τα-πάντα-για-τον-enfia-τι-θα-πληρώσετε-φέτος-65955

Τα πάντα για τον ENFIA: Τι θα πληρώσετε φέτος και πώς να πληρώσετε σε δόσεις ή εφάπαξ

Ανάγνωση: 4'

Μάθετε για τις φορολογικές δηλώσεις, τις προθεσμίες και τις ημερομηνίες πληρωμών του ΕΝΦΙΑ 2023 και πώς να τις πληρώσετε μόνοι σας!

Μάθετε τα πάντα για τις καταβολές

Μάθετε πώς να έχετε πρόσβαση και να εκτυπώνετε τις νέες φορολογικές δηλώσεις και ενημερωθείτε για τις επιλογές πληρωμής, όπως 10 μηνιαίες δόσεις ή εφάπαξ καταβολή με έκπτωση 3%.Δείτε ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα και ποιοι θα δουν μείωση στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ, καθώς και τις εκπτώσεις και απαλλαγές με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια. Επιπλέον, μάθετε πώς μπορείτε να ενταχθείτε στην πάγια ρύθμιση και να εξοφλήσετε την οφειλή σας σε έως και 24 δόσεις με τόκους. Μείνετε ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι για το επερχόμενο φορολογικό έτος, διαβάζοντας αυτόν τον χρήσιμο οδηγό.

ENFIA 2023: Τι πρέπει να ξέρετε

Αν αναρωτιέστε τι θα πληρώσετε για τον ENFIA 2023, δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε. Τα βήματα εκτύπωσης περιγράφονται αναλυτικά στην ανακοίνωση δημοσίευσης των νέων εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το φορολογικό έτος 2023. Δείτε τις οδηγίες:

Κάντε κλικ στο παράθυρο «Applications».

Κάντε κλικ στην επιλογή «Πολίτες».

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στο γράμμα D στην επιλογή «Δήλωση E9/EFIA».

Έτσι ανοίγει η σελίδα με τα ENFIA και E9. Πληκτρολογήστε τους κωδικούς taxisnet και εισέλθετε στην εφαρμογή

Επιλέξτε το έτος 2023 και δείτε τη δήλωση ENFIA 2023

Τρόποι πληρωμής του ENFIA 2023

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι πληρωμής του ENFIA 2023.

Εφάπαξ πληρωμή

Σε 10 μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται τον Φεβρουάριο του 2024

Με πιστωτική κάρτα σε 12 δόσεις. Με αυτόν τον τρόπο, ο φόρος καταβάλλεται από την τράπεζα και στη συνέχεια ο πελάτης πληρώνει τα χρήματα σε 12 δόσεις.

Συμπερίληψη του φόρου στην πάγια ρύθμιση σε έως και 24 δόσεις με τόκο.

Οι ημερομηνίες πληρωμής του ENFIA 2023

Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2023

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Οι πληρωμές για τους φορολογούμενους

Όσοι πληρώνουν εφάπαξ, έχουν προθεσμία για την καταβολή ολόκληρου του ποσού έως τις 29 Ιουλίου, ώστε να εξασφαλίσουν έκπτωση 3% για τους φορολογούμενους.Στην πάγια ρύθμιση, μπορείτε να κάνετε έως και 24 δόσεις, αλλά θα επιβαρυνθείτε με τόκους, με το επιτόκιο να φτάνει περίπου το 4,5% για 12 δόσεις, ενώ για 24 δόσεις θα ξεπεράσει το 6%. Για να κάνετε ρύθμιση 12 ή 24 δόσεων, πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε ηλεκτρονική αίτηση μαζί με υπεύθυνη δήλωση.

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και της απαιτούμενης υπεύθυνης δήλωσης γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής του συστήματος ΤΑΧΙSnet, η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ.Στην περίπτωση πληρωμής με κάρτα, ο φορολογούμενος μπορεί να πληρώσει ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό εφάπαξ με την πιστωτική του κάρτα.Εάν το ποσό καταβληθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, θα μπορέσει να λάβει έκπτωση 3% και να πληρώσει τον φόρο σε 12 άτοκες δόσεις.Όσοι δεν μπορούν να ακολουθήσουν το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή του φόρου σε 10 δόσεις έχουν τη δυνατότητα να εντάξουν την οφειλή στην πάγια ρύθμιση που προβλέπει έως και 24 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο που ανέρχεται στο 5%.

Οι πληρωμές του ΕΝΦΙΑ είναι ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει όλες τις οικογένειες και πλέον μέσω της εφαρμογής με τους TAXISnet κωδικούς μπορείς να δεις τα πάντα στην οθόνη σου με μερικά απλά βήματα.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

ΔΥΠΑ: Αίτηση τώρα για νέο πρόγραμμα με μισθό 750 ευρώ

Γιατί θα πλnρώνουμε μηνιαίο «ενοίκιο» ακόμη και για το ιδιόκτητο σπίτι μας – Τι αλλάζει στον ΕΝΦΙΑ από τέλος Απριλίου

«Χαμόγελα» για χιλιάδες συνταξιούχους: Ανακοινώθηκε η επίσημη ημερομηνία καταβολής των συντάξεων Απριλίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ