νυχτερινό-ρεύμα-όλες-οι-αλλαγές-οι-μετ-66630

Νυχτερινό ρεύμα: Όλες οι αλλαγές, οι μετρήσεις και πότε ξεκινάει να ισχύει

Ανάγνωση: 3'

To θερινό ωράριο αλλάζει για την χρονιά 2023 και μαζί του αλλάζει και το νυχτερινό ρεύμα. Η αλλαγή από χειμερινό σε καλοκαιρινό έχει μεγάλα οφέλη κυρίως στην εξοικονόμηση ενέργειας. Επιπλέον δεν θα ισχύσουν πλέον οι μεσημβρινές ώρες. Παρακάτω αναγράφονται αναλυτικά όλες οι αλλαγές που πρόκειται να γίνουν.

Αναλυτικά το θερινό ωράριο από 1η Μαϊου :

Υπενθυμίζεται ότι το χειμερινό ωράριο που είναι ακόμα σε ισχύ μέχρι την Κυριακή 30 Απριλίου είναι: 15:00-17:00 και 02:00-08:00 για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών 15:30-17:30 και 02:00-08:00 για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών. Το συνεχές ωράριο 23:00 έως 07:00 για όλη τη διάρκεια του χρόνου δεν εφαρμόζεται πλέον σε νέους καταναλωτές και εξακολουθεί να ισχύει μόνο στους καταναλωτές οι οποίοι το έχουν ήδη. Οι καταναλωτές που έχουν το συνεχές ωράριο μπορούν να το αλλάξουν και να λάβουν το τμηματικό, εφόσον το επιθυμούν, δεν μπορούν, όμως, να επανέλθουν στο συνεχές ωράριο.

Η αίτηση για νυχτερινό ρεύμα

Ο καταναλωτής, εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να προχωρήσει στη διακριτή χρέωση της κατανάλωσης σε 2 χρονικές ζώνες, τη ζώνη κανονικής χρέωσης (ημερήσια ζώνη) και τη ζώνη μειωμένης χρέωσης (νυκτερινή ζώνη)». Επίσης, ο ΔΕΔΔΗΕ διευκρινίζει ότι «τα τιμολόγια χρέωσης της ζώνης κανονικής χρέωσης και της ζώνης μειωμένης χρέωσης καθορίζονται από τους Προμηθευτές Ηλεκτρικής Ενέργειας». Η αίτηση για το νυχτερινό τιμολόγιο μπορεί να υποβληθεί, εφόσον το τιμολόγιο ρεύματος εκδίδεται στο όνομα του ενδιαφερόμενου.

Η διαδικασία γίνεται με δύο τρόπους:

Μέσα από την εφαρμογή εξυπηρέτησης του ΔΕΔΔΗΕ.

Τηλεφωνικά στο 800 400 4000. Σημειώνεται ότι υπάρχει δαπάνη για την ενεργοποίηση της χρονοχρέωσης (νυχτερινό ρεύμα)

Πώς θα δείτε αν έχετε νυχτερινό ρεύμα

Μπορείτε να το διαπιστώσετε εύκολα από τον λογαριασμό ρεύματος που λαμβάνετε. Εάν, π.χ., ο πάροχός σας είναι η ΔΕΗ, στην μπροστινή όψη του λογαριασμού πάνω δεξιά, γράφει: ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ: Γ1Ν Οικιακό Τιμολόγιο. Στην πίσω σελίδα του εκκαθαριστικού σας επίσης, θα υπάρχει η «πάγια χρέωση νύχτας».Ένας άλλος τρόπος, είναι να δείτε τον πίνακα εγκατάστασης, όπου ενδεχομένως να υπάρχει ενδεικτικό λαμπάκι. Αν το βράδυ αυτό το λαμπάκι ανάβει, τότε έχετε νυχτερινό ρεύμα. Ο τρίτος τρόπος είναι να επικοινωνήσετε απευθείας με τον πάροχό σας για να τσεκάρετε εάν έχετε την υπηρεσία.

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι πολύ σημαντική δράση πλέον. 

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Έρχονται νυχτερινό ρεύμα το μεσημέρι και νέα επιδότηση για ηλεκτρικές συσκευές

Τέλος η γλωσσοφαγιά & το «κακό μάτι»: 6 τρόποι για να καθαρίσουμε την αρνητική ενέργεια από το σπίτι μας

Κορυφώνονται οι τιμές στα καύσιμα και την ενέργεια: Όλες οι εξελίξεις στο άμεσο μέλλον

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ