλου (τα παιδιά του ήταν τότε ακόμη ανήλικα), προμήνυε την έναρξη μιας ολισθηρής πορείας, η οποία αρκετά χρόνια αργότερα κατέληξε στην πτώχευση της βιομηχανίας στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, η οποία κατέρρευσε υπό το βάρος των υπέρογκων υποχρεώσεων. Είχε προηγηθεί το 2011 η σύλληψη του γιού του Γεώργιου Πετζετάκι για φοροδιαφυγή άνω των 2 εκατ. ευρώ, ο οποίος στη συνέχεια καταδικάστηκε ερήμην του σε 10 χρόνια φυλάκισης χωρίς αναστολή, ωστόσο ο ίδιος είχε ήδη διαφύγει στο εξωτερικό.

Τι πλειστηριάζεται σήμερα

Επιστρέφοντας στο σήμερα, είναι προγραμματισμένο στις 7 Ιουνίου να εκποιηθεί μια οριζόντια ιδιοκτησία στην περιοχή της Βουλιαγμένης, η οποία αποκτήθηκε από τον Γιώργο Πετζετάκι τον Ιούλιο του 2008. Η διαδικασία επισπεύδεται από την εταιρεία Θεά Άρτεμις Α.Ε., που ενεργεί για λογαριασμό της Artemis Securitisation SA ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στο ποσό των 1,23 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για διαμέρισμα στον δεύτερο όροφο σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ηλίου και Κέρκυρας, που αποτελείται από τραπεζαρία, καθιστικό, κουζίνα, τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, W.C. ξένων, διάδρομο, έχει δύο βεράντες προς την νοτιοδυτική πλευρά και άλλη βεράντα και έχει συνολική επιφάνεια 220 τ.μ.. Παράλληλα, την ίδια μέρα βγαίνει και μια θέση στάθμευσης υπογείου 11 τ.μ. με τιμή εκκίνησης στις 37.000 ευρώ.

Το ακίνητο φέρει μια σειρά από βάρη μεταξύ των οποίων προσημείωση υποθήκης υπέρ της Τράπεζας Αττικής, ποσού 1,95 εκατ. ευρώ, υποθήκη υπέρ της ΔOY Γλυφάδας, ποσού 997.837 ευρώ, αναγκαστική κατάσχεση υπέρ του Α΄ Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. Αθηνών, ποσού 1,4 εκατ. ευρώ και συντηρητική κατάσχεση υπέρ της ΕΛΠΕ, ποσού 1,8 εκατ. ευρώ.

Πλειστηριασμοί: Τα “επώνυμα” σφυριά σε Βουλιαγμένη και Γλυφάδα

Οι 16 ιδιοκτησίες του Καρούζου στην Γλυφάδα

Νέο επεισόδιο πλειστηριασμών έρχεται να προστεθεί στο σήριαλ που σχετίζεται με την υπόθεση αγοραπωλησίας ακινήτων, στην οποία πρωταγωνίστησαν ο Γιάννης Καρούζος και η πρώην σύζυγός του, Ρεβέκκα Σκαφτούρα και η οποία απασχόλησε τα φώτα της δημοσιότητας πριν από περίπου μια δεκαετία.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής του δράσης, το ζευγάρι είχε επιδοθεί σε έναν “χορό” αγοράς κτιρίων και οικοπέδων, τα οποία εντοπίζονταν σε διάφορες περιοχές της ελληνικής επικράτειας τόσο εντός Αττικής όσο και εκτός, όπως σε Πάτρα, Ηράκλειο και Κεφαλλονιά.

Ακολουθώντας το μοντέλο της ίδρυσης εταιρείας σχεδόν για κάθε ακίνητο, ο επιχειρηματίας και η πρώην σύζυγός του είχαν καταφέρει να χτίσουν ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αριθμούσε περίπου 200 ακίνητα. Από αυτή, λοιπόν, την ανεξάντλητη δεξαμενή, προέρχονται οι 16 ιδιοκτησίες, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να βγουν στις 26 Ιουλίου με την συνολική τιμή πρώτης προσφοράς να υπερβαίνει τα 1,7 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία στρέφεται εναντίον της εταιρείας Carouzos Real Estate ενώ επισπεύδεται από την Cepal Hellas.

Οι οριζόντιες ιδιοκτησίες εντοπίζονται σε ένα συγκρότημα πολυκατοικιών, το οποίο βρίσκεται επί της συμβολής των οδών Ζησιμοπούλου (πρώην Αλκυόνης) και Ανδρέα Λαζαράκη στο αριθμό 45 (πρώην Βασιλέως Κωνσταντίνου) στην Γλυφάδα.

Οι επισημάνσεις στην έκθεση εκτίμησης

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση εκτίμησης, στο μεσαίο τμήμα του οικοπέδου έχουν ανεγερθεί 2 πολυώροφα κτίρια (κτίριο Α – πολυκατοικία με πρόσωπο επί της οδού Α. Λαζαράκη αρ. 45Α και το κτίριο Β – πολυκατοικία με πρόσωπο επί της οδού Α. Λαζαράκη αρ. 45Β). Το Κτίριο Α αλλά και το Κτίριο Β αποτελούνται από ισόγειο-πυλωτή, 4 ορόφους κατοικίες και δώμα. Στο γωνιακό τμήμα του οικοπέδου είχαν αρχικά ανεγερθεί 2 κατοικίες τις οποίες στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης μετέτρεψε, στα πλαίσια της ανάπτυξης του οικοπέδου, σε 5 καταστήματα σύμφωνα με τις οικοδομικές άδειες του 2004 και 2005.

Σήμερα το γωνιακό τμήμα του οικοπέδου αποτελείται από ένα διώροφο εγκαταλελειμμένο κατάστημα, κενό. Πάνω από αυτό το κτίριο βρίσκονται με την μορφή μελλοντικής δόμησης οι 4 κατασχεθείσες ιδιοκτησίες. Διαπιστώθηκε πάντως ότι η μορφή του σημερινού κτίσματος δεν επιτρέπει από στατικής άποψης τουλάχιστον την υλοποίηση 4 επιπλέον ορόφων. Το γεγονός αυτό στην έκθεση έχει αντιμετωπισθεί με σημαντική απομείωση στην τιμή μονάδας της κενής γης όπως υπολογίσθηκε για την οριστικοποίηση της αγοραίας αξίας κάθε οριζόντιας μελλοντικής ιδιοκτησίας.

Οι πλειστηριασμοί αφορούν σε διαμερίσματα με την τιμή εκκίνησης να κυμαίνεται από 228.000 ευρώ μέχρι 276.000 ευρώ, για μελλοντικούς ανεγερθεισόμενους επαγγελματικούς χώρους με τιμή εκκίνησης τις 90.000 ευρώ καθώς και αποθήκες με τιμή πρώτης προσφοράς στις 7.5000 ευρώ.

Ίσως το “ιστορικό” αυτό διαμέρισμα να είναι μία καλή ευκαιρία για κάποιον.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Ανείπωτη τραγωδία: Νεκρά δύο αδέρφια μέσα στο διαμέρισμά τους στην Αθήνα

Εκκλησία «κειμήλιο»: Ο πιο παλιός ναός της Αθήνας μετρά 1.000 χρόνια ιστορία

Υποκλίνεται όλος ο πλανήτης: Η Αθήνα στην 1η θέση παγκοσμίως για τον καλύτερο λόγο, περήφανοι όλοι οι Αθηναίοι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ