κορυφώνονται-οι-τιμές-στα-καύσιμα-και-66127

Κορυφώνονται οι τιμές στα καύσιμα και την ενέργεια: Όλες οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον

Ανάγνωση: 2'

Για την συνεχιζόμενη αύξηση τιμών τόσο στα καύσιμα όσο και την ενέργεια μίλησε ο δικηγόρος Ορέστης Ομράν και έκανε σχετικές δηλώσεις για το μέλλον της οικονομίας.

Όπως ανέφερε στο MEGA ο δικηγόρος ένα ακόμη βαρύ φορτίο αναμένεται να υποστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αυτήν τη φορά από την αλματώδη αύξηση των τιμών του πετρελαίου, που διαμορφώνονται σε υψηλά τριετίας. Ο λόγος για τις τιμές των υγρών καυσίμων στην Ελλάδα που έχουν πάρει την ανηφόρα τους τελευταίους μήνες.

Σχετικά με την αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας ο κ. Ομράν είπε πως θα μειωθεί η παραγωγή του πετρελαίου προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές.

«Οι τιμές διεθνώς στο πετρέλαιο έχουν μια πτωτική τάση την στιγμή που μιλάμε και αυτό είναι μία απάντηση στην διαρκώς αυξητική τάση που είχαμε παρατηρήσει τις προηγούμενες μέρες. Πριν από λίγες μέρες ήμασταν στα 87 δολάρια τώρα είμαστε στα 83 δολάρια. Το αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών γενικά, το φαινόμενο της αύξησης των τιμών οφείλεται στο γεγονός ότι έχει μειωθεί η παραγωγή απ΄ τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες του κόσμου. Οι χώρες του ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία συμφώνησαν πριν από λίγες βδομάδες ότι θα μειώσουν την παραγωγή για να αυξηθούν οι τιμές. Είναι μία απάντηση και στην ύφεση που υπάρχει και η οποία επηρεάζει. Άρα για να διατηρήσουν τα επίπεδα του κέρδους τα οποία έχουν οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες για να αυξηθούν οι τιμές», ανέφερε αρχικά.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη;

«Υπήρχε μία άποψη σύμφωνα με την οποία το βαρέλι θα πήγαινε στα 100 δολάρια. Νομίζω ότι είναι υπερβολική άποψη, πιστεύω ότι θα είμαστε κάτω από τα 90 δολάρια, υπάρχει μία σταθεροποίηση. Μία συγκρατημένη αύξηση των τιμών νομίζω ότι θα πρέπει να περιμένει κάποιος ειδικά στη χώρα μας και όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι που η ζήτηση είναι μεγαλύτερη», εκτίμησε ο κ. Ομράν.

Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος αντιμετωπίζει συνεχώς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων του και το κόστος της ενέργειας είναι κάτι που ταλανίζει την κοινωνία.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Εκτόξευση τιμών από το χωράφι στο ράφι: 240% ακριβότερο το μαρούλι, 152,5% η ντομάτα, 160% το μπρόκολο

Μοιράζει δώρα το κράτος: Με αίτηση στην τράπεζα οι προπληρωμένες κάρτες για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Σπάει «φράγμα» ρεκόρ το πιτόγυρο: Έρχονται αυξήσεις πριν τα Χριστούγεννα – Η τιμή που θα φτάσει

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ