εξοχή-και-προϊόντα-συμβουλές-για-το-πώ-62159

Εξοχή και προϊόντα: Συμβουλές για το πώς να αποτρέψετε τα τσιμπήματα κουνουπιών

Ανάγνωση: 4'

Ο οδηγός σας για το τι λειτουργεί και τι όχι για την καταπολέμηση των τσιμπημάτων κουνουπιών

O ήχος ενός κουνουπιού μπορεί να είναι ο πιο ενοχλητικός ήχος στη γη – και αν βρίσκεστε σε μια ζώνη όπου τα κουνούπια μεταδίδουν ασθένειες, μπορεί να είναι και επικίνδυνος. Αν σκοπεύετε να κατασκηνώσετε, να κάνετε καγιάκ, πεζοπορία ή να ασχοληθείτε με τον κήπο, μπορείτε να προλάβετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών προτού σας επιτεθούν τα αιμοδιψή αρθρόποδα.

Ακολουθεί μια λίστα που θα σας βοηθήσει στη μάχη κατά του τσιμπήματος.

Προϊόντα DEET

Αυτό το χημικό απωθητικό έχει μελετηθεί για πάνω από 40 χρόνια. Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος (EPA) έχει επιβεβαιώσει ότι όταν χρησιμοποιείται σωστά, το DEET λειτουργεί και δεν ενέχει κανένα κίνδυνο για την υγεία, ακόμη και για τα παιδιά. Κυκλοφορεί στην αγορά με την ονομασία Repel, Off! Deep Woods, Cutter Skinsations και άλλες μάρκες.

Πικαριδίνη

Η πικαριδίνη (που φέρει επίσης την ονομασία KBR 3023 ή icaridin), μια χημική ουσία που σχετίζεται με το φυτό μαύρο πιπέρι, είναι το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο απωθητικό εκτός των ΗΠΑ. Το Ίδρυμα Zika λέει ότι λειτουργεί για 6-8 ώρες. Είναι ασφαλές για χρήση σε μωρά 2 μηνών και άνω, και κυκλοφορεί στην αγορά ως Natrapel και Sawyer.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΖΩΑ!

Μην χειρίζεστε πουλιά, ψάρια ή ερπετά μετά τη χρήση προϊόντων DEET ή πικαριδίνης. Οι χημικές ουσίες είναι γνωστό ότι βλάπτουν αυτά τα είδη.

Έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού

Έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού (OLE ή PMD-παρα-μενθαν-3,8-διόλη). Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λένε ότι αυτό το φυτικό προϊόν προστατεύει εξίσου καλά με τα απωθητικά που περιέχουν DEET. Κυκλοφορεί στην αγορά ως Repel, BugShield και Cutter.

Κατάστημα για αντικουνουπικά με έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού

Μην μπερδεύεστε. Το αιθέριο έλαιο που ονομάζεται “καθαρό έλαιο ευκαλύπτου λεμονιού” δεν είναι απωθητικό και δεν είχε καλές επιδόσεις σε δοκιμές καταναλωτών.

Πως να εφαρμίζετε με ασφάλεια το αντικουνουπικό :

Βάλτε πρώτα αντηλιακό.

Μην εφαρμόζετε απωθητικά κάτω από τα ρούχα σας.

Μην ψεκάζετε απευθείας στο πρόσωπο- αντίθετα, ψεκάστε τα χέρια σας και τρίψτε το απωθητικό στο πρόσωπό σας.

Αποφύγετε τα μάτια και το στόμα σας.

Μην το εφαρμόζετε σε τραυματισμένο ή ερεθισμένο δέρμα.

Μην επιτρέπετε στα παιδιά να εφαρμόζουν τα ίδια το απωθητικό.

Πλύνετε τα χέρια σας αφού εφαρμόσετε το απωθητικό.

Προστατευτικός ρουχισμός

Σπρέι υφασμάτων Permethrin

Μπορείτε να αγοράσετε φυτοφάρμακα σε σπρέι που είναι ειδικά φτιαγμένα για χρήση σε ρούχα, σκηνές, δίχτυα και παπούτσια. Βεβαιωθείτε ότι η ετικέτα αναφέρει ότι προορίζεται για υφάσματα και εξοπλισμό και όχι για το δέρμα. Πωλούνται στην αγορά ως προϊόντα της μάρκας Sawyer’s και Ben’s.

Σημείωση: Ποτέ μην εφαρμόζετε προϊόντα περμεθρίνης απευθείας στο δέρμα σας.

Προ-επεξεργασμένα υφάσματα

Τα εμπορικά σήματα ρούχων, όπως τα No Fly Zone, Insect Shield και ExOfficio της L.L. Bean, υποβάλλονται σε επεξεργασία με περμεθρίνη στο εργοστάσιο και η προστασία διαφημίζεται ότι διαρκεί έως και 70 πλύσεις.

Ψωνίστε για υφάσματα και επεξεργασία υφασμάτων με περμεθρίνη.

 Καλυφθείτε!

Όταν βρίσκεστε έξω σε περιοχή με κουνούπια, φοράτε μακριά παντελόνια, μακριά μανίκια, κάλτσες και παπούτσια (όχι σανδάλια). Τα ρούχα με φαρδιά εφαρμογή μπορεί να είναι καλύτερα από τα στενά spandex.

Περισσότερες Ειδήσεις σήμερα

Νέες εξελίξεις για τον Δημήτρη Κόκοτα πριν λίγο

Έγινε γνωστό για τον Νίκο Βέρτη: Μαθεύτηκαν τα νέα για την υγεία του τραγουδιστή

“Δακρύζουμε από χαρά”: Ελένη Κόκοτα για Δημήτρη Κόκοτα πριν από λίγο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ